Колеги, някой може ли да каже какви трябва да бъдат гайките за оригиналните лети джанти на CR-V? Оказа се, че тези на моята са неподходящи - с конус са (или поне не с такъв какъвто трябва) и бяха изядени. Според хората в Диана тези били за стоманени джанти - правилните трябвало да бъдат без конус. Та питането ми е дали оригиналните са с конус и ако да - какъв, плоски или с полусфера.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за гайки за джанти
Свий
X
-
От: Въпрос за гайки за джанти
Оригиналните Хонда джанти (стоманени и алуминиеви) са за сферични гайки. Виж това:
http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=73413Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
-
По моргите нямаше ли, баси 20 лева за една гаика тея са за трепане.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
Коментар
-
При мен от пишман гумаджия след смана на зимни с летни гуми щях да остана без задно ляво колело. Две гайки ги няма, а другите хлабави. Взех една от дясното и я сложих на липсващото място. Дойде ми идея да си купя секретни гайки и така ще компенсирам липсващите две. Поне в Ловеч са по 15-20 лева комплекта от 4 бр.Honda CR-V I 2000 г.
0 осем 96 осем три 3 сто и 10
Коментар
-
Виж тук : http://store.emk-33.com/category/237...tributesFilter[carMake]=18[B]CR-V 1998 128кс. Automatic.[/B]
Коментар
-
За информация - намерих в Маргел, по 3,50 парчето, нови. Малко по-скъпи от другите са заради сферичния профил. Оказа се обаче, че две от стоманените ми джанти са с по-голям отвор за главината, та сега ще търся начин да ги сменям или да правя втулки. Поне разполагам с време до зимата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от b37 Преглед на мнениеОказа се обаче, че две от стоманените ми джанти са с по-голям отвор за главината, та сега ще търся начин да ги сменям или да правя втулки. Поне разполагам с време до зимата.
Коментар
-
Ами понеже джантата, заедно с гумата, се центрира по главината. Иначе трябва да се разчита за центриране само на шпилките, а около тях има луфт и при леко изместване осите на колелото и на полуоската ще се разминават.
Коментар
-
То затова гайките, и леглата в джантата са сферични - да се центрира джантата. И все пак е желателно и централния отвор да е точен.Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual
Коментар
-
Първоначално публикуван от b37 Преглед на мнениеАми понеже джантата, заедно с гумата, се центрира по главината. Иначе трябва да се разчита за центриране само на шпилките, а около тях има луфт и при леко изместване осите на колелото и на полуоската ще се разминават.
Шпилките, гайките или болтовете, са абсолютно достатъчни за центровката на гумата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар