Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на теглич (Cherokee)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на теглич (Cherokee)

Търся търся и не мога да намеря затова ще попитам.

Искам да инсталирам теглич на черокито. Слег като го инсталирам за да си нямам проблеми при пътуване в страната и в Европа трябва ли да мина през КАТ на преглед и трябва ли да го запиша в талона или не?

А за минаване пред КАТ (ако трябва) какви документи ми трябват (примерно... декларация от производителя на теглича и т.н.)?

Мерси за отговорите.

gC2005

До: Монтаж на теглич

Пред КАТ не се регистрира,би трябвало да го проверяват на ГТП,но не го правят.Има си стандарт европейски за свързването на електрическата инсталация,отсвен това,трябва да има табелка,с данните за каква тежест отговаря по БДС и номер на патент,по който е произведено.
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

няма кой да ти прави проблеми в чужбина за теглича, ако на ремаркето му работят светлините... пък и в чужбина /Европа/, полицаите не дебнат зад всеки храст... ако нямаш нарушение, няма да те спрат за проверка - брат ми е 7 години в Мюнхен - не са го спирали за проверка НИКОГА... има 1-2 глоби за паркиране и толкова "снимки" за превишена скорост...

тегличи монтира в кв. Княжево /ако си от София/...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Сигурно аз изглеждам като разбойник, но преди 2 месеца ме дръпнаха от движението за проверка в Германия.

Аз си карах спокойно заедно с другите немци и забелязвам едно ауди с скрити антени и други неща които по-добре да не казвам. Обиколи ме от ляво, после от дясно, после кара след мене. Ясно си казах... и хоп палката: следвам ги и ме спират на едно отбитие. То си е страшничко. Зад едни храсти, слизат двама мъжкари и вадят пистолетите. Лека полека единия заобиколи колата а другия идва и показва документите си: полицай... половин час обяснявам а те проверяват всичко по радиото.

И за какво? проверка ей така... ме съм му харесал. Ем карам чисто нова кола със западна регистрация (е не е мойта... за съжаление). Ем спазвам знаците.

Тъй че предпочитам всичко да ми е наред. По западните документи пише в талона дали имаш или нямаш теглич а също така и колко може да теглиш.

Той теглича може да е 3 тона а колата да може само един. И обикновено пише колко теглиш с ремарке със спирачки и ремарке без спирачки (щото то не е същото нещо).

Значи никъде не пише за теглича в талона на колата? Странно ми звучи.

GC2005

Коментар

Чакай да поспамя
          В германския талон на моята кола, на съвсем "лично" място, пише че има катализатор. Като ми дадоха българския талон, гледам... никаде няма и дума "катализатор". Питам ги - Защо? -Ами не ни интересува Та тука е "Дива новоевропейска джунгла" и вече нищо не ме учудва! Ще трябва някое и друго десетилетие, но "ще се опраим"
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

ами колега, спряли са те щото са видели, че не си германец, а караш нова кола с немски номер!

независимо от модела на колата и теглича, ремаркето без спирачки трябва да е с общо тегло под 750кг! Ремаркето със спирачки може да бъде /обикновено/ колкото тежи колата... При джипове и бусове може и повече - дори до 3-3.5т
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X