Здравейте колеги, някой слагал ли е фланци на КIA Sportage? Събирам мнения за плюсове и минуси. Имам нужда да изнеса гумите в страни защото съм с оригинални джанти и сложих гуми Goodyear Wrangler Duratrac 235/75/15 и при пълен ляв или десен гумите хапят маркучите на спирачките и могат да ги скъсат. Ограничих завиването с ограничителните болтове на кормилната кутия и на хебела ( за което съм много благодарен на Соти за обяснението от къде се ограничава завиването), но при спускане при голям наклон и обратен завой пак ги закача и затова трябва да търся някакво решение на проблема и съм се спрял на фланци. Моля за съвети и мнения
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фланци за КIA Sportage
Свий
X
-
От: Фланци за КIA Sportage
Аз пробвах да сложа такива, които купих от човек от форума. Може би поради погрешен монтаж от страна на майстора или ако той ги е монтирал добре то тогава незнам къде е проблема, но на задно дясно колело на магистралата след изминати около 150 км. ми изхвърча колелото със все фланеца. После естествено махнах и останалите след като се разминах на косъм от сериозен инцидент. Надявам се ти да имаш по-добър опит от моя.
-
Първоначално публикуван от dilyan_n Преглед на мнениеАз пробвах да сложа такива, които купих от човек от форума. Може би поради погрешен монтаж от страна на майстора или ако той ги е монтирал добре то тогава незнам къде е проблема, но на задно дясно колело на магистралата след изминати около 150 км. ми изхвърча колелото със все фланеца. После естествено махнах и останалите след като се разминах на косъм от сериозен инцидент. Надявам се ти да имаш по-добър опит от моя.
Много странно как се развиват 5 гайки стегнати както трябва ?
Аз по се плаша от късане на самия фланец и затова се чудя дали да са от стомана или от алуминии
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеС оригиналните киеви джанти ли си?
Коментар
-
Оригиналните джанти на Кията (спортидж1), са с офсет +45, 6 инча ширина, 100мм централен отвор и 5х139,7 междуболтово разстояние.
На витарата са + 28 по спомен, на Ферозата +19, на Самурая , не знам
Избор има.
Някой от колегите беше сложил ферозови и снимки имаше в някоя от темите. Като изключим алуминиевите на Кията, Ферозовите и "тичат" доста повече от оригиналните метални за Кия, които имат чар колкото варшавови.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеОригиналните джанти на Кията (спортидж1), са с офсет +45, 6 инча ширина, 100мм централен отвор и 5х139,7 междуболтово разстояние.
На витарата са + 28 по спомен, на Ферозата +19, на Самурая , не знам
Избор има..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
На Самурая плоските, изглеждат като да са с нулев офсет, ма не съм сигурен. Затова пък, са откровено грозни.
Едни ферозови, му изнасят колелата с по 26мм. Ако иска повече, с нулев, както аз сложих на Ферозата.
Кво и е на темата, Коле?Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Да, с оригиналните лети джанти съм си. Ами незнам какво да кажа, аз просто споделих моя опит. Буквално си гоних гумата по магистралата, добре че трафика не беше натоварен и успях да овладея преди да съм се завъртял. Карах с около 100км/ч.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар