Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Honda Cr-v 2.2CDTi. 2008г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за Honda Cr-v 2.2CDTi. 2008г.

Здравейте, нов съм във форума. Решил съм да сменям автомобила и разглеждам пазара. Един приятел ми подхвърли идеята за въпросната Хонда. Щемви благодарен ако ми дадете информация за този модел на Хонда, предимства, недостатаци индруги подобни.

От: Мнения за Honda Cr-v 2.2CDTi. 2008г.

Здрасти колега,
    според мен за колата си прав, но за форума бъркаш. Само погледни от кога за последно са писали в раздела и по какъв повод. Аз съм забелязъл, че най вече се ползва темата "голяма скука в този форум". Що ли е тъй мислиш. Моето мнение е, че пичовете дето карат црв-та са си ги купили за да си вършат работа, а не за да избиват комплекси и тъй като колата е нистина с доказана здравина, хората си свиркат и не ги е еня какво пишат и от какво се оплакват някакви хора по разни форуми за разни ленд крузъри, паджерота, геги и тем подобни.. Повече подробности може би за колата ще получиш във хонда форума, но и там също много - много не се вълнуват хората...
    Иначе и аз съм с црв, но по-новия модел, бензин. За проблеми по колата не съм компетентен, понеже слава-богу до сега не съм имал. И на мен дизела ми харесва повече откъям вървеж и икономичност, но на твое място бих се помислил единствено какъв автомобил все пак може да намериш на 8 години. Все пак колкото и да е здрава всяка кола се в един момент почва да се чупи. Хонда гарантират първите 5 години, тъй че този момешнт вероятно настъпжва малко по късно, ако ми схващаш мисълта.. И там вече опираме до поддръжка на основни агрегати, които можеш да го съпоставиш колко струват при бензина и дизела, при това цените за поддръжка все още са си почти като за нова кола. Аз съм забелязъл, че доста колеги търсят да закупят на старо бензиново црв, на което монтират газова уредба. Но може само на мен така да ми се струва. Успех в покупката, и каквото и да избереш да не забравиш да се похвалиш.

Коментар

Благодаря за отгвора Все още оглеждам пазара, не съм решил какво ще е. Даже не се бях заглеждал по SUV - те. И аз си тхрся кола за да ми върши работа, за избиване на комплекси няма място. Вярно е , че дизела като подръжка струва повече. Ще видим какво ще се взема. Иначе взема ли нещо ще се похваля.

Коментар

Еми много отговори няма да получиш ,не поради липса на желание, а заради това че 90% от пишещите в този под-раздел притежават първа и втора генерация.
        CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Има и тема по въпроса http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=161581
          CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Тцъ!Дизел Не!Що ли се продават само 1 страница бензинки и то не пълна и 5 страници дизели и то на цена по-евтини от бензина???в мобилето примерно,няма значение БГ,"Д","Итали" и т.н.Търси бензинка макар 17 000 лв. и нагоре-вервай ми ЗАСЛУЖАВА СИ!
            имах и Toyota Rav 4 2006g.
            Mitsubishi Lancer 2008g.
            Honda CR-V 1998г.
            Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Я, Павле е тук!
              Обаче, пак си е сложил неправилните очила
              2,2 дизела на Хонда си е перфектен, здрав, безпроблемен и така нататък, стига да си е на реални километри,а и да си е поддържан и обслужван както трябва и на време.
              А относно въпроса: "що се продават само 1 страница бензинови, а 5 страници дизели", отговора е повече от прост - ами повече бройки са произведени с дизелов двигател.
              П.П. Нали не си мислиш, че ония "задръстени" западняци, си купуват бензинови Хонди ,за да си ги пазят и карат по 10-20 години? След петата, до мах десетата година, се отървават и ни прехвърлят поредния скап,на който ния се радваме и съживяваме ?
              Последно редактирано от emicha1; 19-09-16, 02:17.
              / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

++1 за бензинка,ако не искаш да те боли главата и никога газ!
                Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Ха и таз добра?
                  На кое да вярва човека - на това което си написал, или на тези от подписа ти : дизеловия Голф и бензиновото Паджеро, което е и на газ?

П.П. И едно уточнение: при Хонда дизеловия двигател е (2.2i ctdi) , а не (2.2CDTi) и да не се бърка с подобни.
                  П.П.П. Ако някой има предпочитание към бензина вместо дизела, и споделя това ей така, защото чул или някой му казал, го разбирам. Но ако няма пряко наблюдение, ако не е карал и поддържал дадения автомобил с дизелов двигател, по-добре да не дава категорично мнение.
                  / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
                    ++1 за бензинка,ако не искаш да те боли главата и никога газ!
                    Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                    Ха и таз добра?
                    На кое да вярва човека - на това което си написал, или на тези от подписа ти : дизеловия Голф и бензиновото Паджеро, което е и на газ?

