Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на Хюндай туксон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на Хюндай туксон

Здравейте колеги, станахме собственици на Хюндай туксон дизел 140к.с. След, като преминах от бензинова към дизелова "машинка" имам няколко въпроса:
    1. Борд компютъра днес ми даде моментен разход 17 при запалване и 14 при шофиране последното е на загрял двигател по температура на таблото. Вчера се държеше около 8,5 за изминатите километри. Какъв разход е допустим за този модел.
    2. Някой слагал ли е допълнително манометър за масло , защото ми се ще да имам информация за този параметър.
    3. Кои сервизи ползвате при проблеми?
    4. Какви добавки слагате ако се налага заради студа и качеството на нафтата.
    Още се опознаване с модела и сигурно на някой от въпросите ще Ви се сторят смешни, но ще си питам.
    Вчера се опитах да се свържа със представителство на Хюндай е Младост и на два пъти попадам на оператор, който се опита да ме свърже със сервиза, но без успех. На третия път ми даде мобилен телефон на който два пъти никой не отговаря.

От: Разход на Хюндай туксон

Моментен разход е едно, а "за изминатите километри" е друго - среден разход се казва. И при двете "нормално" е в много широки граници и зависи от разни неща.

За маслото сигурно може да сложиш манометър (дори такъв от Лада), ама за какво ти е само ти си знаеш. Тоя уред е отпаднал даже и по повечето камиони към днешно време, даже и из менютата няма достъп до него.

Добавките ги коментират и в момента в темата - http://www.offroad-bulgaria.com/show...84#post3242584
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Моментен разход по бордкомп е нещо което не е от значение. Докарвал съм го до 90 на 100. Зависи от десния патък.
      Гледай разхода пълно - пълно.

Коментар

Даже и от "патъка" не зависи... Вчера паля, излизам на улицата и попадам в задръстване... след 10мин като показа разхода след изминати 200м /май беше минимума/ показа 99,9л/100км
        Също така, разходът вчера и днес в сравнение с миналата седмица и е +2л/100 понеже хвана студ, задръствания и т.н.
        На това джипче софийския разход би трябвало да е между 8 и 10/100...
        За сервиз... всичко е относително, а и малко ти е далечко, но Виликар е нелош сервиз за корейски а-ли...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Автомат или ръчка?
          На моя автомобил разхода градско в София е между 8 и 12 в зависимост от сезона, дестинацията и часовия диапазон. Автомобила е киа спортижд 2.0 црди 140кс
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Здравейте, с ръчни скорости 6 броя. Гледам борд компютъра държи , като запали 16\100 и след това спадна14,5 л\100. Това за около 5 километра изминато разстояние. Ще се нагаждаме един към друг, определено е по малко маневрен от маверика\ Терано.

Коментар

Моят Туксон е същият. Средно 8, извънградско 6.5
              Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Здравейте, направих му едни 600 км извън градско ми даде 7,2 по компютър. Все още се опознаваме с Катюша и ще видя до колко ще мога да сваля разхода.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                  ... и ще видя до колко ще мога да сваля разхода.
                  Малце ми е странно някой като си вземе "джипка" и започне да се взира в показанията за разхода.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Малце ми е странно някой като си вземе "джипка" и започне да се взира в показанията за разхода.
                    Няма лошо. Просто мащабът е друг.

Коментар

Е то това(Туксона) за хора каращи джип без да се интересуват от разхода, въобще не е джип.

А разхода, като съдя по моя Пасат със сходно тегло и 4х4, може да го свалиш до около 5/100...
                      Ама едно, че е трудно и досадно така да караш, и второ не е баш полезно за мотора - тия турбини с променлива геометрия...спира да им се променя геометрията.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Между Пасат и Тускон има и още някоя разлика. Примерно във височина и изобщо въздушно съпротивление.

Но ако го караш с 45км/ч сигурно ще харчи и по-малко от 5. Това и за двете коли.

Коментар

Е, то е ясно, че опитите за рекордна икономичност, са при скорости, при които въздушното съпротивление не е съществен фактор.

Коментар

Здравейте, интересно ми е , като нова играчка на която все още не знам кое, къде и как. На Маверика нямах такъва нещо и сега се чудя да ли е верен , като уред или просто си показва някакви имагинерни показания. С две думи да ли може да се разчита на него. Иначе знам, че да гоня икономичност на тази клас кола е почти мисия невъзможна.

Коментар

Докато инжекторите са нови може и да показва нещо смислено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X