Натиснете снимката за да я уголемите  Име:honda-cr-v-1-616x453-9e1ac58d399.jpg Прегледи:1 Размер:39.6 КБ ID:6507403
Honda CR-V 2 ревю - сО или не сО газова уредба ?



Представям ви ( не че не си го знаете, особено тук във офроуд бг форума, но... )
абсолютно универсалния автомобил / лек Жип, дядото на крос оувърите, Honda CR-V втора генерация.


Вероятно всички са запознати тук, но на мен идеята ми е да създам блог серия с публикации в различни места, с която да се представят хубавите автомобили / джипове втора употреба, като целта е за тези които търсят и не знаят



Та, нататък...............


Този модел е по-голям, по-тежичък от първия CR-v, но все още доста лекичък като за джипка ( е Малкия RAV4 е по-лек ),
само тон и половинка и може би по-''Е''нтелигентен. Но определено и малко.... по-грозничък от първия ( не е само мое мнение ), или
просто изглежда по-странно от нормалното. Въпреки че детайлите са изпипани добре, някак си просто в началото на пръв поглед изглежда странен и не особено
привлекателен. Но това се оправя след първата обиколка...
Година след старта на производството му, а именно 2005-а, е пуснат и първия фейслифт, където
няма кой знае какви подобрения, броните са в цвят, фаровете са двусекционни, халогение са кръгли и общо взето май е това.


Разбира се за втора употреба автомобил, както се очаква пластмасовите ''кристални'' фарове след хубаво препичане се матират, което знаете...., оправя се с малко полиране и УЕпкаме фолионце


Не подценявайте CR-V-то, може да не е за груб офроуд, но окачването му е подсилено повече от първия модел, със хубави гуми, колата се оказва доста проходима на пресечен терен.
Но, все пак това не е джип, като джип а по-скоро градски всъдеход, който може да се кара за пикник и разни други разходки.


Задното окачване е претърпяло сериозна модификация, което добавя още място пък в багажника, докато при стария модел това беше голям дефицит.
Пак си е 4х4 със халдекс, което го различава от повечето крос оувъри, защото през повечето време е активно предното предаване, а когато се наложи се включва и задното.


Трябва да знаете, че задния диференциал, трябва задължително да се обслужва навреме и това да става само и единствено с оригинално Honda масло, което е специално за него.
Маслото, не е скъпо и по-добре да е оригиналното, за да не си утежнявате излишно живота. При намаляване на маслото или вече е твърде старо първите сигнали са различни поскръцвания и разни други шумове,
когато карате назад. За това ви съветваме, първото нещо което трябва да направите, когати си закупите втора уптореба Honda CR-V е да си обслужите диференциала.


Едно от основните неща, които са и минус, които трябва да гледате при оглед са задните колела.
Вгледайте се дали са разчекнати ( с наклон, разкрач ), може и някой при лончета да гледа зад вас в друг автомобил докато сте в движение
за това, означава че е претоварван, не е болка за умирачка, оправя се......, но може да си смъкнете доста от цената.

Отиваме към двигателите, те са само три вида:
Бензин: 2,0 със 150 к.с.; 2,4 със 160 к.с., който е твърде рядък за да е истина къде има една дума, тоест трудно ще намерите, прави се предимно за САЩ.
И за пръв път CR-V с дизелов двигател 2,2 със 140 к.с.
Като...., познайте кой е най-търсения ?
Ами, да.... точно двулитровката със 150 к.с. и то не случайно. Този модел е вече i-VTEC, което ще рече Inteligent. Доказва се е че и по-добър от стария, без проблемен и корав.
Първите CR-V са със ремък, докато тук минава вече на верига. Какво ще рече това, те и без това са известно здрави, та много, много, много як мотор.

Да си знаете, НОСИ НА ГАЗ, дори американския модел. Така че смело търсете Газ Сервиз нет, да сложим газов инжекцион. Имаме опит, както с първия, т''Е''й и със другите генерации и тази ( вижте в галерията на сайта ).


