Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hyundai Galloper Exceed - колко Exceed е всъщност?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Hyundai Galloper Exceed - колко Exceed е всъщност?

Здравейте,

От доста време насам имам желание да стана притежател на джипка, всъщност това ще ми бъде първата кола изобщо. Все още не възнамерявам да ставам екстремист офф-роудър, но ми се ще да карам читав автомобил, който да не ме зареже заседнал в калта (обичам да ходя за риба, както и на разни походчета из бъгарските горски природни забележителности). Като цяло ще го карам доста и в градски условия. Голям фен съм на Mitsubishi Pajero, от скоро заглеждам доста и неговия не-толкова далечен братовчед Hyudai Galloper (предимно заради това че е малко по-младичък). Вече категорично съм решил че моето возило ще да е една от тези две марки. Избора си не съм напрвил само заради личната си пристрастност, а и понеже имам приятел с Pajero, който може да ми бъде много полезен както и със съветите и опита си, така и с пряка намеса при нужда. Ориентирал съм се към късата база.

Сега конкретно към питането ми. Интересуват ме моделите с надпис EXCEED, до колкото разбрах това са модели които се отличават от стандартните модели с това че примерно имат подобрена антикорозионна защита, по-солидна изработка и може би някоя друга екстра повече (понеже аз самия малко настръхвам при мисълта за ръжда, подобрената антикорозионна защита ми привлече вниманието). Та до колкото гледах из обяви тук там както за Pajero така и за Galloper, забелязах инересна тенденция - къса база Pajero Exceed почти не си спомням да съм мяркал, докато Exceed Galloper къси бази имаше доста (визирам последните обяви в mobile.bg или cars.bg), да не кажа всеки втори. Това ме накара да се замисля дали Galloper EXCEED е съизмеримо до някакъв момент с Pajero Exceed. Понеже поразгледах и някоя друга тема тук за Galloper-ите, виждам че се счита за нормално появата на ръжда тук там. Правейки сравнение с Pajero Exceed-а на моя приятел за който споменах по-горе излезе че Pajero-то хем е може би малко по-стар или на възрастта на галопера (за Pajero II и Galloper II говоря), и в същото време няма ръжди. Интересно ми е какво е вашето наблюдение по Галоперите в това отношение и основателни ли са ми притесненията? Съжалявам ако звуча лаишки, но тепърва има да трупам опит с колите, както и с 4х4 автомобилите.

Благодаря предварително.

От: Hyundai Galloper Exceed - колко Exceed е всъщност?

Няма как да сравня моето ехсеед с такова без ексеед като няма такова около мен,моето е къса база,сив металик и абсолютно никъде няма ръжда ,за екстрите питай,кожа,климатик,ел.стъкла,ел.огледала,подгряване на огледалата,регулируем волан,регулируеми фарове,LSD ,автоматични хъбове.....последното незнам дали е екстра или недостатък !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Ако не се лъжа, в България е вкарван само EXCEED. След тази зима при мен изби доста ръжда, като нямаше никъде предишните 2 години. Не знам какво са хвърляли по улиците, обаче проблемът е при всички познати и приятели. По улиците съм виждал нови коли, на по 4-5 години, на които им е избила ръжда на по-уязвимите места. Доколкото съм чувал оттук-оттам, тая зима са хвърляли чиста сол по улиците, тъй че антикорозионната защита няма да те спаси от това, за съжаление.
      Не се втелясвай с тая корозия - няма да изгние джипката за времето, за което ще я притежаваш. Гледай да е поддържана, да е със здрав двигател и ходова част и салона да е в приятно състояние. Поддръжката ще ти е по-скъпа от пребоядисването, ако попаднеш на модел без ръжда, обаче сдухан от каране.
      Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Благодаря за отговорите. Особено информацията че в Бъглария са внасяни предимно еxceed версии. Всъщност, аз като се замислих достигнах и до един друг възможен извод за наличието на повече EXCEED-и. Когато Galloper II излиза на световните пазари като пряк конкурент на Pajero (Pajero II тогава), е бил по-евтин и вероятно е била по-изгодна покупката на Galloper Exceed отколкото не-exceed версията на японския му събрат. Явно е имало и други фактори да са повече у нас както стана ясно. Благодаря и за съветите, наистина за кола втора+ употреба трябва да се има едно на ум за 'невидимото' наследство от предишните собственици. Надявам се не съм оставил впечатление с питането си че Galloper Exceed версиите са някакви боклуци, просто много ме учуди високата им срещаемост.

Коментар

Първоначално публикуван от VoyagerX Преглед на мнение
          Поддръжката ще ти е по-скъпа от пребоядисването, ако попаднеш на модел без ръжда, обаче сдухан от каране.
          По е лесно да си оправиш двигателя, отколкото да се бориш с ръждата. Справянето с ръждата далеч не се изчерпва с пребоядисване! Естествено най-добре е да се избере читав във всяко отношение джип на по-голяма цена, отколкото после да се занимаваш с ремонти. Винаги са по-скъпи.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от rock'n'wheels Преглед на мнение
            Благодаря за отговорите. Особено информацията че в Бъглария са внасяни предимно еxceed версии. Всъщност, аз като се замислих достигнах и до един друг възможен извод за наличието на повече EXCEED-и. Когато Galloper II излиза на световните пазари като пряк конкурент на Pajero (Pajero II тогава), е бил по-евтин и вероятно е била по-изгодна покупката на Galloper Exceed отколкото не-exceed версията на японския му събрат. Явно е имало и други фактори да са повече у нас както стана ясно. ...
            У нас станаха повече през последните години, след влизането ни в Европейския съюз. Струва ми се, че е за предпочитане да се вземе Галопер с произход от, примерно, Германия или Италия, отколкото такъв, който е бил внесен директно тук от Индкомерс. Малко със закъснение, но стигнах до извода, че тук е била внасяна някаква "по-африканска" версия с по-слаба (да не кажем липсваща) антикорозионна защита, без ЕГР, с по-голям радиатор.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Във VIN-а нямаше ли символ, който да дава информация за страната (или региона), за който е произведен конкретният модел ?
              Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X