Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Волво ХЦ 90 Д5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Волво ХЦ 90 Д5

Здравейте,

Карам хц90 д5 автомат но нямам 4х4.Във Мотопфое ми казаха че съединителя които е на задния диференциал е за смяма и ми дадоха една доста фрапираща сума защото се предлагал целия а не само дисковете вътре. Съединителя е Халдекс.
    Някой имал ли е същия проблем и ако е имал как го е оправил?

Благодаря

От: Проблем с Волво ХЦ 90 Д5

Кофти!Предполагам,че става въпрос за старото Волво (163к.с) до 2008г?
    Приятелката ми караше такова...оказа се,че скоростната кутия е ГМ!....Преди 4г се завъртях с него на първият сняг по много глупав начин и веднага разбрах,че има проблем с тази кола! ...е оказа се раздатка!...Оказа се,че не се ремонтира и струва 8000лв!Казаха ни,че това си им е проблем,колкото и лошо да звучи!....
    ...Сега кара новото такова....скоростите му Трескат като луди....оказаха се китайски ....и те си били така и не се ремонтирали,въпреки че са гаранционни! ....такава си била практиката!...Пък за Мото Мое ,мога много да говоря,понеже това не ни е единствена кола,която се налага те да поддържат!
    ....Успех колега и да кажеш при теб,какво е?!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Ами не колега Волво-то е 185 к.с.!От Мото Пфое ми казаха че е задния маслен съединител преди деференциала!И ми дадоха цена 8200 лв.
      За тях е това и ми казаха че не се предлагат само дисковете вътре а целия съединител.
      До колкото разбирам от форумите Халдекс също използват Ауди ,Фолксваген и Шкода, но не знам дали са същите съединители.

Коментар

Не са същите 100% ....същият е принципа на работа!
        На нас ни казаха също 8300лв за раздатката,за старото Волво,а на новото още не не е дошло до главата,но искренно се надявам да сме го продали дотогава и да сменим марката окончателно(аз никога не съм ги харесвал и няма и да започна да ги харесвам)!
        Кажи на колко хиляди се случва това премеждие,да го имам навпредвид?!

Коментар

Колата е на 168000 км. Проблема последно е има 4х4 , но когато си поиска колата.Не е раздатката , а точно съединителя преди задния диференциал.

Коментар

Първоначално публикуван от forzamilan Преглед на мнение
            Колата е на 168000 км. Проблема последно е има 4х4 , но когато си поиска колата.Не е раздатката , а точно съединителя преди задния диференциал.
            Доста неприятно колега! ...Да пишеш като я оправиш...колко ти е излезло и къде си я правил!

Коментар

Волво много отдавна не е това за което се носят легенди! И друг път съм го споделял. Още официален вносител им беше Промобил. Взехме, след 3месеца чакане 855. Още при първото палене се чуваше странно чукане в мотора. Разбира се, че го чувахме само купувачите. Продавачите се правеха на глухи... Както и да е, след 3 месеца ходене по мъките и наемане на адвокати отвориха двигателя. Едното бутало с 1мм по-тясно!!!???. После още 3 месеца неразбории. Добре, че колата беше за кореспондента на Ройтерс, че и от Посолството на Нейно.... помогнаха. Иначе щяхме да си пием студена вода.

Коментар

А някои може ли да ми каже и да ми покаже нагледно как изглеждат тези дискове вътре в съединителя и дали могат да се изработят тези дискове и да се сменят?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Волво много отдавна не е това за което се носят легенди! И друг път съм го споделял. Още официален вносител им беше Промобил. Взехме, след 3месеца чакане 855. Още при първото палене се чуваше странно чукане в мотора. Разбира се, че го чувахме само купувачите. Продавачите се правеха на глухи... Както и да е, след 3 месеца ходене по мъките и наемане на адвокати отвориха двигателя. Едното бутало с 1мм по-тясно!!!???. После още 3 месеца неразбории. Добре, че колата беше за кореспондента на Ройтерс, че и от Посолството на Нейно.... помогнаха. Иначе щяхме да си пием студена вода.
                  Ами аз лично сам доволен от колата.Те вече всички нови коли ги правят така че след идин момент да се чупят и да трябва да сменяш скъпи части , защото не предлагат само консумативите вътре.

Коментар

Колега!...Хората вече керамични съединители ковът...неможе да няма и това нормален лек!
                    Друг е въпросът,че вече всичко се прави капсуловано и това вече си е драма!

Коментар

Първоначално публикуван от CrAzY_eMo Преглед на мнение
                      Колега!...Хората вече керамични съединители ковът...неможе да няма и това нормален лек!
                      Друг е въпросът,че вече всичко се прави капсуловано и това вече си е драма!
                      ТЕ хубаво правят ама как изглеждат какви са характеристиките колко диска са?Ако някои има снимки на този вид съединител ако може да ми даде линк.
                      За капсоловането не знам може и да е капсуловано въпреки че задния диференциал не е капсулован.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X