Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светят лампите на ABS и на ръчната спирачка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светят лампите на ABS и на ръчната спирачка.

Здравейте колеги,днес при мен се появи следния проблем!!!.При запалване на двигателя на колата,всички контролни лампи си изгаснаха с изключение на двете лампи на ABS и на ръчната спирачка.Потеглих,но лампите останаха да светят и за това след 30-40 метра спрях,загасих двигателя,като при повторно запалване,двете лампи останаха да светят,но 2-3 секунди след това изгаснаха,т.е. изгаснаха последни след няколко секунди.Това се повтори при следващите две-три запалвания на двигателя.Проверих поплавъка и нивото на спирачното масло-според мен мсичко е наред.Скоро проверявах накладките и на четирите колела-наред са.Дали е някакъв проблем и как може да се отстрани?

От: Светят лампите на ABS и на ръчната спирачка.

Като за начало - една диагностика. Най-вероятно ще се окаже дефектирал датчик за АБС на някое от колелата.
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

Коментар

+1! Бих го съчетал с почистване на датчиците от разните евентуални боклуци.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Когато светят комбинирано лампите за АБС и ръчната, обикновено проблема е в електрониката по веригата на АБС-то. От там и лампата за ръчната светва защото от АБС е подаден сигнал за проблем в спирачната система. Най-често са сензорите при колелата. Провери си все пак дали си работи редовно АБС-то. Може да погледнеш и съответното бушонче да няма зацапано или корозия.

Специално Хонда мисля имаха проблем с включването на запалването, може и от там да идва. Може да провериш като размърдаш ключа наляво-надясно, евентуално дали при това лампите се включват-изключват. Може и от там да е щом проблемът се появява само при стартиране.

Коментар

Най-лесно е да закараш джипа за една диагностика, но като цяло може и сам да си замериш съпротивлението на датчиците, трябва да е около 1.30-1.40. Скоро правих подобно упражнение на Мазда 626, точно и това се оказа проблема, задният десен датчик, той даваше съпротивление от 2.20 и след смяната му всичко се оправи
          Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
          0886/872-646

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
            Когато светят комбинирано лампите за АБС и ръчната, обикновено проблема е в електрониката по веригата на АБС-то. От там и лампата за ръчната светва защото от АБС е подаден сигнал за проблем в спирачната система. Най-често са сензорите при колелата. Провери си все пак дали си работи редовно АБС-то. Може да погледнеш и съответното бушонче да няма зацапано или корозия.

Специално Хонда мисля имаха проблем с включването на запалването, може и от там да идва. Може да провериш като размърдаш ключа наляво-надясно, евентуално дали при това лампите се включват-изключват. Може и от там да е щом проблемът се появява само при стартиране.
            При мен още като купих колата правеше така:като размърдам контактния ключ,изгасват.Мисля си че е хлабав контакт в контактната група...?
            CRV 1998г 128кс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X