Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA Sportage (K00) - монтаж на ролбар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIA Sportage (K00) - монтаж на ролбар

Миналия месец един ром с бус ме удари по предната броня, докато връща назад без да гледа в огледалата. Никаква реакция на звуков сигнал... На въпроса има ли книжка ми отговори, че я взел онзи ден. Имам теглич и имам вече желание да си монтирам ролбар. Дали има възможност да се монтира ? Трябва ли да си сменя предната броня заради ролбара ?

От: KIA Sportage (K00) - монтаж на ролбар.

Колега, би трябвало да имаш в отворите на бронята едни монтажни планки с по 2 дупки за болт 8ца...захващането е за рамата. Аз там си монтирах моя точно с тая цел. Сам си го направих, излиза не повече от 20лв./2м.тръба фи48?х3мм...май.и 2капи.това е...!
    Последно редактирано от lakatnika; 22-04-15, 11:26.
    Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
    Краси
    "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:179.8 КБ
ID:5654976
      Краси

Коментар

Име:image.jpg
Размер:70.3 КБ
ID:5654977
        Краси

Коментар

Това не е ролбар а тръбна броня.

А ролбара, обсъждан в темата, не е ролбар, а булбар.

Добре мислете какво си слагате по предницата, че да не се наложи при аналогична случка освен броня ще сменяте и капаци, решетки, фарове и други такива. Файдата от масовите, дори заводски такива, е точно тая - вид за пред кафето, и неколкократно повече поражения при дребни инциденти, при които иначе се оправя само пукната броня или огъната основа за броня.

Ролбар е ей-това:

Име:Toyota_Hilux_Rollbars.jpg
Размер:150.9 КБ
ID:5654980

и това:

Име:home_camaro.jpg
Размер:68.9 КБ
ID:5654981

Булбар е това:

Име:Mitsubishi_Shogun_Sport_Front_Bull_Bar_4_300.jpg
Размер:24.4 КБ
ID:5654982

Сега, гледайки снимката, сами преценете при удар по въпросния булбар колко елемента зад него ще го отнесат.
          Последно редактирано от sparkybg; 22-04-15, 12:04.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не точно по темата, но ако бронята не е оригиналната а изработена метална, ще има ли проблеми в КАТ? Благодаря.
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

От: KIA Sportage (K00) - монтаж на ролбар

Кията си има заводски аксесоар "Protection Bar" с оригинални номера 0K09A50050A или 0K07050050. И аз не виждам особен смисъл от него, освен за гъзария

Име:6c125c6e4e3d9b1d1911a4c4f41f05c2.jpg
Размер:66.9 КБ
ID:5655088

Име:2013-09-04 17.15.14.jpg
Прегледи:2
Размер:154.3 КБ
ID:5655089
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

"Това не е ролбар а тръбна броня"....
                -ми мисля че една тръбна броня би му свършила много по добра работа на колегата/по неговия въпрос/ отколкото горе изброените УКРАШЕНИЯ.

колега,за темичката ти веднага ни "нахраниха"-с голямата лъжица......
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-04-15, 09:51.
                Краси

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                  Не точно по темата, но ако бронята не е оригиналната а изработена метална, ще има ли проблеми в КАТ? Благодаря.
                  И аз това все питам, ма отговор "йок". Логиката на КАТ е, че когато се правят промени по конструкцията на автомобила и по възли и агрегати свързани със сигурноста, то те трябва да са утвърдени от " някоя си организация" вероятно това което замени Технотест (не помня как му беше името). Това обаче не знам дали и до колко се признава от застрахователните компании, ако не дай боже стане ПТП с жертви или значителни щети.

Това обаче е моя интерпретация на всичко което съм изчел по темата, а трябва да се изкаже някой който се е сблъсквал с тази материя в двата и аспекта.
                  Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                    Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                    И аз това все питам, ма отговор "йок". Логиката на КАТ е, че когато се правят промени по конструкцията на автомобила и по възли и агрегати свързани със сигурноста, то те трябва да са утвърдени от " някоя си организация" вероятно това което замени Технотест (не помня как му беше името). Това обаче не знам дали и до колко се признава от застрахователните компании, ако не дай боже стане ПТП с жертви или значителни щети.

Това обаче е моя интерпретация на всичко което съм изчел по темата, а трябва да се изкаже някой който се е сблъсквал с тази материя в двата и аспекта.
                    Напълно възможно е да има проблеми. Някъде из форума бяхме коментирали новата наредба в тази насока, която влезе в сила по-миналата година.

НАРЕДБА № Н-3 от 18.02.2013 г. за изменение в конструкцията на
                    регистрираните пътни превозни средства ...
                    ...

Чл. 3. (1) Изменение в конструкцията на ППС е:
                    1. всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за
                    регистрация или в конструктивни или технически характеристики на ППС, които са заложени от
                    производителя
                    по време на неговото производство или които са били одобрени по реда на наредбата;
                    2. добавянето на системи, компоненти, отделни технически възли и оборудване.

(2) Не е изменение в конструкцията на ППС:
                    1. промяната на цвета му;
                    2. смяната на двигателя му с двигател от същия тип, марка, модел и код - когато има и неизменено
                    окачване.
                    ...

Т.е. подмяната на бронята с неоригинална си е "промяна в конструкцията", така че констатирането на това може да доведе до:

ЗДвП
                    ...
                    чл. 143 ...
                    (5) Не се регистрират:
                    ...
                    4. пътни превозни средства с изменения в конструкцията, които не отговарят на изискванията на чл. 146;
                    ...

чл. 171 ...
                    2. временно спиране от движение на пътно превозно средство:
                    а) до отстраняване на неизправността, когато пътното превозно средство е технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е изменена без съответното разрешение;
                    ...

Първоначално публикуван от lakatnika Преглед на мнение
                    "Това не е ролбар а тръбна броня"....
                    -ми мисля че една тръбна броня би му свършила много по добра работа на колегата/по неговия въпрос/ отколкото горе изброените УКРАШЕНИЯ. ...
                    Би му свършила работа за какво? Да я използва като таран при движение в града? Може, ама в комплект с нея могат да дойдат и някои проблеми:

- Монтирането на броня, която е различна от оригиналната, може да окаже въздействие върху начина на сработване на въздушните възглавници (ако има такива);
                    - Потенциални проблеми с КАТ (виж по-горе);
                    - Потенциални проблеми (и то сериозни) в случай "ако не дай боже стане ПТП с жертви или значителни щети."
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 23-04-15, 10:11.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Много ми е интересно какво ще кажат КАТ, пък и всеки нормален човек за това

Име:291220141208.jpg
Размер:155.9 КБ
ID:5656284Натиснете снимката за да я уголемите

Име:291220141209.jpg
Размер:142.5 КБ
ID:5656285Натиснете снимката за да я уголемите

Име:291220141210.jpg
Размер:135.9 КБ
ID:5656286
                      Снимано преди няколко дни......
                      Последно редактирано от venciru; 23-04-15, 16:38.
                      Венцислав Петров
                      Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                      Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                      0889 62 8четири 6четири

Коментар

Първоначално публикуван от venciru Преглед на мнение
                        Много ми е интересно какво ще кажат КАТ, пък и всеки нормален човек за това

Снимано преди няколко дни......
                        Ще го гледат с възхищение и ще възклицават "Ба си якото"
                        KIA Sportage Grand 2,0 16V 118 к.с
                        08868пет4три18

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X