Здравейте, от два дена се появи проблем. Движейки се по шосето ( 90-100км ) нещо издумка здраво и колата се затресе сякаш карам с много крива гума. Спрях колата убеден, че е гръмнала гума но всичко си беше ОК. И от тогава два сервиза и един гумаджия. И нищо!!! При подаване на газ почва да сее. По голяма скорост, по се усеща. Без подаване на газ но на скорост, пак се усеща слабо. На нулева - нищо, даже и с 90км. Тресеното е ритмично в такт с оборотите на гумите. Тампони на двигателя ОК. Шарнири, накраиници, гуми, външни карета, полуоски ОК. Остава скоростна кутия, вътрешни карета или бог знае какво. Моля ако някой се е справил с този проблем да сподели.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нов проблем: тресе при подаване на газ
Свий
X
-
От: Нов проблем: тресе при подаване на газ
А кардана там ли е
И тук ще ти отговоря същото, както и в предишната ти тема - ти си си отговорил сам - вътрешни карета, ск.кутия. Само бих добавил и съединител. Ама май ще трябва разглобяване, така,с кафето и цигарата пред компа, бая ще трябва да гадаем.
п.п. На всички предавки ли тресе, включително и задна?! Само направо, или и в завой на място?! И пак - каретата на кардана здрави ли са (макар че аз съм карал със счупено каре на кардана без да тресе при движение направо, тресеше само в завой на място)?!
Edit: Между другото, как проверихте външните карета, отваряхте ли ги, или на око и с ръка?! Питам, защото и аз имах едно такова "тряс" на един светофар, и после колата си вървеше без проблем, само щракаше в завой. На външен вид - нищо. Като я качих на подемника - предна дясна полуоска изпаднала от шлиците на карето, държеше се само на маншона. Значи едно почти 2км бях минал само на задно предаване.Последно редактирано от krasi-mir; 07-12-14, 19:38.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
-
Едно е да имам предположения, друго да знам какъв е отговора на проблема. Миналия път беше по лесно щото метнах в джоба една бобина и един комутатор и за 15 мин. всичко ОК. Ма сега ситуацията е малко по различна...... Кардана си е там. Висящ лагер ОК. Карета на кардана с нормалните хлабини за 98г. Задни полуоски и карена ОК. Външните карета, не дават никакъв признак на повреда. Нито чукат в завой нито нищо. Не е разглабяно нищо още и затова пуснах темата, преди да започне филма с разглабянето. Тресе на всички предавки, в завой и напараво. На място не тресе, както и на празен ход. Колкото по голяма е скоростта, толкова по осезателно е поклащането.
Коментар
-
Първоначално публикуван от peich64 Преглед на мнениетези автомобили изобщо не са проблемни.
Иначе проблемните се делят на два вида:
Първите са проблемни още от нови, а вторите стават такива, след 10-15 години експлоатация.
/ HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/
Коментар
-
Съгласен съм, че Хондата е стара ама имам Самурай 93г и Териос 2000г. - железни!!! Ееееей Богу с тая Хонда егати и дертовете. Секи път като се кача в нея съм на тръни. Със същите чувства се возех навремето в Рено Еспей 2. То карета, то загрява ( заради газовото се оказа ), то рейка тече, радятора и той, обтяжна шайба свири, накрайници тропат, комутатор и бобина смених щото на магистралата със 120 страхотно си изкарах. Удобен и функционален автомобил е с учудващо малък обем на багажника. В самурая ( дълга база) вкарвам повече багаж. Не ме кефи.
Коментар
-
То човек, никога не е застрахован да изтегли късата клечка.
Жалко ,че на теб ти се е паднала в случая и имаш пълно право да не те кефи./ HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар