Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смазват ли се ресорите и как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смазват ли се ресорите и как?

Един въпрос за ресьорите
    - правилно ли е да се мажат с грес ,и дали е
    необходимо?Разбирам ,че тогава целите ще полепнат с пясък и камъчета,но съм виждал намазани та питам.
    - друго на много от ресьорите има чохли, или са увити с брезентови ленти.Та върпросът ми е тези чохли се слагат с цел предпазване от влизони на камъчета и др.гадости м/у листовете,или се слагат само когато автомобила се консервира?
    Густо майна , пътят свърши !!!

Re: ГАЗ 69 КОЙ,КАКВО И КАК

Не само че е правилно но и е задължително според инструкцията от производителя. Ресорите трябва всяка година да се разглобяват, почистват и смазват след което се сглобяват отново... С графитна смазка.

Това с брезентите и увиването е опит за запазване от прах и боклуци но според мен си е загуба на време и както пази от прах така пази и от излизане на всички влезли води, кал и прочие боклуци...
    VPetrov.photography

Коментар

Re: Смазват ли се ресорите и как?

Да с графитна грес. Иначе калъфите задържат вода, ресора загнива и в един момент се чупи, като отрязан с нож, на едно и също място през всички листове. Едно време волгите /първите ГАЗ 21, ако не се лъжа/ са идвали с кожени калъфи - всички са финиширали еднакво.

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор. А при външно смазване има ли ефект ,или разглобяването и смазването е единственно пълноценно?С една дума ,при неразглобяване много по бързо ли се намалява живота на ресорите?Смазването предполагам,че е за намаляване на триенето ,и оттам и изтъняването,а и сигурно не се загряват ?!

Коментар

Смазването е за между листовете. А външното клепане на ресора незнам какъв ефект има. Сигурно някои си мислят, че предпазва от вода, обаче за да предпазва и работи във вода греста е друга.

Коментар

Външно е трудно да се напъха греста. Може да се пробва като се вдигне от една страна и се пръска с течна грес между листовете, върши работа. Също така руснаците практикуват поливане с отработило масло в това положение. Ясно е че не става както трябва но ако се прави често е много по-добре от нищо. А разликата между гресирани и сухи ресори е... всъщност няма прилика...
            VPetrov.photography

Коментар

Във форума Газ69.ру бях гледал чертеж на инструмент за смазване на ресьорите. В общи линии представлява нещо като клин което се забива с чук м/у листовете и през него се гресира с текаламид.
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

И аз бях меркал нещо подобно ,но одавна и не бех сигурен, сега като потвърди и ти ще се поровя.Мойте и четерите са на една година та искам да ги запазя.

Коментар

Пробвахме нещо подобно но става горе долу и за местата където може и по друг начин. За най-тесните места близо до скобите не става. Нали ви казвам, за там най-лесно е със смазка на спрей с която лесно се пръска между листовете...
                  VPetrov.photography

Коментар

До: Смазват ли се ресорите и как?

Имах намерение да намажа ресорите с графитна грес, но ми казаха че графитната грес много лесно се отмива, споменаха ми че фабрично ресорите са намазани с някаква магнезиева грес или нещо подобно, която много по трудно се отмивала. Някой има ли опит с различните видове грес? Има ли смисъл да търся подобна смазка или да използвам графитна грес?

Коментар

Този дето ти е казал подобно нещо очевидно никога не е пипал графитна грес
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        Този дето ти е казал подобно нещо очевидно никога не е пипал графитна грес
                        +1
                        Днес разглобих ресорите на Исусуто лъснах ги с телена четка, боядисах ги и след това им напляках именно графитна грес. Хубавото е, че тефлоновите подложки между листовете бяха непокътнати. Нали съм с ново шаси и гледам и останалите подробности))
                        Колкото до графитната грес - тя е имено за такива цели. Открити предавки, ходови винтове, ресори и т.н. Дори сапунът и маслата в нея да се отмият от детайла, графитът остава и дори се имплантира в някаква степен в метала. Температурният и диапазон е -20 + 60 градуса. Така поне пише на опаковката.
                        А в каретата се слага молибденова. Повечето майстори не правят разлика (и двете са черни)))
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X