Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 2012-2013 - 4 въпроса за нов шофьор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада Нива 2012-2013 - 4 въпроса за нов шофьор.

Решен съм да си купя Лада Нива 2012 или 2013 модел. Въпросите са ми:

1)
    Газ или метан?
    2)
    Цялостно
    покритие ли е нужно за предпазване от ръжда (като се има в предвид че ще е черен мат)?
    3)
    Нови гуми на момента на купуването нужни ли са?
    4) Може ли да се модифицира седалката да спада надолу тъй като съм висок и при неравности има опасност от удар..

Много са ми въпросите но много имам желание да ми е първата кола.

От: Лада Нива 2012-2013 - 4 въпроса за нов шофьор.

Колега обмисли го добре, не избързвай разгледай и някоя след 3-4 годишна експлоатация как изглежда , имат проблем с корозията , навремето и аз се бях запалил да изкарам от магазина една ВАЗ 2131 сега много се радвам че не го направих
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Нова ли ще е или използвана?
      1. За метан забрави. Не става. Само газ пропан/бутан.
      2. Колко е подготвена за цялостно? Против ръжда и нива са трудно съвместими.
      То против ръжда и джип са трудно съвместими, ама ще се засегнат колеги. Да ги уважим.
      3. Не - не са ти нужни. По-добре е да се научиш как да я "насочваш" в правилната посока - нагоре по баира и едва тогава избираш гумите.
      Ако започнеш от гумите може да избереш грешните (тракторки, таралежки или пистови).
      4. Може. Слагаш седалка от БМВ Е-36 ( тройка). Тогава имаш и движение горе/долу. Моята е така.
      Избери от двуврата тройка, защото от 4 врата няма да може да се влиза от шофьорската врата отзад.
      При мен е така , но аз не возя повече от 3 души, та не ми пречи това.
      Успех !

Последно редактирано от bgbul; 21-12-12, 08:36.

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
        Колега обмисли го добре, не избързвай разгледай и някоя след 3-4 годишна експлоатация как изглежда , имат проблем с корозията , навремето и аз се бях запалил да изкарам от магазина една ВАЗ 2131 сега много се радвам че не го направих
        Вчера четох ,че новата НИВА ще бъде с по добро обесмасляване на ламарината ,с антикорозионно покритие и добавка в боята за здравина.Както и опция за боя металик.
        ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Първоначално публикуван от danaka69 Преглед на мнение
          ...Както и опция за боя металик.
          тука ми идва на акъла "На свинче - звънче" Само боя металик й липсва...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Че то металика вече е по-евтиния вариант за боядисване.
            И свинче ..свинче... ама без свинско за къде?

Коментар

Моята я купих 2006 год. чисто нова и до сега не съм съжалявал. Определяща на времето беше цената. Сега чета, че имали подобрения по окачването и трансмисията. Единственото, което направих на времето веднага след покупката е, че сипах разтопена грес смесена с диференциално масло в праговете и монтирах пластмасови подкалници. Отдолу си беше фабрично много добре защитена и до сега не е избила ръжда. Но по снадките между тавана и колонките има.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Не ти трябва черна боя, еле па матова, че през лятото ще се утрепеш някъде.

Коментар

Защо точно Лада Нива ? За тези пари, мисля, че ще намериш джип, от който ще бъдеш много по-доволен.
                  Избора си е твой! Успех!
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                    Защо точно Лада Нива ? За тези пари, мисля, че ще намериш джип, от който ще бъдеш много по-доволен.
                    Избора си е твой! Успех!
                    И кой е той ?
                    Ако човека искаше стара тойота щеше да е в друг раздел.
                    Или ще му предложиш нови Шкода йети, Дачия дъстър ...странни хора .
                    Прочети първото изречение от неговия пост. Там ясно пише - РЕШЕН съм.
                    Четете и уважавайте избора на различните от вас.
                    А и виж му "ника". Той ясно говори.

Коментар

Естествено. Освен това какво и е на Нивата? Еле па в тая категория. Някога имах служебна, и сигурно пак щях да имам, ако не бях вече свикнал на следващия размер.

