Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново попълнение..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ново попълнение..

Здравейте на всички,
    Иван се казвам и се считам за ново попълнение на Вашия форум.. считам го за много пълноценен и намерих много интересни теми и публикации. Наскоро и аз се сдобих с УАЗ... много се радвам, отдавна исках да притежавам не подобен, а точно тази марка джип. На този етап изглежда традиционен и класически / с изключение на гумите/, но се надявам това да остане само на този етап...
    Имам нужда от малко помощ и пояснение... Първото нещо с което съм решил да се захвана е да си сменя жабковите амортисьори със хидравлични или газови, взависимост какво ще ме посъветвате. Прочетох и видях снимки доста по темата, но ще съм ви благодарен ако ми кажете откъде да си намеря чертежче, или скица на елементите които приспособя за монтажа на амортисьорите към шасито.
    Прикрепям и снимка, че то само с приказки не става
    Прикачени файлове

До: Ново попълнение..

Ето:
    Прикачени файлове
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Благодаря, в комбинация с пубкликуваните снимки, ще ми свърши работа.. остана да се захващам..

Коментар

До: Тsvetan

Благодаря, ще го разгледам, и заедно с други снимки би трябвало да ми стане ясно.

Коментар

Честито за джипа, ако ти е първи и не си карал преди може и да се озадачиш малко Ще помагаме ако не с дтуго то с акъл за да стане подготвено джипче
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Мерси.. .. направих му 250-300 км, почти свикнах, но на пресечени терени, опита ми е нула..

Коментар

Най-добре е да се включиш в разходките на съфорумците в твоя район( не си написал откъде си).
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Да ти е честит джипа и да си го караш с здраве а каквото те интересува всичко го има тук само трябва да се поровиш малко
                0885 297985,мтел-Радо
                0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Честито и от мен! Грижи се за УАЗа и той ще ти се отблагодари!
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                    Честито и от мен! Грижи се за УАЗа и той ще ти се отблагодари!
                    A бе колеги с кво ви се отблагодаряват толкова тия Уаз-ки,че мойта явно нещо е сбъркана.

Коментар

Първоначално публикуван от I_Novakov Преглед на мнение
                      Благодаря, в комбинация с пубкликуваните снимки, ще ми свърши работа.. остана да се захващам..

Ако си разглеждал мойте снимки там някъде съм писал,че с амортисьори от Газ 53 поведението на джипа се промена коренно и то в положителна посока.Препоръчвам ти ги.

А и за тези който тепърва ще слагат и се чудят с кви тампони да ги сложат ще кажа моята идея която се получи доста добре и красиво.

Значи остта на Уаз-а е по тънка от тази на Газ-ката(точните рамери не ги помня) и като сложиш газков тампон не става.Има доста луфтове.Уаз-ковите пък са малки и влизат в дупката на амортисьора.

За целта взех тампон от стабилизираща щанга на лада.
                      Разрязах го на две.Тък като дупката му е по малка от тази на Уаз-а се намазва или с веро или само с вода за да влезне с леко почукване.Не препоръчвам намазването с масло щото и без това са толкова фалшиви гумите дето се продават и се разлагат по бързо.

След това се стяга и и се кара без да му се муисли.

Надявам се да съм бил полезен на някого.
                      Последно редактирано от Tsvetan; 18-07-08, 11:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                        Ако си разглеждал мойте снимки там някъде съм писал,че с амортисьори от Газ 53 поведението на джипа се промена коренно и то в положителна посока.Препоръчвам ти ги.

А и за тези който тепърва ще слагат и се чудят с кви тампони да ги сложат ще кажа моята идея която се получи доста добре и красиво.

Значи остта на Уаз-а е по тънка от тази на Газ-ката(точните рамери не ги помня) и като сложиш газков тампон не става.Има доста луфтове.Уаз-ковите пък са малки и влизат в дупката на амортисьора.

За целта взех тампон от стабилизираща щанга на лада.
                        Разрязах го на две.Тък като дупката му е по малка от тази на Уаз-а се намазва или с веро или само с вода за да влезне с леко почукване.Не препоръчвам намазването с масло щото и без това са толкова фалшиви гумите дето се продават и се разлагат по бързо.

След това се стяга и и се кара без да му се муисли.

Надявам се да съм бил полезен на някого.
                        Точно и изсчерпателно.Браво.

Коментар

Благодаря много за изчерпателния отговор.... не се бях замислял за повечето неща... от скоро реших аз да сменям амортисьорите, защото не можах да си намеря нов жабков и то ляв... иначе десен имам, но като е един не ми върши работа... за амортисьори от ГАЗ 53 не се бях замислял, четох тук в други публикации и се бях ориентирал към KONI 31-1500... незнам дали са всъщност коректния избор.

Коментар

Незнам как е с амортисьори KONI ,но с тези,където ти казвам е много по-добре спрямо оригиналните.С тези дето визираш може и да е още по добре,но нямам наблюдения

Коментар

Гаранция че газковия е по-добър,щото струва 36лв.а Кони под 100лв.е със съмнително качество.Поговорката -не питай старило а Патило.е много актуална при стягането на УАЗа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X