Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е разхода на Kia Sportage 2.0 CRDI, 2005 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв е разхода на Kia Sportage 2.0 CRDI, 2005 г.

И така ,моля да споделите разхода на въпросното возило.
    Дават й 7/100 комбинирано?
    Тези 113 к.с. достатъчни ли са за 1758кг купе?
    Колко струва съединителят й - все пак е консуматив?
    Общо взето по-дорият вариант ли е от 2.0 бензинов двигател 140к.с. на газ?

От: Какъв е разхода на Kia Sportage 2.0 CRDI, 2005 г.

https://www.spritmonitor.de/en/ за разхода

Коментар

Там има 3 потребителя със среден разход 8л. /100 км смесено?
      Дали е така?
      Няма ли някой колега с Кия да каже как е при него?

Коментар

Това "какво и дават" е доста относително понятие. Обикновено го мерят на полигон с "идеални" параметри.

Разхода, доста повече зависи от много фактори.
        Например - един ще е по пътя Карлово - Бургас, съвсем друг ще е Благоевград - Велинград.
        После: Зима ли е, лято ли е, здръстване има ли, колко ми е тежък десния крак, че и ЕГНто ми какво е.
        Поздрави.
        п.с. това от 3 налични Кии и повече от милион километри на пътя

Коментар

Явно неискате да си напишете разхода, за да може по-малко хора да си вземат да карат Киа?
          Не , че нещо ама можеше да споделите например : аз във Каспичан градско ми дава 10 литра нафта, но като хвана пътя за Варна пада на 8/100км или нещо такова?
          Явно или малко хора карат Киа или не им се занимава да споделят колко ли аджеба 2 литра мотор със скромните 113к.с. гори ( щото по каталожни данни я дават да гори колкото 2.0 140к.с)?
          И все пак Поздрави от един лутащ се за избор на автомобил 4х4.

Коментар

Моята в гората гори между 15 и 30 на час.

П.П. ама е 2001 г. И дали ми пука от това - не!
            Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Колега, повечето тук караме Спортидж първа генерация. Как да ти споделим разход на 113 коня 2005 година?
              Нашите дизеловите са по 83 коня и горят доста над комън рейл.
              Както и да е...
              За пълноприводен автомобил с това тегло, средно 7/100 ми се вижда малко оптимистично, но пък, може.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Около 9-10 литра средно гори тази КИЯ. По принцип за нормален автомобил, като видиш разхода по каталог, сложи още 2 литра средно от горе. Ако е автомат още малко, ако ще караш на климатик и къси разстояния още мъничко.

Коментар

За 113кс не мога да кажа, но 140кс дизел карам вече 10г разхода в града е между 8.5 и 11.5 това за София, разликата идва от много фактори:
                  1- часови диапазон
                  2-сезон
                  3-маршрут
                  4....
                  Разход извън градско между 6 и 12 [emoji1]
                  Магистрално каране със скорост около 120-130 дава нещо към 8/100
                  Междуградски пътища (скорост 90-100) пада на 6-7/100
                  Магистрално с над 150 разхода отива на 12/100
                  Но моята е със 6 скорости, които за дълго са си голям +
                  Дъединителя ми е с демпферен маховик и цената киселее, комплекта е нещо към 1100-1300лв
                  Дали кията от 2005 е с подобни показатели като разход и дали съединителя е с демпферен маховик - не знам.

Когато купуваш нещо с повече от 1 задвижващ мост забравяш за нисък разход (разбирай под 10/100) и евтина поддръжка ( хич да не сменяш маховик при 4х4 имаш освен двигателното масло и на скоростите -още: масло за раздатка и масло за два диференциала... и други подобни Х2 разходи заради 4х4-то)
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                    ...
                    Когато купуваш нещо с повече от 1 задвижващ мост забравяш за нисък разход (разбирай под 10/100) и евтина поддръжка ( хич да не сменяш маховик при 4х4 имаш освен двигателното масло и на скоростите -още: масло за раздатка и масло за два диференциала... и други подобни Х2 разходи заради 4х4-то)
                    Горе-долу това трябва да са ти минималните очаквания за да нямаш разочарования.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Ако си решил да си взимаш джип, разхода трябва да е последното което ще те интересува. Кия 2000г. харчи от 7,5 до 20. Зависи къде я карам и колко зор и давам.
                      Мога да ти кажа за Форд ЕДЖ 2017г. 2,0 204 к.с., - градско и извън градско разхода е един и същ почти - 7.4. Ако го карам до 130 извънградско пада до 7, но под това за 40 000 км. не се е случило и над 7,6 не е дал. Ама става само за асфалт.

Коментар

Абе искат хората автомобил 4х4, ама не им се плаща. Вземат си лек автомобил (немски) които харчи малко, той пък се окаже смазан от каране, че понякога и маслото пипа. Всичко е относително.

Коментар

Благодаря за включилите се в темата. Мисля ,че 13 годишен джип ще е по-известен на Вас хората притежаващи 4х4 ,но явно съм грешал? За бюджет от 7000 лева се намира въпросното возило, но явно че хората май не искат джип 4х4 в лицето на Киа от 2005-6 година, а си вземат нещо друго , което за мен е непонятно? Бихте ли споделили алтернатива на Киа'та за този бюджет, икономично обслужване и сравнително по-ниски ежедневни разходи за гориво? Все пак е паркетник?
                          Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                            Благодаря за включилите се в темата. Мисля ,че 13 годишен джип ще е по-известен на Вас хората притежаващи 4х4 ,но явно съм грешал? За бюджет от 7000 лева се намира въпросното возило, но явно че хората май не искат джип 4х4 в лицето на Киа от 2005-6 година, а си вземат нещо друго , което за мен е непонятно? Бихте ли споделили алтернатива на Киа'та за този бюджет, икономично обслужване и сравнително по-ниски ежедневни разходи за гориво? Все пак е паркетник?
                            Поздрави
                            Колега, май не си прочел или вникнал в смисъла на предните постове.
                            + всичко за което са ти писали колегите, прибави и от 700лв за четири гуми.

Икономично обслужване и по-ниски ежедневни разходи се постигат с Корса, Саксо или 106.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                              Поздрави
                              Джиповете са в съседния раздел, но там като цени всичко е по три. Тука сме по бедните роднини.
                              Така като гледам бих препоръчал Пасат 4-там както му викат или Ауди куатро. След като преживеете този етап от живота си ще разберете дали и точно от какъв "джип" имате нужда.

П.П. Киа-та от тези и следващите години са като Хюндай Туксон и всички подобни. Приличат на "джипове" ма нещо не са... високи леки коли 4Х4. Ако трябва да карам лично такова нещо- никога не бих си го взел. Става за приличен черен път и "безкомпромисен градски оффроуд"!!! ма за това стават и обикновените коли.
                              Последно редактирано от siem; 23-05-18, 22:15.
                              Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X