Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage 2.7i-мнения,размисли.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage 2.7i-мнения,размисли.

Втората генерация от 2006г с мотора 2.7 V6.С каква система на 4х4 е?Виско муфа?Какви са слабите места на джипчето?Не са много разпространени с този двигател,защо?Имат ли комфорт за едни 400-500км на ден?Детски болести на модела?
    Всякакви мнения са добре дошли.

От: Kia Sportage 2.7i-мнения,размисли.

Ако ги е виждал некой от тук присъстващите на живо- само Соти ще да е...
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Това си е баш като мойта кола, но с големия мотор (моята е 2.0 crdi). 4х4-то и то трябва да е като моето, а именно електромагнитна муфа между карданЯ и задния диф, основното задвижване е предно и при разлика в оборотите на предни и задни колела зацепва и задния диф. Но не е виско а е фрикционна муфа. Комфорт имат стига да не си над 2метра и над 120кг. Аз съм 186см и седалката ми е в крайно задно положение.
      Слабо място което аз съм видял е баш тази муфа. Имам тема как се сменят лагерите вътре. Не е разпространена заради разхода на големия мотор предполагам. Друга детска болест е късия живот на съединителя (пак на варианта с малък мотор) при големия и ако е автомат не би трябвало да има проблем. В руския форум има много инфо за този спортидж. Аз като цяло съм доволен. За 140к км съм сменял само консумативи + 1 тампон на заден диф, тампони на задна стабилизираща щанга, лагер на компресора на климатика, съединител, лагер на задна главина и лагерите на муфата де.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

За двигателя искам да ти кажа, че постоянно се търсят блок с колянов вал и бутала!!!
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Автомат е гадината.Искам да карам автомат.Проблеми с кутията,дали има?
          Това за двигателя как да го разбера?От какво прави тези проблеми?

Коментар

Хммм, потърси сериозно отзиви и мнения дори в чужди сайтове, за да не я продаваш на части после!

Коментар

Така хвърлени думи в пространството?Обоснови се,защо,как?Кое е проблем..

Коментар

Според чужди сайтове Потребителите на този модел посочват:
                - Висок разход (няма как, все пак 2.7 бинзинов двигател)
                - Надеждна автоматична скоростна кутия
                - Слаба шумоизолация
                - Конструкцията на купето не позволява добра видимост на водача в сравнение с други автомобили от същия клас
                - малко багажно пространство

Не се ангажирам с мнение само споделям мнение на потребители на модела.
                HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                  Така хвърлени думи в пространството?Обоснови се,защо,как?Кое е проблем..
                  Двигателя е същия от Санта фе 2,7, ако и кутията е същата не е добре - проблемна и търсена стока е - цената и втора употреба е 1300-1500лв и се намира тррууудно! За мотора коментарите са, че не е добре балансиран, най-честите повреди са скъсани биели,превъртели лагери и скъсани разпределителни валове (мога да снимам един на 60 000км) Цената на долница блок с вал,биели и бутала е минимум 1000-рка. Лошото е, че проблемите са хронични т.е няма край! Абе общо взето такава кола си купува човек, пленен от комфорта,малкото години и ниска цена, без да се поинтересува, като теб какво аджеба си купува!

Коментар

Добре,колко чести са тези ремонти?В резултат на ненавременна подръжка,или лошо констукция?Аз се интересувам,и затова разпитвам
                    До тук-двигател е големия проблем.
                    Двигателя които е 3.3,споличив ли е?Монтират го на Соната?

Коментар

Не зная колко чести са тези проблеми, но те уверявам, че търсенето на тези мотори с цел подмяна е голям в предвид, че не е много разпространен по нашите ширини - примерно за година 10-на питания имам за мотор и автомат 2,7. Дали изпада в някакви резонанси заради липсата на балансиращи валове и неправилни пропорции на ъгъл цилиндри, ход, диаметър, колянов вал...бали мааму...Копирали са Митсубиши, намалили са обема, но нещо са пропуснали явно! За 3,3 не мога да ти кажа нищо!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X