Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със Студен старт на бензин Лада нива 1.7 карбуратор

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Проблем със Студен старт на бензин Лада нива 1.7 карбуратор

  Добър ден колеги от известно време се появи проблем с паленето в по студено време на бензин сутрин. По принцип Нивата е бензин/газ , но сега при по студено време вечерта я прехвърлям на бензин , за да си нямам проблеми сутринта ,но уви.... Днес на -7градуса запали чак от 5 тия път , а това никога не било .. върти яко ток има но неще да пали лесно.... незнам какво може да е дали бензиновата помпа не държи клапанчето дали платна са заминали или изобщо не е проблема в това а в карбуратора....и ако е в карбуратора какво може да е там...?След толкова много вътртене и неще да пали дали бензина несе връща ...???? Благодаря предварително !

 • #2
  Нива с карбуратор е автомобил, който не би следвало да се "опре" на подходящия водач (без лоши чувства ,но тези автомобили са с "характер" и си искат познаване ).
  Щом успешно я прехвърляте на бензин съмненията в посока подкачващата помпа отпадат. Остава да махнете капака и да видите работи ли правилно въздушната клапа на смукача,а след това с няколко резки отваряния на дроселовата клапа да проследите работата на ускорителната помпа и разпръсквача или да помолите някой от поколението на Ладите да я погледне.
  (Изправната запалителна система е задължителна- палец,кабели,свещи...)

  Коментар


  • #3
   Обслужена е с нови кабели и нови свещи. Смених и платното на помпата . Клапата на смукача затваря жилото се движи без проблем. Щом пиша значи не съм без грам хабер ... перфектна е и центовката на делко барабар с клапаните .... по скоро се носочвам към ускорителната помпа както ти сподели но не съм почвал още карбуратора, просто пиша ако някой е имал такъв проблем да сподели да не отметам едно по едно а да ме насочи към проблема .... понеже не съм от хората които карат колите си по майстори а си отстранявам сам проблема затова писах дано и друге се вкл. В дискусията ще е полезна !!!

   Коментар


   • Lakata
    Lakata коментира
    Редактиране на коментар
    Потърси в ютуб канала на наиль порошин, занимава се с карбуратори и обяснява подробно проблемите и начина на отстраняване и ремонт

  • #4
   Проблема е решен отдавна.... просто почистих карбуратора и се оправи ... явно някой жигльор е бил

   Коментар


   • #5
    Как почисти карбуратора?

    Коментар


    • #6
     Разглобих го целия нов поплавък , продухах жигльорите на компресора,нови гарнитури и това беше , а и нова ускорителна помпа.... заспа отсекъде!!!

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

     Зареждам...
     X