Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилният избор на АГУ и място за монтаж ( Габрово )

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Правилният избор на АГУ и място за монтаж ( Габрово )

Здравейте,
    Имам намерение да оборудвам нивата с газова уредба. Моделът е 21214, двигател 1.7 . Закупувана е 2004 година, ако не ме лъже паметта. Не съм особено запознат, но мисля, че двигателят е моно инжекцион ( моля да бъда поправен, ако не е така). Въпросът ми е какъв вид газова уредба и марка бихте ми препоръчали, обем на бутилката и нещо друго, ако ви се стори важно, както и място където могат да я монтират качествено и на разумни цени. Под "вид газова уредба" имам предвид дали наиситна такава за моно инжекцион, защото до колкото знам такава трябва. Става дума за град Габрово или в най-лошия случай региона. Интересувам се и от ориентировъчна цена и впечетления на коелги които вече имат монтирана такава. ( Разход на гориво/ мощност/ поддръжка). Предполагам има подобни теми, но се интересувам и точно за град Габрово. Благодаря предварително.

Честит празник на всички българи !
    Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

От: Правилният избор на АГУ и място за монтаж ( Габрово )

След като се загледах мисля, че става дума за пълен инжекцион. Моля по-вещите да се изкажат Благодаря!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:f787d3542951f30896fd32725548b247_920x0.jpg
Прегледи:1
Размер:83.3 КБ
ID:5304873

Коментар

21214 е пълен инжекцион ( както се вижда и от снимката)...то там може би зависи и с кое ECU са я комплектовали. Моята е с BOSH и съм сложил газов инжекцион на Lovatо. Вече близо 4 години нямам проблеми. Единствената ми забележка е, че свети "Check Engine" с грешката "бедна смес". Това не е постоянно. понякога като се нулира може да върви цяла седмица без да даде нова грешка. А и в крайна сметка не е някакъв съществен проблем.

Коментар

Тва е ебаси клетвата,да караш нива с ГИ...
        Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
        feikot@abv.bg
        Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

А с какво, как ? Хора с опит да споделят. Проучване си правя, различните варианти да се споменат, да се направи преценка кое е най-удачно

Коментар

Първоначално публикуван от amitko Преглед на мнение
            21214 е пълен инжекцион ( както се вижда и от снимката)...то там може би зависи и с кое ECU са я комплектовали. Моята е с BOSH и съм сложил газов инжекцион на Lovatо. Вече близо 4 години нямам проблеми. Единствената ми забележка е, че свети "Check Engine" с грешката "бедна смес". Това не е постоянно. понякога като се нулира може да върви цяла седмица без да даде нова грешка. А и в крайна сметка не е някакъв съществен проблем.
            Една шапка пари за инжекционна АГУ и после да светят лампи? Голяма минавка.

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
            А с какво, как ? Хора с опит да споделят. Проучване си правя, различните варианти да се споменат, да се направи преценка кое е най-удачно
            Почти няма по-проста за газификация кола. Трябва само грамотен газаджия, за който може да ти каже само някой от Габрово. Грамотните са рядкост, обикновено са от другия вид.

Инжекционната уредба не е оправдана - конструкцията на колата не я налага, парите са много, икономията е несъществена, а сложнотията и ниската надеждност си остават. Друг въпрос, че на газаджиите им е по-лесно да настройват с лаптопа, вместо с врътките.

Коментар

Т.е. газовия инжекцион не е оправдан. Но как седи въпроса със загуба на мощност и разход на газ. Питам просто за да се информирам за плюсовете и минусите на газовия инжекцион. Освен това ориентиране към марка за газова уредба.

Коментар

Другият въпрос е дали пък метанът не е опция и как седи въпросът и с него.

Коментар

Първоначално публикуван от tyto_ Преглед на мнение
                  Другият въпрос е дали пък метанът не е опция и как седи въпросът и с него.
                  За Нива - не. Писал съм наоколо.

Марка - няма никакво значение. Важното е да я постави някой, който познава особеностите на конкретната. Всичките стават. Аз на моите коли слагам Ловато, ама то е, защото го знам наизуст и не ми се учат още безсмислени знания. Знам, че не е най-най-доброто, но пък е съвсем достатъчно добро.

Коментар

И на мен ми е най-позната тази марка. До колкото изобщо може да се говори за познаване. Би ли споделил как се държи колата на газ. Дали е чувствително по маломощна или почти няма разлика. Разхода на гориво дали се е качил значително. Ясно е че зависят много нещата от монтажа и настройка. Все пак. Благодаря !

Коментар

Аз дъня на метан,доволна работа за сега.Извън пътя за 100 км изцяло офф,10 лева и 15 стотинки.Вчера 80 км. със 110-120 (педала до долу постоянно) 6 лева и 95 стотинки.
                      feikot@abv.bg
                      Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Ако мислиш да задържиш колата по-дълго слагай газов инжекцион или си карай на бензин. С обикновена ще береш ядове, комбинирани с финансови разходи. Аз съм с Тартарини близо 30 000 км. и няма проблем. Разхода и динамиката на газ пропан-бутан е като на бензин. Даже мисля, че на газ е по-добре, но може да си въобразявам. Никога не е светвал чека заради газовата. На метан не е оправдано. Няма мощност и ще те дразни. Според мен ако решиш да сложиш газова върви в сервиз, в който са слагали на 21214, имат нужния опит и ще се отнесат сериозно към работата. Всичко зависи от газаджията. При монтажа се дупчи и няма връщане назад.
                        Най-добре прочети раздел "Газави и метанови уредби" и ще ти се изясни, за какво става дума.
                        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Има перспектива колата да я задържа. И ето сега как всеки явно е на своето мнение. Според едни газовия инжекцион е излишна глезотийка и няма смисъл, според други по-доброто решение. Въпроса е къде е уловката и нека всеки който има опит да сподели. И още по-радсотно ако някой се появи със съвет за сервиз в Габрово или региона където ще се отнесат сериозно с монтажа

Коментар

Тито,виждам,че си от Габрово.Като се навиеш за газ или ГИ,ела до Казанлък,ще те заведа при едни момчета,които заставам зад тях,че по-добри никъде няма да намериш с изкл. на София може би.Щом им карат коли от Англия да ги газифицират...

Ела,дрънни,ще те заведа и ти ще си решиш какво да правиш,те ще ти обяснят също и така.
                            feikot@abv.bg
                            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

На газоинжекционните системи в Нива единственото предимство е, че доста по-лесно ще намериш кой да ти я нагласи горе-долу добре. Друго няма, не давай ухо на приказките за икономия.

Метан - мощността не е толкова проблем, колкото масата и обемът. Багажникът пълен с желязо, място не остава, и пак се озърташ на всеки 100-150км къде да заредиш - и това на пътя, в гората е по-зле. Накрая става така, че вечно правиш сметки за маршрута и вечно караш на бензин, така че отива икономията спрямо пропан-бутан. А теглото си е тегло, 70-100кг особено ярко си проличават в кал или като се наложи да товариш.

Товариш ли казах? Имаш ли метан, никаква полза от свалянето на седалките, нищо едро няма да вкараш в Нивата, защото бутилките пречат. Ако си на пропан-бутан, бутилката се озовава на мястото на задното гърне (под багажника). С малко прекрояване на ауспуха си имаш абсолютно същата Нива, само че на газ.

п.п. около 60000км минах с Нивата на метан - и то, само защото не се организирах по-рано да пренаредя нещата за пропан-бутан. Не е да не знам какво говоря.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X