Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно разхода на Нива!

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  Истинското решение е това http://bhv-bg.com/bg/tuning-under-tr...ase/p1270.html
  Решението, което ти е предложил колегата включва изкърпване на местата където лягат болтовете на раздатката.Аз го правя по следния начин реже се гнилото и се наставя нова ламарина, отгоре по желание можеш да наставиш още едно парче 1,5-2мм ламарина, което да служи като обща планка за двата болта, може и да минеш без него.После взимам два непотребни дълги болта и ги заварявам за главите на якостните болтове, които ще държат раздатката, получава се във форма на буквата Г, след това възможно най-широките шайби за 10мм болт и стягане.При стягането допълнително завареният болт подпира в тунела и се самозаконтря, същото се случва и при развиване.Предимството е, че ако някога се наложи замяна, тя е бърза и лесна.Не знам дали го обясних добре, но нямам снимки на тази рационализация, правил съм я на поне десетина ниви, рекламация не е имало.Можеш да минеш с якостни 8мм болтове, но аз предпочитам 10мм.

  Коментар


  • #32
   Първоначално публикуван от grendo77 Преглед на мнение
   Ами да я палиш на газ е пълна глупост, газта се изпарява нормално при температура над 40C! При палене на газ губиш много газ, тя не се изпарява а тече, по евтино е да палиш на бензин и след достигане на температура да минеш на газ.
   Не е точно така . Моята я паля от както я имам само на газ без значение външната температура . Нямам бензинова помпа . Изпарителя ми е Ланди Хартдог . Мотора е 1.7 карбуратор производство 2000 година . Пали на четвърт и в най големите студове разхода градско зима лято си е все 14 - 15 на 100 км . В гората колкото толкова . Те това ни е урала само на газ една работна бутилка 200 литра една резервна 100 . Жабата е разделена на две . Два карбуратора с отрязани поплавкови камери . Главите са зилови скъсени с по 4 мм . Има два пъти повече мощност и харчи значително по малко от на бензин . Зимата е дежурен влекач на Витиня . Миналата зима на мокро най стръмното на старата Витиня малко претоварена Скания със скъсан съединител 48 тона .
   https://www.youtube.com/watch?v=SkmS_Q7DX8k Натиснете снимката за да я уголемите Име:20111124_111125.jpg Прегледи:11 Размер:150.9 КБ ID:6590389
   Последно редактирано от sek.1; 19-04-20, 21:00.
   Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

   Коментар


   • #33
    Вчера реших да я почовъркам тая пущина и да я накарам да пали по добре и малко разхода да намаля.Малко центровката врътнах,навих винтовете от тройника и тя взе че запали от раз.Сега си пали добре а разхода го докарах 15 смесено.Малко е спъната на на състезания няма да ходя я.Мисля да сменя свещите и въздушния филтър,сега съм без него че стария е зле.

    Коментар


    • #34
     Забелязах че при мен газта се подава от горе във карбуратора,не е с долна плочка.Това проблем ли е,така са я направили.

     Коментар


     • #35
      Никакъв проблем не е.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

      Коментар


      • #36
       Никакъв проблем не е . Всички газаджии се кълнат че ладите вървят най добре с долна плочка или разпробит карбуратор и щуцери . Пък и от личен опит съм стигнал до този извод . Моята въобще не я мислих навремето отвъртях и два отвора в карбуратора .
       Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

       Коментар


       • Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        Най-добре върви с щуцери 10мм външен диаметър, но и лапа малко отгоре.Карал съм с всички варианти, долна плочка, горна плочка, щуцери 12мм, 10мм, два маркуча просто забучени в тавата на филтъра,бленда преди колектора.С долна плочка е по-икономична и пак върви приемливо, но с правилно монтирани щуцери лесно може да се докара да върви повече от колкото на бензин, особено ако преди това е сгъстен мотора.

       • sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        То и щуцерите които се продават по магазините за двукамерен карбуратор са с външна резба 10 х 1 .

       • Kirilpm
        Kirilpm коментира
        Редактиране на коментар
        Има и 12х1 понеже се полакомих да видя дали с тях ще върви повече за това казвам, че удачният избор е 10мм.С по-големите има едва усезаема разлика във вървенето и доста осезаема разлика в апетита.А най-важният момент е монтажа на щуцерите, не се ли сложат правилно, не че няма да работи, но просто не е това, което трябва да бъде.

      • #37
       Да напиша какво направих по Нивата тези дни.Разглобих целия карбуратор основно и го почистих със спрей за почистване на карбуратори,сложиш долна плочка.Смучеше въздух от маркуча за сервото и двигателя не работеше спокойно,беше се спукал до скобичката за затягане.Сега работи спокойно и паленето се подобри.Започна акция по кърпене на купето,ще го правя изцяло с нова ламарина от вътре и мазане след това от вътре и вън.След като е готова ще е засека как е с разхода.

       Коментар


       • #38
        Я кажете от къде може да се вземе долна плочка за Солекс.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

        Коментар


        • sek.1
         sek.1 коментира
         Редактиране на коментар
         Това за старите ладови карбуратори ли ?

        • Kirilpm
         Kirilpm коментира
         Редактиране на коментар
         Ако имаш предвид долна плочка за газово, откажи се, мисията невъзможна.За вебер 32/32 намерих преди 4-5 години с огромна доза късмет, че и с връзки.Солекса е доста по-нов и по-рядък.

        • sek.1
         sek.1 коментира
         Редактиране на коментар
         За Вебер тази която се слага на мястото на текстолитовата плочка я има в нашия газаджийски магазин по 25 лева . Проверено вчера . За Солекс има горни .

       • #39
        Ами да. И е стар и е ладов. https://www.avtochasti-lada.bg/карбу...ика-1.5-1.6
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

        Коментар


        • sek.1
         sek.1 коментира
         Редактиране на коментар
         Хубава цена са му сложили .

        • Kirilpm
         Kirilpm коментира
         Редактиране на коментар
         Даже е ниска, един "ремонтен комплект" за фордов вебер състоящ се от 3 мембрани 4 гарнитури и 2-3 жигльора съм го купувал от вносител за малко над 40 лева

       • #40
        Колеги я кажете с какво да намажа от вън дъното на Нивата,вътре го намазах с боди 930 черно.

        Коментар


        • #41
         На таблото има две лампички,едната е за раздатката когато включиш малкото лостче а другата за какво е,тя не свети при мен.Става въпрос за дясната лампичка?

         Коментар


         • #42
          Разхода си остава 20/100

          Коментар


          • #43
           Ами това си е Лада с карбуратор, от 80-те! Това са нормални параметри за епохата си! Особено, ако се кара по черни пътища!

           Коментар

           Активност за темата

           Свий

           В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

           Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на Вчера.

           Зареждам...
           X