Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в диференциала ? Форд Маверик 2006

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум в диференциала ? Форд Маверик 2006

Здравейте,
    от скоро притежавам Форд Маверик 2.3 XLT 2006 г. 125 000 реални километра.
    Проблема се състои в следното:
    При скорост около 80-90 км започва да се чува стържещ ( не виещ) звук от към задния диференциал. Звука се усилва при ускорение и почти изчезва при пускане на газта. При осовбождаване от скорост също е доловим и изчезва при падане на скоростта под 70-80 км/ч.
    До момента:
    1. Сменено масло на диференциал с предписано от производителя вискозитет на Bardahl и добавка на съответната марка - абсолютно никаква промяна в звука.
    2. При вдигнато положение на подемник ясно се чува,че звука е от диференциал аи се изключва възможност да е лагер на главина на някое от колелата.
    3. Гумите са чисто нови.
    Тъй като не съм добре запознат с 4х4 системите,а и нямам пълно доверие на посетените сервизи, моля да помогнете:
    1. Възможноли е този шум да идва от висящия лагер на кардана? Ако да, как да се локализира?
    2. Намерил съм донор за цял диференциал-времеемка ли е и каква би била ориентировъчна цената за смяната.
    3.Възможен ли е ремонт на настоящия диференциал и кой сервиз е специализиран в подобен ремонт.
    4.Препоръчайте сервиз или начин за диагностициране на проблема ( София).
    Всичко по темата ще ми бъде полезно, за което предварително благодаря!

п.п. На задни капак има надпис 29.1-6 възможно ли е това да е предавателното число?

Няма как да е предавателното число. То винаги се означава с две числа, като едното винаги е 1. Или броя на зъбите на пиньон-корона, но там няма как да има 29 зъба, и една десета от следващия. Пък и зъбни колела с по-малко от седем зъба не знам да се произвеждат.

Подсказка-проверени ли са каретата на кардана? Има симптоми за разбити.
    Казваш, че гумите са нови, а еднакви ли са на четирите колела?

Оооф, досега мислех, че е на стар маверик(терано). С тези новите гъзарски джипки не съм запознат.
    Но нека колегите да кажат читав сервиз, ясно е, че си трябва такъв.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Казваш, че гумите са нови, а еднакви ли са на четирите колела?.
      Абсолютно еднакви, четири нови Sumitomo със заводския размер 215/70/16.
      Притеснявам се да сменя цял диференциал с неизвестен и да се окаже каре на кардан или висящ лагер.
      Извинявам се за некомпетентността ми, но мад 20 години управлявам само МПС с предно предаване.
      Това е снимка на заден диференциал на V6 3000 cm За съжаление моят не е толкова четлив.

п.п. При птазен ход, кардана пак ли се върти?
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_image_2019-11-14_20-41-22.jpg Прегледи:0 Размер:244.0 КБ ID:6529048
      Последно редактирано от R@do; 19-11-19, 19:26.

Коментар

Според моето скромно мнение не е лагер. Лагерът се чува още от потегляне, като интензитетът на шума се увеличава. Все пак днес диагностицирахме на едното ивеко лагери на диференциал. Чуват се още от самото потегляне. Керетата на карданите започват да се чуват при определена скорост и после затихват.
        RAV 4
        F650GS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X