Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Омръзна ли ви ЦРВ-то?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #46
  От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

  Първоначално публикуван от HONDAEXPLORER Преглед на мнение
  Ха сега да попише и авторът на темата почти две години след като я е заченал. Ми какво да кажа, омръзването ми мина, вече ми е безразлична. Не влагам никакви усилия да я променям, дори напоследък си говорим по-рядко, единствено започнах да я къпя по-често......
  Абе то е ясно ,че ти е омръзнала, ама защо се заглеждаш по 6-та ген. на Акорда, а не примерно по 7-ма поне ?
  / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

  Коментар


  • #47
   От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

   Щото съм почитател на Old School колите, до към края на 90те когато се правеха истински автомобили, а и смятам да слушам само рок-енд-рол в нея.
   "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

   Коментар


   • #48
    От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

    Заводското BOSE, със субуфър, в Акорд 6 SE Executive е невероятно.

    по темата - със първото CR-V се разделихме скоропостижно не по наша вина. Второто - аз "скъсах" с него, защото достигна предела на силите си. Третото ... за сега не мисля да се разделям с него
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto, Toyota Avensis T25 1.8 Auto

    Коментар


    • #49
     От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

     Не ми е омръзнало. И не само, че не ми е омръзнало, но и поради перфектното и безпроблемно представяне на CR-Vто ми сега съм намислил да сменя Гоуфу на жена ми с Honda Jass. Та да попитам за съвети и препоръки за тоя модел? И понеже това е разтегливо понятие, уточнявам- имам предвид техническата част, здравина и проблеми. Иначе другото е ясно- дамска кола за в града. Самия модел ми е непознат, но поне по ТТ данни отговаря на заданието.
     Да се хвърлям ли в джаза или?
     Последно редактирано от Dagobar; 21-02-15, 21:23.
     Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

     Коментар


     • #50
      От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

      Като се появи Слави (а.к.а ZERO) ще ти обЯсни. Той се беше засилил да скача в джаза, и направи задълбочено проучване.
      Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto, Toyota Avensis T25 1.8 Auto

      Коментар


      • #51
       От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

       Да разбирам ли, че се е отказал?
       Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

       Коментар


       • #52
        От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

        По-скоро НЕ.
        Той беше в търсене на Jazz автоматик, и по-специално добрия стар хидротрансформатор. Намирането на такъв е доста трудно, предвид че повечето Джазки са със вариатор - CVT, a Слави не ги харесва, заради скъпия ел.магнитен съединител, ако евентуално сдаде багажа, и заради по-слабата динамика на CVT-то. Вариаторът, всъщност има и опция 7-степенен ръчен режим. Карал съм такъв Джаз, усещането е невероятно. Другата причина е високата цена на Джазките, която, както се досещаш, се дължи на прословутата надеждност на марката.

        В крайна сметка Слави си купи по-евтината Тойота Ярис с хидротрансформатор.

        За цена на ремонти и поддръжка не мога да ти кажа, защото нямам преки наблюдения, а и цените в Англия са други.
        По принцип, не съм чел за кой-знае-колко страшни проблеми с модела. Както ти каза това е един добър, малък, икономичен градски автомобил. Всъщност "малък" е силно казано, има повече от добро вътрешно пространство и багажник.
        Двигателите също са добри, стига да не са попаднали в мърляч собственик, или некадърен майстор. Имат 1.2, 1.3 и 1.5 мотори, като тези означени като DSi са с по 2 свещи на цилиндър, за по-добро изгаряне на горивната смес и оттам по-ефективна и икономична работа на двг. Доколкото знам 1.2 и 1.3 имат такава система, а 1.5 е vtec, ама не знам точно кой тип vtec. По-късните модели имат и 1.3 i-vtec, т.е. интелигентен vtec, който се адаптира към стила ти на каране - ако е спокоен имаш икономичен пенсионерски автомобил, ако е агресивен получаваш достатъчно добра динамика за рейсърските ти изяви. Сивика на съпругата ми е с такъв двг, и съм повече от доволен. Със 6-степенната ръчна кутия комбинацията е супер, но заради 98-те си коня, рейсърските изяви са свързани с подобаващо "ръчкане" на лоста. По принцип тези модели ги водят 1.4 i-vtec, нищо че двг е 1.3.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto, Toyota Avensis T25 1.8 Auto

