Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage 2.0 TDI мнение ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage 2.0 TDI мнение ?!

Здравейте,

Искам да Ви попитам за конкретната Кia.

1. Дали си струва покупката - Kia Sportage 2.0 TDI 85 коня. 5 800 лв.

2. Какви съвети ще ми дадете за колата. Какво да гледам преди покупката, нещо специфично има ли?

3. Да препоръчате сервиз в София за машинката където мога да я закарам за диагностика и изобщо за подръжка?

4. Като цяло поддръжката как е на тази кола?

Колата ми трябва за семейна с опция за малко извън пътя. Насочил съм се към тази марка понеже си смисля, че не е съкпа като подръжка и е здрава. А и е дизел и се надявам да не харчи много.

Благодаря Ви предварително!

П.С Ако има такава теам съжалявам, но не успях да я намеря

От: Kia Sportage 2.0 TDI мнение ?!

Здравей колега аз съм с такава киа 2.0 TDI 2002 година.
    Дали си струва - ами добичето си върви добре не съм имал проблеми до сега освен вакуумните хъбове но след като ги почистих и гресирах и си работят,други колеги от форума препоръчват да се сменят с ръчни AVM и всичко заспива.
    Провери дали работи двойното предаване,покарай я на отворен прозорец и се вслушай при превключване на 1-ва 2-ра 3-та дали се чува едно прозвъняване(на моята така се чува но ми обясниха че раздатките на киите фабрично излизат с по големи допуски и с времето се увеличават но това не им пречи).За харченето харчи си около 11/100 градско извънградско около 7.За поддръжката не мога да ти кажа не я поддържам аз затова нека колегите кажат по нещо.Иначе и в кал съм се пускал и по пясъка на плажа .

Коментар

Аз съм от 4г. с такава на 10г. и 100к. За сега проблеми нямам. Само не ходи в "Колос". Нищо специално няма по колата.
      Ползвам я за същото, без много хард, макар да е доста по-проходима, от други подибни. С БФГ АТ 215х80х15 съм.
      На дълго, натовареха на фул и с пълен багажник на покрива, е 8-8,5. В града е под 10.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Аз съм от 4г. с такава на 10г. и 100к. За сега проблеми нямам. Само не ходи в "Колос". Нищо специално няма по колата.
        Ползвам я за същото, без много хард, макар да е доста по-проходима, от други подибни. С БФГ АТ 215х80х15 съм.
        На дълго, натовареха на фул и с пълен багажник на покрива, е 8-8,5. В града е под 10.
        Колега, а колко разход си засичал при нормално, разбирай 90-100км/ч каране и не му ли идва малък за тоя модел двигателя?
        90коня е моя турбо дизел на Ескорта и като му включа и климатика много го домързява, та трябва да го ръчкам долу с десния крак.
        Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

То с тези коне и бензин да е ще го хване мързела.

Коментар

Първоначално публикуван от tzocho Преглед на мнение
            Колега, а колко разход си засичал при нормално, разбирай 90-100км/ч каране и не му ли идва малък за тоя модел двигателя?
            90коня е моя турбо дизел на Ескорта и като му включа и климатика много го домързява, та трябва да го ръчкам долу с десния крак.
            До Германия и обратно през Алпите и Италия, общо 3800км. ми даде 8.4/100 Като поне 2000 са по магистрали 120-130.Според мен двигателя си му стига, ако не искаш да си първи, на следбащия светофар.
            Климатика не го усеща, за разлика от от бензиново Пежо 405/1.9. Там все едно някой ми дърпаше ръчната.
            Ако имаш път наоколо - давам пробни кръгчета срещу бира.

Коментар

Ако е добра - купуваи смело. Естествено за тези пари няма да е като от магазина, но не трябва да те спират драскотини по боята или някой пребоядисван детайл. Оригиналната боя както и оригиналните километри рядко се срещат. Гледай да няма омаслявания по диференциалите - ако има консултирай се със специалист, защото някой път не е "само от семерингата". Иначе са здрави и частите им са евтини.Има ги и много по моргите.

Коментар

Ето я моята на 11г. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 009.jpg
Прегледи:15
Размер:258.0 КБ
ID:5270773 Не се продава.
                Последно редактирано от Пенчо; 21-04-11, 16:43. Причина: доп

Коментар

Ама нищо общо няма. Голфа ми беше 90 коня ТДИ ама си тичаше здраво... Киата /моята/така и не съм сигурен 128 ли е ама не може да се сравнява така..
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр
                  КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Колега имах такава кия 2001 купих я чисто нова карах я 3 години какво ли несе счупи по нея.Първо бяха хъбовете после предното правих 2 пъти а след това и мотора пропуши на 50 хил.Срадост се отарвах от нея.УСпех

Коментар

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
                      Колега имах такава кия 2001 купих я чисто нова карах я 3 години какво ли несе счупи по нея.Първо бяха хъбовете после предното правих 2 пъти а след това и мотора пропуши на 50 хил.С радост се отарвах от нея.УСпех
                      И това всичко като гаранционна ли го направи?

Коментар

Първоначално публикуван от boby2 Преглед на мнение
                        Колега имах такава кия 2001 купих я чисто нова карах я 3 години какво ли несе счупи по нея.Първо бяха хъбовете после предното правих 2 пъти а след това и мотора пропуши на 50 хил.Срадост се отарвах от нея.УСпех
                        Те,хъбовете са ясни-вакуума е проблемен там.А какво друго успя да счупиш по предното?
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Здравейте на всички,никога не съм имал джип или нещо 4x4 сега съм си харесал един спортидж (изчетох почти всичко за тях)но имам въпрос не е ли маломощен този мотор,за дизела говоря,когато пробвам мисля че сам ще си отговоря на въпроса но ще съм благодарен и на отговорите който ще получа.Благодаря предварително!

Коментар

За какви цели искаш да го използваш? Лично аз съм доволен от пъргавината и бързината му. Използвам го предимно градско и за лек офроуд и се справя отлично.
                            Аз съм!

Коментар

Определено не е бегачка, но се справя съвсем прилично.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X