Здравейте , колеги. Искам да се оплача и същевременно да помоля за съвет относно Сорентото ми.На път за Италия в Хърватска гръмна турбото.Ще се опитам да представя ситуацията защото аз не разбирам, а нямам вяра на „майсторите“в Хърватска.Карах с нормална скорост – 120 с пуснат круиз, колата изведнъж рязко загуби мощност, видях бял пушек в огледалото за обратно виждане, много пушек.Отдих веднага, двигателя работеше, чуваше се тракане под капака.Сорентото го купих преди 20 дни, 2004 , 2.5 мотор, 140 коня, автоматик ,смених му маслото, всички филтри, нямам опит с возията му, нищо не ми направи впечатление, а да бъда честен не разбирам J.Пътната помощ която ме закара до сервиза, и коментарите на майсторите в сервира, мислейки си че не ги разбираме , как 500 евро е добра цена само за работа впредвид , че сме в безизходица, 3 лева изходящи обаждания на минута, ме карат да заключа, че това е най кошмарното място на което можеше да ми се случи.
Искаха 1500 лева само за ново турбо без работата, нямам такива пари и предложиха да го „изолират“ само да се прибера, нямало да има мощност.Съгласих се.Звука който се чуваше беше от турбината на турбото – перката се търкаше в кожуха.Това което направиха беше да я блокират да не се върти, махнаха масло което било в горивната система, когато запалиха пушеше още дълго време бял пушек, неискам да казвам как се прибрах да Италия.., най кошмарното ми пътуване.
Искам да попитам – през 200 километра наливахме доста масло, колата вече не пушеше с бял пушек, а по скоро черен.Това нормално ли е?Къде отива това масло?В Италия съм и ми се иска да знам повече за ситуацията в която се намирам, че бюджета ми е скъсан вече.Обадих се в България и от Евро 07 караха че турбото ново струва 1440 лева, дали може да се разчита на качество?
Смяната на турбото от какво е последвана?Предполагам масло, филтри?
Моля помагайте с съвети колеги, че незнам какво да правя?
Благодаря предварително!
Искаха 1500 лева само за ново турбо без работата, нямам такива пари и предложиха да го „изолират“ само да се прибера, нямало да има мощност.Съгласих се.Звука който се чуваше беше от турбината на турбото – перката се търкаше в кожуха.Това което направиха беше да я блокират да не се върти, махнаха масло което било в горивната система, когато запалиха пушеше още дълго време бял пушек, неискам да казвам как се прибрах да Италия.., най кошмарното ми пътуване.
Искам да попитам – през 200 километра наливахме доста масло, колата вече не пушеше с бял пушек, а по скоро черен.Това нормално ли е?Къде отива това масло?В Италия съм и ми се иска да знам повече за ситуацията в която се намирам, че бюджета ми е скъсан вече.Обадих се в България и от Евро 07 караха че турбото ново струва 1440 лева, дали може да се разчита на качество?
Смяната на турбото от какво е последвана?Предполагам масло, филтри?
Моля помагайте с съвети колеги, че незнам какво да правя?
Благодаря предварително!
Коментар