        Коментар


        • #53
         От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

         Джаза е хубава кола, тва чудо може би е наи безпроблемното Хонде което може да си купиш дори по безпроблемно и от ЦРВ, наи много д ати извие някои лагер на задна главина и тва е, друго така по ммасово като проблем нямат, може ЕГР клапана или по скоро тръбите му да трябва да се почистят но тва е при по мърлящка употреба от предния собственик. Голямата малка кола не вози никък лошои, от вън е малка вътре е като бус. Шумна е като всяка друга хонда и е доста куца като вървеж, но пък е наи икономичната бензинка от тоя клас която може да си купиш. За предпочитане е газта да е с жило а не електронна, щото в редки случаи блока с клапата дава проблеми а смяната му не е евти8на макар че има бол втора ръка. И все пак говорим за много редки случаи на проблеми. Автоматика на джаза е хубав само ако си го купиш нов от магазина и се грижиш за него като за първороден син. При всичките ми оглди на джаз автомат нямаше ни една дето кутията и да е в ред, реално ги продават точно като вземат да се обаждат. А те издържат около 150 х.км, проблема не е толкова в магнитиния съединител щото тои за 700-800 лева ще ти го сменят, проблема е вътре с ремъка тип верига или с вариаторните колеа. Тва е нежна система много чувствителна на ниво на маслото и на качеството му и наи вече честата му смяна. Кутията хуч не обича катерене на бордюри дърпане на на нещо си, боксувания на колелата и прочие. Ремонта излиза към 2000 лева. Затова и се отказах от тях, щото така или иначе ръчка нещях, а и с тея безумни цени за 10- 12 годишни коли ме загубиха нацяло. Чак пък толкова не струва тая кола, но не е виновен тоя дето яде баницата ами тоя дето му я дава, един сивик от тез години е много по кола от тоя джаз, но е и по голям за града размера е от голямо значение. Туи то Вземаи джаз на жената наи малкото щото ще се отървеш от тежкото бреме да си голфаджия и няма да си трън в очите на хората на пътя хахаах. Макар че ти не си, причиняваш го на жена ти, с кво го е заслужила горката
         Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
         Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
         Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
         Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT

         Коментар


         • #54
          От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

          Убедихте ме, навих са .
          Сега ще почна да оглеждам обявите и предполагам до 2-3 седмици ще отърва жената от Гоуфу. Имах късмет, че тя хареса модела по външен вид, а аз си харесвам марката и ТT-данните. Иначе ставаше едно безкрайно търсене и спорове кой модел, каква марка и т.н. Само че няма да е автоматик, а ръчка. Ще се пробвам при представителството на Хонда, от където си взех CR-Vто. Там имам 100% доверие на база моята Хонда, която от купуването до ден днешен не съм и пипнал 1 гайка (освен консумативи и лампички на плафоните ). Мерси и на двама ви за коментарите!
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

          Коментар


          • #55
           От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

           Преди няколко години имах Хонда Джаз. Пак за жената беше. Джаза има много приятен обем вътре. Задните седалки се сгъваха интересно и много пъти съм я ползвал тази опция при товарене на разни неща. Много икономична количка както казаха е с по две свещи на цилиндър. При мен имаше крива главина от което кривеше дискове. По спомен главината с лагера се продаваха отделно и ми взеха над 300 лева за двете от Хонда. За 30ина хиляди километра не е създавала проблеми. Накрая и се поразбиха тампони отдолу и тропаше, но така я продадох. Бях я взел към 8500 и я продадох за 4700, че я взе приятел и да може да си подмени неща които са за смяна.

           Коментар


           • #56
            От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

            Много яко време.

            Намерих си едно място като полигон, много добре се представи crv-то. Аз не съм професионалист ама добре я по въртях. Забелязах, че на задна се държи по добре на сянг/лед (парзаля се по малко като завива).
            Но определено се оправлява по-странно когато всички гуми се пързалят и завиваш в този момент. Тя дни дни като по-позамръзне ще пробвам на лед как е
            Honda CR-V B20Z 2001

            Коментар


            • #57
             От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

             Първоначално публикуван от NEKTAR Преглед на мнение
             Много яко време.

             Намерих си едно място като полигон, много добре се представи crv-то.
             Ма що ти е полигон-ми то днес сутринта,аз правих тези врътки и без полигон.Ма то по улиците и паветата у нашта Горна баня си е тест полигон.И със всесезонките я мъча още.Абе да си призная поизправи ми косата на няколко пъти,като слизах по наклон на павета,ама я задържах.И-и-и-и да ти кажа нещо от опит,че та гледам тестваш-А-а-а-ако решиш или ти се наложи по лизгаво да спускаш наклон с току що запален автомобил-Не,го прави докато не загрее малко и не върне смукача!Не помага нито 4х4,8х8,ръчната на два зъба и тем подобни.Шшийна брато,шийна!
             имах и Toyota Rav 4 2006g.
             Mitsubishi Lancer 2008g.
             Honda CR-V 1998г.
             Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

             Коментар


             • #58
              От: Омръзна ли ви ЦРВ-то?

              Здравейте,

              Напавих си много як оффроад на маслен нос. На който му се разхожда и е на южното черноморие да с цукне навигяцията до тук http://goo.gl/maps/EYoFg

              Поздравй
              Honda CR-V B20Z 2001

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

              Зареждам...
              X