В България дизеловия не е безизвестен, слави се че е по-здрав, по-икономичен, но пък и по-капризен.
Но определено дизела е по-добър, ако сте решили да влачите нещо ''Узаде'' си...
За дизела препоръчваме да си минете с добавка едно почистване на дюзите, защото знаете... японската техника е финна
А скапят ли се дюзите, язък за икономията, всичко барабар с двигателя у коша.
Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Honda-CR-V-II-729x486-2763995d13ab251c.jpg Прегледи:1 Размер:106.9 КБ ID:6507404

Интериорно погледнато има интересни иновации, централен борд, по-голям дисплей, втори дисплей на таблото, дръжка за пасажер и имитираща дръжка, която е копие на тази за пасажера, но всъщност е и ръчната. Споделям я псоледната подробност, че много хора съм виждал, как се чудят ''Дека е бе ?!''.
При фейслифта дори има и мултиволан, круиз контрол, масичката от сртария модел я има пак.
Седалките са малко по-неудобни от тези на първия модел, но..... какв ода се прави .. big deal...
Отзад, вече е по-широчко, височко и удобно, достатъчно място, подлакътниче и дъра бъра. Тук има
една нова подробност, а именно, че седалките отзад, могат да спадат в полу легнало положение на няколко степени. СУПЕР!

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Honda-CR-V-II-729x486-5f1b4dbadab4f005.jpg Прегледи:1 Размер:143.2 КБ ID:6507405

Узаде на вънка говорим вече, си е старата окачена резервна гума, малко по-тънка от на първата генерация. ''Гъбажника'' се отваря или с ключ,
или с копченцето отпред на шофьорското място, което едновременно отваря и стъклото и вратата.
Стандартно при втората употреба, повечето амортесьори за сгънали, но.... не е нещо сложно и фатално или скъпо за оправяне..., пък може и т''Е''й да си кара бе.
П.П. Не забравяйте, ако е заминало да се зачепите да свалите още малко от цената
Натиснете снимката за да я уголемите  Име:honda-cr-v-2-0-i-vtec,1b358f45.jpg Прегледи:1 Размер:35.7 КБ ID:6507406

Отваряме вратата на багажника и ето новото, широк хубав супер багажник. Най-накрая сме в рая!
Ток ще добавя още нещо, което много хора не знаят или случайно са разбрали че съществува..
И знаете ли какво е то ? Масичка, бре маааасичка, долната кора на багажника освен, че скрива МЯСТОТО, забележете мястото за резервната гума ( която е отвън обаче ).
Тази кора, като я извадите, поглеждате отдолу и ще видите краченцата, на една идеална масичка за къмпинг или излет в близката горичка. А голямата врата, може да послужи и за стена, сенник, каквото му дойде и си сядате отзаде.
И другата изненада ?! ЙЕС, най-накрая, като че ли хонда си знаят, да оставят място и за Европейския пазар, а именно място за една хубава кръгла, газова бутилка ( триодална ).... ЙЕС, какво повече да иска човек.!
Всички знаем, че е масов недостатък липсата на място газовата бутилка ( не че му пука на някой де, все пак газовото не е наложен стандарт в света ), но тук този недостатък, го няма.


Като ходите да си търсите новото ЦРВ, ТЪРСЕТЕ МАСИЧКАТА, ако няма ( аз бих отказал да я купя ), искайте надолу в цената


Важно е да огледате задната врата да не е провиснала и да не задира..., не е кой знае какво, оправя се, ама нали си знаете .... ще бутнете от ценичкатааа


Ако сте решили да ходите на лов или на офроуд състезание..., не е вашата кола, но ако сте решили да идете на излет на леки балкански и достъпни места, да возите децата, да го дадете на жената, тази е вашата джипка
Този CR-V на шофиране е по-маневрен от по-стария си събрат, доста по-леко се шофира, комфортна и плавна возия.
Забравих да спомена, че идва с 4 вида скоростни кутии, 2 автоматик и 2 механични, 5 и 6 степенна механична и 4 и 5 автоматик.
Като разбира се по-добре е със 6 скорости, по-икономично, по-здрава и по-малко натоварване на двигателя.
Разход около 12 градско и 9 извънградско, като това зависи от карането разбира се.
Дизела харчи между 7 и 9 нафта градско,но като сметнем цените, пак по-евтино идва на газ.
Сметнете цените на нафтата, бензина и газта, от бензина е с 50 процента по-евтино, от дизела с 40 процента.


Карайте спокойно по пътищата с дупки ( за които сте дали стотак за винетка ) и така ще ви изкара повече от лек автомобил, докато Бойче опрай България
Който си купи, пожелаваме много безаварийни километри!