Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Икономична и не чак много малка и ниска кола/микрован автоматик?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Икономична и не чак много малка и ниска кола/микрован автоматик?

Така. Дано темата ми да е за тук. Събирам чисто статистическа информация + предложения за конкретен автомобил, който да е евтин за експлоатация откъм данъци/застраовки/гориво. Да е една идея по-голям(приоритет е повечето вътрешно и използваемо пространство, отколкото външните размери) от хечбек класът Фиеста/Корса/Поло/Micra/Clio/206/C2/500 и т.н.(grand/комби вариантите им, ако има такива, като че ли ме устройват). И също така де e отличително по-малък от класът Zafira/C-MAX/Touran/Scenic/5008/C4. Други задължителни изисквания:

1. Автоматик
    2. Икономичен докъм 5/100 извънградско и 8-9/100 градско. Ако колата е бензинова, едва ли ще види газ, така че явно остава варианта дизел или хибрид.
    3. Климатик
    4. Максимално разрешените скорости по републиканската пътна мрежа да са му възможни, а близки до тях да не са му проблем.
    5. Достатъчно просвет или лесен и сигурен вариант за увеличаването му + прилични ъгли на атака при колелата. Да кажем, че пропорцията колесна база ~250см / просвет >15см ме устройва идеално.
    6. До 12-13к лева с обслужването, придобиването и евентуалното регистриране.
    7. След 2001 год.
    8. Нищо екзотично и примамливо в него, че никъде да няма части и ламарини или каското да е абсолютно наложително(мисля да го спестя).
    9. Под 101 к.с. или до 2010 год.

Младостта е приоритет.

Това, което аз съм набелязъл, като кандидати и подредени по привличане са:

1. Ford Fusion 1.4TDCi - точно това което ми трябва(а и имам слабост към форд), но ме спира скоростната кутия - Durashift EST - обикновенна механична кутия със сух съединител + робот, който сам сменя предавките, когато трябва и отделял съединителя. В руските fusion сайтове има достатъчно тенденциозно инфо + явна ниша за сервиз и ремонт на тази кутия(акутатора и с ел. моторите, които всъщност я правят автоматична). В общи линии след 5тата година било по-добре да се пуска тото, отколкото да се надявате, че проблема с тази кутия ще ви подмине.

2. Nissan Note - Класически автомат, от който не намирам оплаквания, като се предлага само с бензиновите модели и 1.6 литров двигател с класически 4 скоростен автомат едва ли ще успее да влезе в посоченият разход, осбенно в градът. А и ми се вижда с ниско, осбенно с тази дълга колесна база.

3. Peugeot 3008 - Пак тамън като за мен. С добър просвет. Но е с роботизирана мех. кутия като на фюжъна, за която пак намирам тенденционзи оплаквания най-вече при ситроен. И все пак не харесвам фреснки коли и това май го има от 2009, та ми идва скъпа.

4. Honda Insight - Сложил съм я за цвят. А и ми харесва. Не е пълен сериен хибрид като приус, и може да работи само на бензиновия двигател при проблем с батериите. В нета има доста инфо за разкачане и рециклиране на батерията/клетките. Притеснява ме, че е екзотично и с евентуалната поддръжка може да е приключение. Просветът и безстепенният cvt автомат също.

5. Citeoen C3 picasso - Ами това като Пежото, само дето няма и просвет. Просто само го дал за калибър.

Та някой с факти и опит от първа ръка? Както и горната класация не изключва други предложения.(Дадох я само за ориентир).
    Последно редактирано от imarh; 27-03-15, 11:26.
    WG 2.7 CRD

От: Икономична и не чак много малка и ниска кола/микрован автоматик?

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
    6. До 12-13к лева с обслужването, придобиването и евентуалното регистриране.
    Което изобщо не означава, че автомобилът трябва да струва поне 10к лева и не бих се заинтересувал от автомобил за 5к лева, дори и 10 год.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Здрасти аз бих ги подредил така :

