Интересува ме може ли чрез престъргване на вътрешния отвор на джантата на Лада Нива да стане на Ферозата. Също така по - големите джанти дали ще оказват по голямо натоварване върху главината и тн. Болтовете иначе пасват. Основно джантите искам да ги преправя защото преди Ферозата имах Нива и с тези гуми с които си карах нивата никаде не съм закъсвал.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Джанти (16") от Лада Нива за Daihatsu Feroza ?!
Свий
X
-
От: Джанти (16") от Лада Нива за Daihatsu Feroza ?!
Смешничко ще изглежда Фероза с тези тесни гуми от Нива, ще загуби и странична устойчивост. Мисля, че става даже и без престъргване. Но според мен е безсмислено - Нива и Фероза в оригиналната си комплектация имат приблизително еднаква проходимост (с малки особености за едното и другото, разбира се).
Изборът от гуми в размера на Фероза е по-богат.
-
Колко са широки джантите на Нивата, някой може ли да каже със сигурност?
Доста време обмислям тази възможност, но не и със стандартните гуми от Нивата.
16'' джанти дават възможност да сложиш 30'' гуми без да са широки 235 или 9.5''.Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
-
Задните ще станат,но за предните не знам дали няма да трият в супорта на спирачките и да трябват фланци.Иначе и на мен ми идваха такива идеи с цел проходимост и увеличаване на клирънса.Но иначе Нивата си е Нива.На нищо не мяза,но откъдето съм минавал с мойта другите ряпа да ядат.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнениеКолко са широки джантите на Нивата, някой може ли да каже със сигурност?
Доста време обмислям тази възможност, но не и със стандартните гуми от Нивата.
16'' джанти дават възможност да сложиш 30'' гуми без да са широки 235 или 9.5''.
И "писалките", както и по-широките си имат предимства и недостатъци.
С колко ще повишиш клиренса? Два-три сантиметра?
Ще реши ли това проблемите с проходимостта на Ферозата?
Всеизвестно е , че проблема на Ферозата са малките ходове (особено отпред), а не недостатъчния клиренс.
ПП: Нивовите джанти едва ли са по-широки от 5,5.
Ще искат поне фланци. Ако ли не, Феро с тях и тесни гуми ще е като житен бегач.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеНивовите джанти са 7.0" широки.Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
-
Нивовите джанти трябва да се престържат на стругар,щото са по-тесни от главината и после пасват идеално.Само че колата стои много грозно с тях.Имам познат,който го направи,щото му бяха останали от нивата.
Коментар
-
Не съм сигурен за размера на щатните нивови гуми, но едва ли са по-широки от 195. При щатен размер на ферозата 195R15, джантите (пак щатните) са 5,5 J.
Според моите лични вкусове, нивовите джанти първо са отвратително грозни, и второ са със силно положителен офсет. Това + евентуални тесни и високи гуми, та дори и с фланци, би направило ферозата да изглежда близо до гротескното.
Та ако цената за жалката картинка са 1-2см по-голям просвет, аз лично не бих. Централния отвор на витаровите е 108мм, а 16-ки има и витарови, макар и не щатни (5Х139,7) със доста голям избор на широчини и отрицателен офсет.
Пак повтарям, това си е лично мое виждане.
За мен естетичната и практичната страна винаги вървят заедно и компромиси в една или друга посока, ги намирам за грозни.
Поздрави!Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
От нива без престъргване категорично не стават.Както е написал колегата по горе централния отвор на нива е 98мм.А на ферозата е 113 по спомен.Най добре и точно стават от 16ки от роки, според мен.0898774443-Пламен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнениеОт нива без престъргване категорично не стават.Както е написал колегата по горе централния отвор на нива е 98мм.А на ферозата е 113 по спомен.Най добре и точно стават от 16ки от роки, според мен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар