Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя е по добра старата Нива от 90 години или новата след 2000година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Коя е по добра старата Нива от 90 години или новата след 2000година

Коя лада е по добра старата 1.6 карбуратор 90-92 или по новата примерно 2006 година която е 1.7 инжекцион.Аз търся да си купя лада и разликата между двете е не повече от 1500 лв. А разликата в годините е около 15 години.
    Като се помисли кола на 20-24 години всички гумени детайли /тампони, съединения/ всичко трябва да е изгоряло.
    За новата като се помисли в енергото и полицията на третата година има ръжда колкото искаш.
    Незнам раздвоен съм !

От: Коя е по добра старата Нива от 90 години или новата след 2000година

Ти остави гумени детайли, запитай се купе дали изобщо ще има. Сам си отговорил - "нова" нива на 3та година, вече има обилни превалявания от ръжда по купето, а представи си предшественик от преди 20+ години. Най вероятно ще е кърпена до неузнаваемост и само джама ще да е оригинален. Поздрави

Коментар

Следвайки логиката,след като на третата година има ръжда то след 20 г ,кола не трябва да има.Не знам дали е важна годината,ама е нужен късмет.Моята 21217 е '97 г и няма нито ръжда нито изгнило(с изключение на по една дупчица на предните калници-зад капаците)Баща ми караше една Нива-дълга база (купиха я 2005 от магазина),нивата още се движи без следи от корозия.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Е,кое те раздвоява - важно ли е да е лада!!!
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Важно е кой ден от седмицата е правена.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Доколкото знам старите ниви 1.6 са със по здрави ламарини. Намерил съм една внесена от италиа преди 4 години с оригинална боя е и няма грам ръжда обаче цената и е 3500лв.

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
              Доколкото знам старите ниви 1.6 са със по здрави ламарини. Намерил съм една внесена от италиа преди 4 години с оригинална боя е и няма грам ръжда обаче цената и е 3500лв.
              И аз имам поглед над една внесена от Италия преди 5-6 години - добре е от към ръжди все още. Тези за износ на запад са по-добре обработени против ръжда още от завода. В Италия снегът е по-малко, съответно солта/химията са по-малко от колкото в Германия, Австрия, Швейцария и т.н. Цената е височка, но пък да вземеш тукашен ръждилник и тепърва да почнеш да го кърпиш, не е работа.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Общо съм притежавал 3 ниви. 1.6, от която нямаше оригинален детайл, както вече казах освен предния джам. Дъното беше кърпено до безобразие, багажника беше с две ламарани отгоре и отдолу, стегнат с болтове, като свандвич. Калниците два пъти сменяни, праговете и те, тръ пити съм чупил мотор, но пък нали са евтини и по онова време се намираха много, 2 пъти преден диференциал, кардани и карате до безкрай. Имам единствено един хубав спомен за старата ми 1.6 нива, защо пък един път не разби тампоините на задните щанги, друго сичко се топеше като масло, а там нямаше проблем. Имал съм и две 1.7, от която една продадох с радост и една дърлям още за работна кола, е и двете са кърпени отдолу и то сериозно, но пък от към калници и прагове не съм имал проблеми. Чупят се като стой та гледай, ама пък и върши работа, най важното на тази кола е, че просто не ти пука за нея и хем върви на всякъде, хем правиш издевалтества до безкрай. Ако е на сносна цена зимай - след това скраб и стара "нова" нива и си свиркай.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0967.jpg
Прегледи:1
Размер:178.1 КБ
ID:5629497
                  Ето ти две Ниви в Казахстан - 1600 и 1.7i. Тук купуват тяхното производство на Лада Нива 1.7i и са доволни. Моята е пълен инжекцион 1.7 i и допълнително и поставих газов инжекцион. Нивата върши добра работа за парите си в различни предназначения.
                  Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Моята е 1987. Не е кърпена цялостно - вежди на три години, петънца тук-там. Дъното има една кръпка 20Х20 см, калниците не са сменяни. Не стои в гараж.
                    Това лято имаше мющерия и щях да му я дам за 2 бона и да си взема 1,7/ 2005г за 3400, но в последния момент човекът предпочете КИА'2000г. и сега я кърпи основно.
                    Както е намекнато по-горе в темата - важното е да е правена в сряда.
                    Успех!
                    "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                    сър Уинстън Чърчил

Коментар

2005 година 1.7 карбуратор, ново дъно от отпред, до задницата + багажника и калници и маска. Поздрави

Коментар

Реално различна е Нивата след 2013г. - доста от нещата по окачването са усилени, с лека, но ефективна промяна в геометрията, променени кардани И нова технология за антикорозионно покритие. Тъй че - с пожелания на всеки да може да си я позволи! :-)

Коментар

Първоначално публикуван от locksmith Преглед на мнение
                          Реално различна е Нивата след 2013г. - доста от нещата по окачването са усилени, с лека, но ефективна промяна в геометрията, променени кардани И нова технология за антикорозионно покритие. Тъй че - с пожелания на всеки да може да си я позволи! :-)
                          Това с покритието ще се види след някоя и друга година.
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

новата след 2016 ще е най-добрата
                            http://scrap-bg.com/11115/

Коментар

Здравата Нива, момчета, здравата. Тя е най-добрата!
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X