1. Peugeot 3008
      2.
      Citeoen C3 picasso
      3.
      Honda Insight
      4.
      Nissan Note

Форда отпада напълно (лично мнение базирано на опит) , няколко години съм карал Пежо 4 без аварийни бензин и две дизел и двете модел 205 няма такива войници зиме и лете !!!
      Еди Рангелов : 0885 088 444
      Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Хундай Матрикс, дизеловия вариант след 2006г с 4-те цилиндъра с верита - 110 коня има в него 4-5/100 извън града 7-8 градско. Обслужвах търговска фирма продаваща медицински апарати и собственика ми каза,че мацките не могат да то счупят, била невероятно надеждна кола. Пъргава машина. Имам приятел който работи в сервиза и ми сподели,че части има и са на цена между европейски и японски.
        Бензиновия вариант се газифицира и разхода е 6 извън и 8-10 градско.
        Последно редактирано от белята; 27-03-15, 20:28.
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Сузики Вагон
          Води се точно това, което търсиш - микро ван. Грозна е за повечето хора, но на мен ми харесва(извратен вкус, притежавам две).
          Седалките и позицията е като на ван.
          Малка кола отвън и огромна отвътре.
          Много практична, задните седалки се прибират с един бутон и се получава равно дъно. Фабрични здрави надлъжни релси.
          Здрав двигател. Трудно, но се намират модели с двигател от Джимни - 1.3 94 коня и ангренажна верига. Една от моите е с такъв и съм много доволен.
          140 км/ч не са проблем и със сигурност може още, но късата база и лошата аеродинамика може да изиграят лош номер.
          Страхотна проходимост, висока и много добри ходове на окачването, но не носи на големи товари. Ъгли на атака, като на уазка
          Доста силен климатик със склонност да замръзва.
          Разхода на гориво е винаги 6л. В града с зор можеш да я докараш до 7, а на магистралата при 110км/ч е 5, при 130 - 6, 140 - 7(лоша аеродинамика).
          Нещото, за което не мога да кажа нищо е автоматика. Знам, че има и само това.
          Части има и често се намират търкаляни по моргите(висока къса кола).
          Инструментите, с които се ремонтира са ключове 10,12,14,19, отвертка +,-.

Коментар

Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение

Сузики Вагон
            Страхотна проходимост, висока и много добри ходове на окачването, но не носи на големи товари. Ъгли на атака, като на уазка
            Тва нещо дали има повече от 10см клиренс?
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Пежо 3008 принципно го има и с истински хидравличен автомат, кутията се води AM6 ( AM6C от 2010 ) но се куплира само с 2.0 HDI 163 кс. Малко вероятно е да влезе в ценовото ограничение.
              Аз имам 308 с 2.0 hdi 138 кс и AM6. Изключително приятна за каране, разход софия 8 лято до 9 зима, извън-градско 6 - 6.5.
              AM6C е нова модификация на същата кутия, основната разлика е че има заключване на торк конвертора и се твърди че дава близо литър икономия спрямо AM6.
              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
              Suzuki Grand Vitara 1.6
              LZ1ZPM

Коментар

Мерива А е в диапазона, Б по прилича на МПС, но е на ръба с бюджета?
                O888 749-O86
                C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                NC 750

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                  Тва нещо дали има повече от 10см клиренс?
                  Предното гърне е най-ниската точка и е на 16см.
                  Доста "джипки" съм засрамил с това "нещо".

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение

Форда отпада напълно (лично мнение базирано на опит)
                    Опит базиран точно на този модел форд и дизелов двигател(който е на пежо между другото) и евентуално скоростна кутия?
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Сузики Вагон
                      Потвърждавам, учудващо голямо вътрешно пространство и най-вече удобна стойка на шофьорската седалка, като на фотьойл си, пъргаво и икономично, мотор с верига. Бедата е, че доста хора ги намират за смешни и грозни, но функционално са супер.
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Предното гърне е най-ниската точка и е на 16см.
                        Доста "джипки" съм засрамил с това "нещо".
                        Да, прегледах му ТТ данните - 165см клиренс
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                          Опит базиран точно на този модел форд и дизелов двигател(който е на пежо между другото) и евентуално скоростна кутия?
                          Лично мнение за Форд по принцип , с този модел не съм си имал работа , но с доста от по-старите преди 2000 г. съм се борил и винаги е било тегоба за мен и клиентите (калпави части на диви цени) въпреки че беше отдавна едва ли има промяна
                          Еди Рангелов : 0885 088 444
                          Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Защо избутахте Нисан Ноут на последно място? Вече почти 2г имаме такова 1,6 авт. 110кс 2007г... Пъргава, просторна... Нула лв за ремонти досега... Гумите са 185/65/15 и клиренса е добър...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                              Да, прегледах му ТТ данните - 165см клиренс
                              Е чак 165см. не е ама 16.5 по-може
                              Има варянт 4х4 с цял мост отзад, а на една от моите, тази зима забелязах, че има електронен блокаж, който работо почти като истински за разлика от на повечето коли които съм пробвал.
                              Колата наистина за повечето хора е грозна и странна, но трябва да се покара за да бъде оценена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X