П.П. И едно уточнение: при Хонда дизеловия двигател е (2.2i ctdi) , а не (2.2CDTi) и да не се бърка с подобни.
                    П.П.П. Ако някой има предпочитание към бензина вместо дизела, и споделя това ей така, защото чул или някой му казал, го разбирам. Но ако няма пряко наблюдение, ако не е карал и поддържал дадения автомобил с дизелов двигател, по-добре да не дава категорично мнение.
                    И на двете.

Ако не си забелязъл, поста е в тема за Хонда,
                    а не в тема "Кой какво гориво предпочита ?".

Колегата работи в "Хонда" (нарочно е в кавички),
                    а тези от подписа просто си ги кара щото му е кеф.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

В коя "Хонда" "работи", че да не ходя там?.
                      Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

[QUOTE.....Колегата работи в "Хонда" (нарочно е в кавички)......[/QUOTE]

По една или друга причина, случайно знам, че колегата работи в Хонда.
                        Може да сме се засичали там,но не го познавам лично, затова беше и .

И да, питането/темата е за Хонда 2.2i ctdi, а не "кой какво гориво предпочита", затова казах, че е добре да коментират хора които имат и поддържат , този двигател.

А ако Жокера има някаква скрита информация, за точно този двигател, на драго сърце ще изслушам една лекция.

Коментар

Този път ще си замълча тактично,ще пропусна фенщината която ме заобикаля по цял ден докато съм на работа и ще се направя,че никога не съм влизал в тоя под форум.Но няма да пропусна на Ви благодяря фенове и собственици на хонди,заради голяма част от вас имам добре платена работа,и задоволявам доста от капризите си!Успех на всички!

...нещо което няма нищо,ама нищо общо с темата ама да го драсна.....
                          Емчо навярно си запознат,че този двигател на дизеловия ми Голф,не е е първият дизел в историята на марката.................за разлика от споменатия по горе "хондов дизел"
                          а за паджерото по стечение на обстоятелствата така се случи да дойде от Германия с газ,и тук едно пояснение за него няма значение дали е с гази или не,не е необходимо да му се регулират клапани за разлика от "бензинките на хонда"...........
                          Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                          Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                          Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                          Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Ами и аз да драсна нещо, малко извън темата и малко по нея, пък дано този път да се разбере това .

Та извън темата:
                            Емчо е на 50++ ( и въпреки това го приемам го с голяма даже като комплимент). Та сигурно назнайва туй-онуй и има понятие от някои неща, ако щеш за Голфа, или други МПС-та. Такова ми е и едното образование, а на младини и с това се занимавах, а пък не е и да не съм имал и да съм се грижил за доста марки автомобили, ама това беше преди, сега са само 4 различни, ама това между другото.
                            Също, не мога да се определя като Фен на марката и никога не съм се изказвал под влиянието на фенщината , но съм собственик и се радвам, че ти помагам за това:
                            ....Но няма да пропусна на Ви благодяря фенове и собственици на хонди,заради голяма част от вас имам добре платена работа,и задоволявам доста от капризите си...
                            и ти пожелавам и за напред да е така .

Жокер, сега ако може един два сериозни въпроса:
                            -Какво не му е наред, на този дизелов двигател на Хонда (въпреки че е първия), та много хора са против и препоръчват бензиновия вариант ? (на който задължително слагат Газ и се почва едно регулиране на клапани /ти го каза/ , а аз ще добавя / и това в 21 век /, - защото на мен точно това ми звучи като фенщина- само бензин и никога дизел)
                            -Този пръв дизелов двигател, вече е направил 12-13 години и за този период, трябва да са известни детските му болежки, или други по-сериозни такива - та какви са те? ( само да не коментираме нещата които минават за консумативи)
                            -Ако може твоето безпристрастно мнение, за този двигател ?

П.П. Надявам се, че този път ще ме разбереш правилно и ще ми отговориш коректно, ако не за друго, то поне защото си така да се каже, в кухнята на нещата.

Коментар

Имахме служебен Акорд с този мотор закупен нов от БГ и съм обиколил страната няколко пъти с него - изключително приятен мотор, тих и мощен. Колегата си го взе за личен впоследствие и го продаде миналата седмица на над 300000 км! Мисля, че няма да учудя никой като кажа, че нищо не е пипано по двигателя, а си го карахме като служебен - колкото може!
                              Honda XL600LM, 1987
                              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X