Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
Привет Колеги,
и аз ще представя един проект по който работя.
Свързан е с хобито ни и начина за прекарване на почивките и свободното време.
За мен, а вероятно и за много от вас, идеалната почивка се асоциира с разпъната палатка, каравана или кемпер на някое диво и безлюдно място край морския плаж, бреговете на хубав язовир, или река. Тишина, спокойствие, миг безвремие. През деня да се разходиш сред красивата природа, да хвърлиш въдиците във водата, да прочетеш някоя стойностна книга, да се попечеш на слънце. Някъде към края на деня да се пъхнеш в банята, да си вземеш топъл душ, и да се почувстваш блаженно и приятно, почти като в домашния уют. Вечерта да запалиш лагерен огън, да накладеш барбекюто, и докато наблюдаваш термичната обработка на продуктите, които си сложил на скарата, да си поприказваш с добри приятели в чудесна компания с питие в ръка... А на сутринта, по-нежната половинка вместо да се притеснява за топлата вода с която да измие омазнените прибори и посуда останали от вечерта, да се занимава с много по-приятни занимания

От цялата тази перфектна почивка проектът включва осигуряването на банята и топлата вода.
Става въпрос за цялостна система "мобилна" баня и аксесоари, свързани с това.
Системата е разработена да функционира напълно автоматично - при натискане на бутона (стопа) на душ слушалката потича топла вода, на която прецизно може да се регулира температурата, за да задоволи всеки вкус. При отпускане на бутона на душ слушалката всичко спира и системата се самоизключва.

Компонентите на системата включват малък проточен газов бойлер, който работи с автоматично пиезозапалване при наличие на воден поток. Бойлера може да се захрани с 3 волта (2 батерии по 1,5 в.) или с 12 волта. На лицевия панел са разположени управлението и дисплей, показваш температурата на водата. Има вградени няколко системи за сигурност, обезпечаващи безопасността при употреба - по температура, по време, по липса на пламък, по липса на вода, както и за обърнат поляритет на захранването.
Водата се подава от компактна фидрофорна помпа, работеща на 12 волта, включена директно към бойлера, осигуряваща вода с необходимото налягане и дебит.
Комплекта включва необходимите накрайници, маркучи и кабели с достатъчна дължина, както и практична сглобяема метална стойка на която да бъдат монтирани всички елементи.
Системата се допълва от двуслойна, доста плътна сгъваема палатка, която освен за баня, е подходяща и може да се използва за WC или съблекалня.

Като самостоятелни продукти се предлагат аксесоари, сгъваемите палатки, хидрофорни помпи на 12 и 24 волта и преносими проточни газови бойлери на 3 или 12 волта с мощности от 12 kw до 24 kw, които са подходящи също за вграждане в каравани и кемпери, както и за вили и къщи до които няма конвенционално електро- и водо- захранване.

Сайтът е www.occ.bg
Името на домейна произхожда от Outdoor & Camping Comfort, което подсказва, че ще бъде ориентиран и ще се развива в областта на предлагане на продукти за повишаване на комфорта при почивка сред природата.
Все още е в процес на допълване на информацията за наличните продукти, както и разширяване на артикулите и номенклатурата. Ще бъда благодарен за критиките и препоръките Ви.