Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за УАЗ 452

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за УАЗ 452

Здравейте,навил съм се да си взема УАЗ-452,дори съм намерил една но ако може да ми кажете каде е номера на рамата,че неуспях да го открия.Собственикат и пък не отбира от нищо дори и това незнае,докато я е ползвавал е сменил няколко задкормилни устроисва,но лично той почти не се е качвал да кара. Иначе машинката е така да се каже оставена на произвола на съдбата след като са счупили задният диферинциал зимата е оставена със вода в охладителната система,от което е пострадал цилиндровият блок на иначе монтираният преди 25000 км чисто нов двигател.Има и доста други белези по нея от "мераклиската подръжка",но мен най вече ме интересуват документите да са изправни че иначе е ходене по мъките.

До: Въпрос за УАЗ 452

Като отвориш дясната врата, трябва да се покаже табелката, занитена е за бомбето на калника.
    Другата възможност е - да е занитена горе над предното стъкло, при сенниците.
    Аз за тези два варианта знам, ако има други колегите да казват.

Коментар

Никъде. През разните години е писан с боя на дъгата на рамата зад лявото или зад дясното задно колело.

Коментар

Аз тая табелка я видях,тя е точно до дясната седалка,обаче в КАТ сигорно ще искат да е набит номера някаде върху рамата,поне така беше когато преди 4 години ходих да регистрирам ремаркето на камиона.То си има табелка закачена със 4 поп-нита на преден десен капак но заводско номера е набит и на рамата,бая зор видях тогова докато намерих каде го е набил чичо Ханс.

Коментар

С ремаркето може, но с УАЗката няма да имаш проблеми, защото тя си е така фабрично.
          Те в КАТ си знаят.
          Сверявай табелката с талона и с това какво е набито на двигателя и купувай смело.

Коментар

Прати сканиран големия талон и ще се опитам да ти помогна по точно.

Ето Варианти.

1. По нов вариант - за коли произведени след 2000-01 год/ако се не лъжа/.

VIN Код на козирката над дясната предна врата.
            № рама - задно /дясно или ляво / колело на рамата/.
            Утре мога да проверя по точно.

2.Вариант без VIN.

За рама два варианта -

2.1. Като горе показания.
            2.2. Под теглича в средата на рамата отзад.

3.Най стария Вариант.

3.1. Написан с боя номер на рамата. При пререгистирането в КАТ с новите номера, в талона забит:

3.1.1. Номера на купето - дясна предна степенка.
            3.1.2. Табелка ламаринена в купето.

Неграмотните от КАТ при пререгистрацията са се чудели на по старите коли, от къде да вземат номер и в повечето случаи са го взели от табелката.

Табелките на колите са с информационен характер за потребителя и сервиза, но не са номера за регистрация.

Т.е. по просто да го кажа - табелката можеш да си я местиш от кола на кола.

и т.н
            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Благодаря за изчерпателният отговор.Уазката е 1976 година(така пише на табелката ако не е сменяна),но е с новите номера и явно в КАТ са набили номера някаде другаде.Това с табелката че може да се мести ми е ясно,за това и не разчитам на нея.На времето имах няколко ГАЗ-53,и при тях номера на рамата беше отзад вдясно до теглича,там го търсих и на Уазката но него намерих,но пак ще погледна.
              Последно редактирано от stanimir.k1973; 08-05-09, 07:49.

Коментар

Ако е пройзведена 1976г. табелката е под десния сенник. Ако номерата отговарят с тези в талона няма проблеми. Регистрирал съм повече от 20 УАЗки и гледат номера на шасито на табелката.
                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ти нямаш никакви проблеми при пререгистрацията.

Само намери табелката,както каза Драго
                  only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X