Ако искам да си сменя огледалата, които са с ръчно прибиране с такива с ел. прибиране трябва ли ми нещо друго освен самите огледала + панела с бутоните на шофьорската врата?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на странични огледала с такива с ел. прибиране при WJ?
Свий
X
-
От: Смяна на странични огледалаna с такива с ел. прибиране при WJ?
Само огледалата и панела. Моторчетата с редукторите са вътре в тях но куплунга е с повече крачета, така че за да стане всичко оригинално, трябва да е комплект. Не съм сигурен дали в панела няма някоя платка, така че и без него не може.Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
O8867З7I78
-
Аз намерих само това, но някой да го е правил и да потвърди?
I saw mention of it years ago, but nothing current, and figured I'd check around. In Europe, the WJ's came with power folding side mirrors, but they never hit the states. Has anyone done a retrofit to their WJ? Any idea where to get the parts? It seems the US Mopar dealers can't get them. Are there any aftermarket-mirrors that will do it?Its been done on Millenia's before, all you need is the mirrors, and the switch. In my case the hole in the trim for the extra button is already there, so you might need thatDoing it "the factory way" wouldn't be so easy, because AFAIK it's done via BCM programming. But I can easily imagine doing simple switch to hold until they fold.Последно редактирано от imarh; 06-03-13, 06:50.WG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение... И какво е това "AFAIK", дето трябвало да се препрограмира?
А AFAIK e просто едно съкращение, използвано при писане по форуми.Пълният вариант на фразата е "As Far As I Know", което означава "доколкото аз знам"
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеВъв въпросния цитат става въпрос за програмиране на BCM (Body control module) - модулът, който контролира един куп електронни функции на колата.
А AFAIK e просто едно съкращение, използвано при писане по форуми.Пълният вариант на фразата е "As Far As I Know", което означава "доколкото аз знам"
WG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнениеИ някой да има има идея къде, как, колко?България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеЕстествено - "БалканСтар" на цената на поне 10 "чифта" огледала.WG 2.7 CRD
Коментар
-
Така е! И на мен Евро старс Русе, ми вдигнаха рамене. Крайслер вече бил пристанал на Фиат и те нямали сертификат. Пращат ме да гоня Михаля във Варна, дето е БС и още били със сертификат!!!Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
O8867З7I78
Коментар
-
А каква е ползата от тези огледала, освен да можеш да ги прибереш автоматично в някаква тясна уличка, гараж и др.? Другите, ако подпрат някъде се сгъват от самия натиск, разбира се, има опасност да се одраска пластмасата им, ако опрат в стена. При обратен натиск, напр. някой те задминава на "една боя разстояние" и перне огледалото със свойто, обикновените се изкривяват напред, после си ги връщаш ръчно и нищо им няма. А за тия електрическите хич не съм сигурен, че няма да се счупят при такова обръщане напред. И сгъват ли се при удар сами или се чупят двигателните им механизми ? "Хемито" е с такива и общо взето повече се притеснявам за тях, отколкото за тези на "Либито", които не са с ел. прибиране.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
В моя гараж (широчина - 2.50м.) не мога да вляза, без да свия ушичките. А да слизам преди всяко влизане за да ги прибирам и след излизане пък да ги разтварям на ръка е досадна история.Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
O8867З7I78
Коментар
-
Забелязал съм, че при прибрано положение габаритът на автомобила не се намалява съществено. От практическа гледна точка за мене има значение как се манипулира дясното огледало. Лявото винаги е под ръка и мога да си го сгъна при нужда особено като паркирам колата и слизам от нея. Т.е. тази екстра не си струва инвестицията за разлика от климатик например.Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.
Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение...А за тия електрическите хич не съм сигурен, че няма да се счупят при такова обръщане напред. И сгъват ли се при удар сами или се чупят двигателните им механизми ? "Хемито" е с такива и общо взето повече се притеснявам за тях, отколкото за тези на "Либито", които не са с ел. прибиране.Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
0877стоидевет215–Радослав
Коментар
-
Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнениеВ моя гараж (широчина - 2.50м.) не мога да вляза, без да свия ушичките. А да слизам преди всяко влизане за да ги прибирам и след излизане пък да ги разтварям на ръка е досадна история.WG 2.7 CRD
Коментар
-
Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнениеОк де. С прибрани огледала е 1836мм, с разгънати е 2239мм. Не би трябвало да има проблем?. Едната страна на колата е допряна почти до стената на гаража. От другата имам 30 см. да изляза, пък и аз съм 1.85h и 100 кила...
И при влизане с ръчно прибиране на огледалата се налага да се прибира точно това дето не е на шофьорската врата а другото, дето не се стига от седнало положение....Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
O8867З7I78
Коментар
-
Първоначално публикуван от Savador Преглед на мнениеАми нали трябва и шофьора да излезе все пак.... Едната страна на колата е допряна почти до стената на гаража. От другата имам 30 см. да изляза, пък и аз съм 1.85h и 100 кила...
И при влизане с ръчно прибиране на огледалата се налага да се прибира точно това дето не е на шофьорската врата а другото, дето не се стига от седнало положение....WG 2.7 CRD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар