Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за Халогени на Октавия 4Х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за Халогени на Октавия 4Х4

Здравейте,
    Имам халогени оригинални поставени на местата им но не са свързани с ключа.
    Във фирмен сервиз ми поискаха 400 лева за свързването им.
    Търся сервиз където това може да се направи за по малко пари.
    Автомобила е Шкода Октавиа 2 4Х4/ 2005/
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

От: Съвет за Халогени на Октавия 4Х4

Здравей колега, да ти кажа при мен са вързани на дългите светлини. Така колата така си дойде от Германия. А това са много $ за 4 кабела.

Коментар

Ключът на светлините има ли положение за тези светлини,те имат ли инсталация свързана с тях.Ако всичко това го има би трябвало само да се прекара през компютъра за да се пуснат.

Коментар

Да ключа е сменен и има позиция за тях. Доколкото разбрах няма инсталация. Попитах защото подозирах ,че трябва да се прекара през компа а незнам дали това е възможно в ел. сервиз....
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Инсталация може да се направи но няма да е оригиналното връзване.Прави се с реле 30 А, като се вземе ток директно от акумулатора през бушон 10 или 20 А и се пусне отделен ключ да управлява релето.Ако искаш можеш да вземеш плюс за управление на релето от габаритите.

Коментар

Да продължа с темата ....по скоро какво открих до момента..може на някой да му е от полза. В крайна сметка когато ви предлагат кола с фарове за мъгла които продавача е нямал време да свърже...ВНИМАВАЙТЕ)) Стигнах до Чехия чак и положението е следното/важи за Шкода Октавия II/ Ако модела е излязал от завода без фарове за мъгла така си остава...Проблема не е в кабела който може да се добави за 20 евро а в контролниа панел за светлините който е безбожно скъп. Възможно е свързване по горепосочениат начин но не го препоръчват защото ще ''обърка'' компа....Те това е

Коментар

И с какво ще обърка компа? При такова връзване той не участва. Все едно си пуснеш прахосмукачката...
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Здравейте, виждам , че темата е стара, но мен ме тревожи същия проблем, същата кола, 2007г., заводски без халогени..., някой има ли идея какво може да се направи?
                I want out !!!

Коментар

Виж пост 5.
                  Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

А между временно си монтирах халогени на Т5 фв. Оригинални няма ,няма положение на ключа и няма инсталация.Купих оригинални ключ и самите фарчета от моргата и просто добавих инсталацията ,най-трудното беше да се намери гофриран маркуч черен 8 мм за да стане като хората. ключът си има положение като издърпаш един път ,и съответно си има краче даващо плюс. В оригиналната документация по схемата не намерих реле за халогени и предположих ,че ключът обезпечава тока на работа /приблизително 10 на ампера/ и само сложих бушон 15 А след ключа за всеки случай.Буксите от крушките едното на "маса" и те заработиха като оригинално монтирани.
                    Няма нужда да се пускат допълнително през компютъра.

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
                      Виж пост 5.
                      Видях го, но не ми се слагат разни щастливи копчета из таблото...
                      I want out !!!

Коментар

На мястото на халогените вградих в капачките лед светлини, някой има ли идея от къде да пусна плюс който да се активира при подаване на контакт с контактния ключ?
                        I want out !!!

Коментар

От плюса който отива към чистачките.

Коментар

Колега, благодаря, но гледах и не го открих, би ли ме упътил по-точно, че не съм много вещ в тия неща?
                            I want out !!!

Коментар

Aко не си го правил по0-добре иди в сервиз и си плати да ти го направят и си вземи документ за това,защото ако стане нещо сакатлък ,застрахователите отказват да платят обезщетение при промяна на конструкцията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X