Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заряд на акумулаторите

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Заряд на акумулаторите

  Здравейте! Имам едно питане: Исузу Трупър 3.0 Дизел има серийно два акумулатора. Свързването е последователно. Доколкото съм мерил заряда на генератора, на единия акумулатор е малко по-висок. Възможно ли е колата да остане само с един акумулатор, а кабелите на другия да ги изолирам? Генераторът ще зареждали останалия един акумулатор по-добре?
  Последно редактирано от zhorko; 25-03-19, 17:14.

 • #2
  От: Заряд на акумулаторите

  Едва ли.

  Генераторът/алтернаторът е разчетен за зареждане на два акумулатора.Ако не ги зарежда добре или колата има малък пробег, или този пробег е предимно градско/на къси разстояния, или алтернаторът се нуждае от поправка/възстановяване.

  Ако алтернаторът е добре и недозареждането е поради малък пробег/къси разстояния/предимно градско шофиране, то е по-добре да се купи зарядно, макар и от недолюбваните "автоматични" - да кажем китайско от ЛИДЛ и да се дозареждат на няколко месеца, а зимата може и всеки месец по веднъж.

  Възможно е на вторият акумулатор да "му е дошло времето", тоест да трябва нов акумулатор.

  Коментар


  • #3
   От: Заряд на акумулаторите

   Джипа го купих миналата седмица и го регистрирах в КАТ. Когато го оглеждах ми направи впечатление, че пали много вяло. Реших, че е нормално за кола нов внос и седяла някъде си. След като я регистрира,х отидох до Пловдив и там я оставих на сервиз. На магистралата спрях нарочно и замерих заряда на генератора на акумулаторите Единият показваше 14.7, а другият 14..2 волта. Оставих я в Пловдив и след два дни майсторът ми каза, че изобщо не може да я запали - акумулаторите били умрели.
   В неделя ходи до Пловдив и замерих на стурен мотор и изключено положение заряда. И на двата показваше 9.5 волта. Замерих също така обаче дали има отечка и на двата минуса.Беше 0.02А. Замерването го направих по кратката процедура - изключен автомобил и всичко заключено. Откачих минуса на акумулатора и замерих големината на тока на инусовата клема и минусовия кабел.
   Та подозирам и се надявам да са ме метнали с някакви издухани акумулатори и всичко да е наред по ел. инсталацията.
   Забравих да спомена, че осветлението на таблото го няма, както и лампите над огледалото. Задните лампи на осветлението на купето работят.

   Коментар


   • #4
    От: Заряд на акумулаторите

    Имал съм подобен проблем на един стар опел - оказа се кофти връзка в минусовата клема. Знам и за случай, когато при неправилно вързана лебедка също е източвала акумулатор.
    Тел / Viber: +359 889 396 793

    Коментар


    • #5
     От: Заряд на акумулаторите

     свързването е успоредно, двата акумолатора трябва да са еднакви, купувани от един магазин.
     МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

     Коментар


     • #6
      От: Заряд на акумулаторите

      Проблемът е решен частично. Единият акумулатор беше умрял и колкото и да се зареждаше, не ставаше. Другият е по-читав. И двата са 72 Ач и стартов ток 640 А. Сложих по-читавия в гнездото пред пасажерскто място. То и там е и основното място за акумулатора. Другият акумулатор го махнах - така или иначе за нищо не става. Изолирах клемата на плюса добре. Запали доста вяло. Купих чисто нов акумулатор Старк, 100 ач. и стартов ток 850 ампера. Пали малко по-добре. Установих, че и стартерът е за ремонт. Дори и с този ампераж, стартерът върти слабо, а в немалко случаи бендиксът не зацепва маховика на коляновия вал и стартерът си върти напразно. След време ще се заема и с това.

      Коментар


      • #7
       От: Заряд на акумулаторите

       Аз ли немога да смятам или не се изказах правилно. Два акумолатора по 640 успоредно свързани май правят 1280 ампера.

       А - 2 Х 850 = 1700 А
       МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

       Коментар


       • #8
        От: Заряд на акумулаторите

        Няма по главен акумолатор. Конструктора е казал ( два ).
        МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

        Коментар


        • #9
         От: Заряд на акумулаторите

         В един клип в ютуба видях Исузу Бигхорн/Исузу трупър в Япония/. Мoторът беше същият 4jx1. Акумулаторът беше само един, разположен в гнездото пред пасажерското място.

         Коментар


         • #10
          От: Заряд на акумулаторите

          Моя си го карам с един от близо две години и понеже го ползвам само един път седмично го откачам и когато ми трябва си го закачам .Акумулатора е стар и е 100 Ah , стои в дясното легло и не е зареждан вече половин година . Не съм видял темата , иначе и моя когато умря единия акумулатор , другия се разреждаше през него .

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

          Зареждам...
          X