Коментар

Здравей.
                        По това че си писал че си нов шофьор, съдя че колата ще се ползва за улици и шосета и най много черен път до вилата примерно.Поради което си позволявам да съветвам следното:
                        1.Газ.Но да е система с дюзи и редуктор (така наречения газов инжекцион), а не обикновена.И да се поставя кадърно и свястно, от оторизиран сервиз, със съответните му сертификати и документи.Е няма да е най тънкия вариант, но ще ти дадат гаранция и системата ще е законна и ще минава редовно прегледи.
                        2.Допълнителна обработка на кухините с консервационен парафин (има избор-примерно Боди като производител продават такъв, Карсистем, 3М, Новол, Тротон... често го наричат и восък за кухини) и най много една ръка смесица на парафин и битум на пода отдолу, нанесен с пистолет или от спрейове-като готов продукт за пример давам "Тектил-Бодисейф" на Валволин, но той изчезна от пазара.Примерен заместител мисля че е "Интергум" на Тротон.
                        Кухините се пълнят наново през две години.Това ще запази купето от корозия.Подовото покритие също може на две години да се подновява със същата смеска, а може и по усмотрение на собственика (тоест ако покритието е цяло, може да не се обновява).Кухините са по важни от подподовото покритие.Хубаво е да се направи веднага след като се вземе колата, за да се спести едно миене.Иначе при повторение на операцията през две години, е редно кухините да се измият с водоструйка и сапун, след което да се оставят да изсъхнат няколко дена и тогава да се повтори покритието с парафин.
                        Примерна цена за един литър парафин е 20-25 лв.Поне два литра са необходими, тъй като един няма да стигне.Операцията се прави с компресор (нищо специално... и най малкия става) и пистолет който примерно има цена 15-20 лв.Тези продукти ги има и на спрей, но цената на спрея е същата, количеството е по малко и ще отидат повече спрейчета.Точно колко, зависи от опита на пръскащия.
                        3.Що се отнася до гумите, не знам от магазина с какви излизат, но ако са шосейни, стават и руските.Дори спрямо някои марки, който се намират само в Практикер и Кауфланд-по добри са.Да не говориме за регенерати...
                        4.Нивите от известно време насам са със седалка от Лада Самара или Лада 2110.Доколко си спомням, нямаха фабрично регулиране по височина.Тъй че ще се наложи да се ашладисва нещо от други коли, но фабричната седалка по ниско, май няма да може да отиде, та отиваш на варианта за присаждане на седалка от друга кола, което за чисто нова кола ми се струва неправилно.Моят съвет е да вземеш и да покараш колата известно време, за да провериш основателни ли са ти опасенията.Няма смисъл преди да си покарал колата, да мислиш за преправянето и, доколкото не си потвърдил нуждата от такова преправяне.А освен това, нивата е една от малкото останали коли с мек таван-тапицерията е от опъната изкуствена материя, над която има и един пласт мека изолация на тавана.Според мен дори да седиш на няколко пръста от тавана, за да се удариш в него, препятствието трябва да е с размерите на бордюр за тротоар.
                        Последно редактирано от Frysco; 21-12-12, 14:26. Причина: поправка на глупави грешки.

Коментар

По-евтиният вариант за консервиране на Нива (имах 2 нови) е оливане на кухините с отработено масло. Отворите за оцеждане на праговете и вратите се запушват с болкит и вътре се налива отработеното масло с конска спринцовка. Карай я така 2-3 дни, после я откарай някъде, махни тапите и я остави да се отцеди маслото. После я избърши. След 2-3 години - пак. Лесно е.
                          Калниците може да намажеш отвътре с Боди (има го и в стрей) в Практикер.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Още по лесно караш я в сервиза на Ник Николов за цялостна анти корозионна обработка и караш спокойно 10 години . Черния цвят не ти го препоръчвам в никакъв вид. На времето имах черен Ситроен лятото в него не се седеше след един час на слънце волана не се пипа .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              Още по лесно караш я в сервиза на Ник Николов за цялостна анти корозионна обработка и караш спокойно 10 години . Черния цвят не ти го препоръчвам в никакъв вид. На времето имах черен Ситроен лятото в него не се седеше след един час на слънце волана не се пипа .
                              +1. 10години забрави но ако изкара 5години трябва да черпи.
                              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X