Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хюндай Атос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хюндай Атос

Здравейте Колеги,

както писах в съседният подфорум, жената иска да си купува нова кола. Беше си харесала Мерцедес А класа, но колегите от съответният форум категорично я разубедиха .
    Вариант В е Хюндай Атос 2005-та година. На външен вид не е толкова грозна, като по-старите си събратя (не прилича съвсем на баничарка). Нямам опит с неевропейски коли и искам да се консултирам с вас. Този модел добър избор ли е откъм издръжливост, разходи за поддръжка и разход на гориво?
    Ще съм благодарен на всякакви мнения
    Търпението калява силния и прогонва слабия.

От: Хюндай Атос

Като цяло е добър избор,още повече за личен автомобил. Откъм издържливост за класа си е добре, факта че се карат масово по такситата говори доста, разходите за подръжка също са приемливи, а разхода за гориво е от най малкия възможен, монтира се една газова и става почти за без пари
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Имахме такава, даже още я имаме, но сестра ми я кара. Имаш чувство че си в картинг, но пък е много удобна особено за градско каране. Като разход за 1.1 мотор си похарчваше - 20 - 22 лв. на 100 км. (около 8л градско, но в София). Както казва колегата с газова уредба обаче ще е почти без пари. На извънградско е много икономична, не съм я засичал но е 4 - 4 и нещо на 100. За подръжка сме давали малки суми за дребни повреди, общо взето според мен е доста здрава.

Коментар

Колата е типичната "Корейка", искам да кажа : малка, лесна за управление, евтина за поддръжка. Разбира се ако е с три пъти превъртян километраж и ламарините да се държат за прозорците, то тогава само ще псуваш, че сме те излъгали. Ако е в добро състояние си заслужава парите. А за Мерцедеса добре че са ти отворили очите!
        Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Правилната женска кола се казва Ярис.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Имам Атос,такси е в София.За подръжка сам давал смешни пари като се има в предвит километрите които минава.

Коментар

Разход само градско за 1.0 1999г. - 7-7.5/100 бензин , За града е пъргава и много удобна, багажника на стария модел е уникален - без кората събира във вертикално направление колкото средна класа багажник в хоризонтално. Но за път не става - днес навъртях 500 км до Хасково и обратно и съм като карал до морето и обратно... 110 е пределна скорост - джипа с 33-ки е по стабилен със 140...
              Като цяло за градска кола мисля че е много добра.

П.с. До сега извънградски разход не съм засичал, но май няма да е под 6-6.5 като гледам днешния резервоар... утре като напълня мога да пиша. Може би ако караш със 60 ще падне
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X