Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мнения за KIA Sportage 2.0 CRDi Automatic

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• мнения за KIA Sportage 2.0 CRDi Automatic

здравейте, колеги регистрирах се току що, защото във форума има много добри теми и добри съвети. Но въпроса ми е дали струва ли си да си купя кола която е полувтора употреба т.е. колата е купена на лизинг ама поради финансовата криза е била отнета. И колата която съм си харесал е KIA sportage 2.0 CRDi Automatic модел 10.2005 пробег 100 000 км. Ако имам право ще дам линк към нея? като цена е 18 000 лв. струват ли си ?

От: мнения за KIA Sportage 2.0 CRDi Automatic

Става дума за генерацията след закупуването на КИА от Хюндай,като съответно е сменена цялата концепция на Спортидж.
    Доста приятна за каране 4х4 кола.Водещ е предния мост,като задния се вкл. автоматично през съединител.Системата 4х4 в случая е "Он-Деманд",сиреч-при поискване.Няма "бавни.Няма отделна рама.А въпросния 2-литров турбодизел е на ВМ.И доколкото съм запознат се реве от него малко след 100-те хиляди км пробег.
    За какво ще се ползва?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

ако действително са му оригинални километрите, не мисля че ще имаш някакви проблеми. Внимавай с тези върнати от лизинг автомобили, защото в много случаи като усетят че ще им вземат колата, собственицитв започват да карат безогледно и да правят нарочно мизерии. По тази причина аз се отказах да купувам върнати от лизинг, защото са много по-уморени от тези, които са били изплатени и се продават след изтичане на лизинга. Освен това не слушай приказките на продавачите, а искай да видиш с очите си сервизните книжки и ги провери в сервиза! Винаги казват "колата е поддържана, но собственика като му взехме колата си е задържал сервизната книжка". Аз специално отидох до София до една много реномирана финансова и банкова институция за да закупя върнат от лизинг автомобил на 2 години и на 60 000 км., за 25 000 лева както пишеше. Оказа се че още си е с оригиналното масло, сервизната книжка я нямаше /пробутаха ми обяснението по-горе/ и за награда тоя който не е могъл да я изплаща "без да иска" беше разлял блажна боя по задните седалки. Успех с покупката, но си отваряй очите!

Коментар

Главно ще се използва за гратски и между гратски пътувания, много рядко да се наложи да мина през някои черен път. Ама като четох на Joey_Starr коментара направо ме разобеди на 50%. Ама човек като си е наумил нещо... Иначе казвате за 100 000 км пробег ако е поддържана не би трябвало да прави проблеми. Аз четох в наръчник на КИА че само маслото на двигателя, маслен и въздушен филтър трябва да е сменяно на 10-15 000 км другото сега след 100 000км. ( течност на трансмисията и масло в диференциала) Приготвил съм евентуално и бюджет за тях и да знам че след 10 000 км тогава пак ще трябва да пипам нещо по нея. Ама ако не ми покажат сервизната книжка да се отказвам ли ?

Коментар

Не само да ти покажат сервизната книжка, ами хващаш едно такси и отиваш в Киа да ти я проверят. Иначе какъв е смисъла да даваш 18 000 за кола евентуално със съмнително минало, като такива има и по автосалоните за по 15 000? Все пак даваш повече пари и искаш да си сигурен в пробега. Това е моето мнение, но ако всичко е наред това е един много хубав автомобил.

Коментар

Ама колата е от КИА от техният салон. Днес ще ходя да ги огледам. Стискайте палци

Коментар

пробега се оказа наистина реален 99 500 км. Обаче има много драскотини по нея, много тракаше багажника ама от КИА казаха че ще го оправят. Доста раждичка имаше от доло по калниците и по ресиорите като отворихме капака. Предишния собственик който е първия е стар човек на 60 год. доцент в МГУ. И да Ви питам защо на таблото ми светеше AIR BAG ? Иначе като цяло минавахме по някакви черни пътища добре се справяше джипа. Ама още се чудя дали си струва ??? Вашето мнение ?

Коментар

[QUOTE=Bolcho;1662962 Доста раждичка имаше от доло по калниците и по ресиорите като отворихме капака. Предишния собственик който е първия е стар човек на 60 год. доцент в МГУ. И да Ви питам защо на таблото ми светеше AIR BAG ? [/QUOTE]
                Аз бих я купил. За ръждата е нормално ако не е била в гараж. Еър бага може да свети от много работи, но 99 % се чистят с диагностик. Ако дълго време не палена и акумулатора е отслабнал, пак светва /и мен това ме учудва но е факт/. На някои им клеясват клемите на буксата / която е във волана и трябва да се почистват/ но не е страшно. Ако ти се свиди - потърси някое соренто - за тези пари има голям избор. Да знаеш че този спортаж гори почти колко соренто - да не ти обясняват че е 5/100 извънградско.

Коментар

АЗ бих почакал малко, та да се посъберат отзиви за китайците от Ловеч. Цените са съпоставими.
                  п.с. моята е на 11г. а ръжда няма никъде.
                  Последно редактирано от Пенчо; 02-11-11, 16:10. Причина: доп

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    АЗ бих почакал малко, та да се посъберат отзиви за китайците от Ловеч. Цените са съпоставими.
                    Колега, за тези пари, които има мераклията - 18 000, може да се купи само малката градска кола. Двата пикапа и джипката са около 25 000 с ддс

Коментар

Колега, какво стана, закупи ли автомобила?

Коментар

ами отказах се понеже сега е края на годината и немога да регистритам такъв голям доход на фирмата, а и сега повече взех да се надухвам за шевролет каптива, че е на същит пари, пък и по-нов

Коментар

Жена ми ползва KIA SPORTAGE 2.0 CRDI от 01.07.2005 година. Досега е минала над 168.000 км, като основно е ползвана в градски и извънградски условия и много рядко на OFFROAD. Много сме доволни и не сме имали никакви проблеми. Искам да подчертая че, до сега не са правени никакви ремонти освен обслужванията, които винаги са правени на време. Разходът на гориво при градски условия е около 10 лт / 100 км - 11 лт / 100 км. Никога не съм успял да видя разход под 9 лт / 100 км. Разходът е проблем но това не е предпоставка да се сравнява с Captiva! Ужасно лош автомобил! Племенника ми купи Captiva защото е 150 кс (сравнение с Киа Спортидж - 115 кс) му изглеждаше голямо предимство, но се ужаси още в първият месец! Качеството на изработка и интериора на Киа е много по-добро! Няма почти никакви скоростни предимства от Киа и след по малко от две години и пробег от 28.000 км я продаде, като я даде за 28.000 лв (беше платил над 58.000 лв).
                          Никога не бих купил Каптива!

Коментар

Колеги, още някакви отзиви за KIA SPORTAGE 2.0 CRDI , че нещо съм се мераклендисал да купувам такава за майка ми ?
                            Nissan Terrano R20 2.7TDI
                            Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X