Обява

Свий
Няма добавени обяви.

daihatsu rocky - питане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• daihatsu rocky - питане

колата е daihatsu rocky 2.8d 87г. проблема е следният - при включено 4x4 и заключени хъбове когато навия пълен ляв и тръгна се чува тракане. От какво може да е? хъб, каре, не съм много запознат с колата. И съответно идеи и цени за ремонт. От София съм.
    Благодаря предварително.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

От: daihatsu rocky - питане

А дали да не прегледате първо раздела за проблем, за който всеки месец някой нов участник пита?

Коментар

Не е хъб. Най-вероятно каре, И аз имам такъв проблем. Опитай поне да чуеш от коя страна се чува. При мен се чува отчетливо отляво.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

За щракането, може да дойдеш да го чуем от коя страна е, и кага и как щрака, после ще му мислим....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

ами всъщност утре ще ходя да я гледам и евентуално да я купувам. Проверих цена на каре - 120лв някъде
          ще се радвам да кажете още какво да гледам.
          изчетох доста във форума, разбрах че гният в задната част но честно казано не видях друг проблем... толкова ли са здрави тея машини
          дядо владо дай някакви координати, дори и да не е за ремонт джипката ще се радвам да поговоря с някой с опит, също така ще се радвам и да покараме някой ден
          I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
            дядо владо дай някакви координати, ......
            Цифрите в подписа ми ......телефон .....звънкаш
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

zdraweite imam problem s mito rocky 20 benzin e ma neshty mnogo mi harchi nqkade mejdy 18 20 na 100 mn e spored men ne go ruchkam i si mislq che ot avtomatichniq smukach
              molq za pomosht

Моля, пишете на кирилица!
              В противен случай ще виждате само това.

Последно редактирано от CarTest™; 05-08-10, 13:10.

Коментар

Колеги, и аз го имам същия проблем с Роки 2.0. Трака и на двете страни. Нищо не съм предприел досега, защото мойсторът ми каза че не е каре. Но той не беше заключил хъбовете. Не знам какво да правя. Каква се оказа вашата повреда? Явно това е някакъв типичен проблем, обаче не откривам нищо по темата - къде е този раздел за проблеми където всеки месец някой пита подобно нещо? Благодаря.

Коментар

Здравейте.
                  като взех моето РОКИ имах същия проблем. При включен преден мост и заключени хъбове се чува отчетливо тракане, най-вече при потегляне. Последва разглобяване и проверка. Започнах от главините и се оказа следното:
                  -1. следи от вода в главината,
                  -2. износено каре,
                  -3. ръждясали конусни лагери, тези които поддържат главината към кожуха на моста,
                  -4. избила семерина,
                  -5. смесване на маслото от диференциала и греста на карето.
                  Други поражения нямаше. Отворихме другата половина - и там положението беше същото, само дето карето още не тропаше. Процедурата нататък е ясна. Смених всичките тези елементи, почистих хъбовете, гресиране, сглобяване, наливане на масло и ... газ.
                  Цени за частите:
                  - каре японско - 145лв/бр.(2бр.),
                  - лагер японски - 90 лв/бр.(4бр.) - няма китайски или други ментета, поне аз не намерих,
                  - семерина японска - около 27лв/бр.,
                  - семерина BG - 1,20лв/бр.(2бр.) - взех си такива,
                  - грес и масло - според вашите предпочитания.
                  За цялата поръчка ми направиха добра отстъпка, но не съм смятал колко ми излизат по отделно нещата.

Най-важно е при сглобяването да се направи качествен "О" пръстен на "ябълката", водата влиза от там(почти винаги). По идея на колега от форума ги направих от кече с дбелина 3мм и все още няма вода - проверих след последното газене.

Успех в начинанието.
                  Последно редактирано от ivotosod; 26-08-10, 23:33. Причина: допълване
                  Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                  УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                  Времето е ценно, само ако не бързаш.
                  0889623098

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X