Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за гайки за джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за гайки за джанти

Колеги, някой може ли да каже какви трябва да бъдат гайките за оригиналните лети джанти на CR-V? Оказа се, че тези на моята са неподходящи - с конус са (или поне не с такъв какъвто трябва) и бяха изядени. Според хората в Диана тези били за стоманени джанти - правилните трябвало да бъдат без конус. Та питането ми е дали оригиналните са с конус и ако да - какъв, плоски или с полусфера.

От: Въпрос за гайки за джанти

Оригиналните Хонда джанти (стоманени и алуминиеви) са за сферични гайки. Виж това:

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=73413
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

По мой спомен към 20 кинта хоригинални от Хонда :Д

Коментар

едната ли бре?
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
        Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Благодаря за отговорите. Ще потърся в хонда сервиза, вероятно там имат.

Коментар

Едната...
            Поне за шатала ми беше така, много плаках като трябваше да сменям шпилки и гайки на едното колело...

Коментар

По моргите нямаше ли, баси 20 лева за една гаика тея са за трепане.
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
              Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

Коментар

Да вметна само,че при мен с оригинални лети джанти ,пастнаха (подарък) секретните гайки от първата Тойота РАВ-4 само,че са за по-голям външен размер ключ-примерно 19,а не 17.........

Коментар

При мен от пишман гумаджия след смана на зимни с летни гуми щях да остана без задно ляво колело. Две гайки ги няма, а другите хлабави. Взех една от дясното и я сложих на липсващото място. Дойде ми идея да си купя секретни гайки и така ще компенсирам липсващите две. Поне в Ловеч са по 15-20 лева комплекта от 4 бр.
                  Honda CR-V I 2000 г.
                  0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Виж тук : http://store.emk-33.com/category/237...tributesFilter[carMake]=18
                    [B]CR-V 1998 128кс. Automatic.[/B]

Коментар

За информация - намерих в Маргел, по 3,50 парчето, нови. Малко по-скъпи от другите са заради сферичния профил. Оказа се обаче, че две от стоманените ми джанти са с по-голям отвор за главината, та сега ще търся начин да ги сменям или да правя втулки. Поне разполагам с време до зимата.

Коментар

Първоначално публикуван от b37 Преглед на мнение
                        Оказа се обаче, че две от стоманените ми джанти са с по-голям отвор за главината, та сега ще търся начин да ги сменям или да правя втулки. Поне разполагам с време до зимата.
                        Това от какъв зор? Втулките са само за улеснение на гумаджиите.

Коментар

Ами понеже джантата, заедно с гумата, се центрира по главината. Иначе трябва да се разчита за центриране само на шпилките, а около тях има луфт и при леко изместване осите на колелото и на полуоската ще се разминават.

Коментар

То затова гайките, и леглата в джантата са сферични - да се центрира джантата. И все пак е желателно и централния отвор да е точен.
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от b37 Преглед на мнение
                              Ами понеже джантата, заедно с гумата, се центрира по главината. Иначе трябва да се разчита за центриране само на шпилките, а около тях има луфт и при леко изместване осите на колелото и на полуоската ще се разминават.
                              Няма такова нещо. При мен има дистанционни втулки, ама са от найлон. На две от гумите ги няма от отдавна.
                              Шпилките, гайките или болтовете, са абсолютно достатъчни за центровката на гумата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X