Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Медиите за помощта на OFFRoad-Bulgaria за бедстващите райони (обновена в 13 ч. на 13.02.2012)

Свий
X
Свий
  •  

  • Медиите за помощта на OFFRoad-Bulgaria за бедстващите райони

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Biser1015.jpg
Прегледи:1
Размер:196.6 КБ
ID:6517120Акцията на OFFRoad-Bulgaria.com за доставянето на продукти за наводненото село Бисер предизвика невиждан бум на интереса на медиите, социалните мрежи и сайтовете. Не по-малък е интересът и към медийно отразяване на започналото събиране на помощи за бедстващите райони.
    В тази статия ще се публикуват всички медийни отразявания, за които имаме информация. Списъкът ще се обновява непрекъснато. Моля, който намери линкове към материалите да ги изпраща на лично съобщение на Виктория Викторова.

    Първи интерес проявиха от Дарик радио, които излъчиха интервю с Ник Николов, основна фигура в акцията. Можете да го прочетете и чуете тук.

    Във вторник, 8.02, БНР са излъчили репортаж от пункта за събирането на помощите в София.

    Малко по-късно БТВ са заснели репортаж, който е излъчен в централната емисия. Може да се гледа тук.

    На 9.02 ТВ7 излъчиха материал за пункта в София. Може да се гледа тук.

    Владимир Йончев гостува в програма "Хоризонт" на БНР, за да разкаже за акцията. Записът може да се чуе тук.

    В петък Владимир Йончев, Ник Николов и Гошко-Лошко гостуват в предаването "Нощни птици" на БНТ, което ще бъде излъчено в 22:50 ч. в неделя, 19.02.

    На 10.02 Военният телевизионен канал излъчва в новините си материал за акцията, като го направи акцент на емисията си. Може да се види тук.

    В. "Преса" също публикува обширен материал за акцията. Фотографът Сергей Антонов им изпрати много снимки.

    В. "Марица" също е публикувал репортаж за акцията и участието на пловдивската група.

    На 13.02 Нова Телевизия пусна репортаж за пловдивската група (а може би и част от старозагорската, но трябва да си кажат хората) - тук. Част от него бе използван и в централната новинарска емисия - виж тук.

    В събота, 11.02, в предаването си "Седмицата" Дарик Радио излъчи изказване на депутата от "Атака" Венцислав Лаков, който хвали Форума ни. Ето какво казва: "На четвъртия или петия час след бедствието, още преди премиерът да долети с 2 хеликоптера и един самолет до язовира, една неправителствена и нефоремална организация, каквато е OFFRoad-Bulgaria, изпрати хора с джипове, доброволци, които закараха храна, дрехи, медикаменти. Неформални структури, на които държавата по-скоро им пречи, отколкото да им съдейства." Записът може да се чуе тук.

    В. "Стандарт" пусна цяла страница, която може да се види тук.

    Фотографската агенция Булфото реагира блестящо. Шефът й, който е модератор на подфорум при нас, прочете темата, в която се организираме да тръгваме, и изпрати фоторепортер, който направи прекрасни снимки. Можете да ги видите тук.

    Явор Вромос от Бургас сподели, че днес всички медии са му се обадили. Очаквам да напише още за отразяването.

    Новинарският сайт OFFNews.bg счупи всички рекорди по читаемост. Репортажът 8 джипа занесоха храна на наводненото село Бисер вече е прочетен от над 13 000 различни потребители. В хиляди вече се измерват прочитанията и на останалите новини, които сайтът публикува.

    Само през Фейсбук към сайта във вчерашния ден са дошли 5500 нови читатели, днес тази бройка вероятно ще бъде надхвърлена. Евродепутатът и бивш кандидат за президент Ивайло Калфин държа цял ден линка към новината като свой статус на фейсбук страницата си.

    Около 15 пъти се увеличиха влизанията към OFFNews.bg през Туитър.

    Искаме да благодарим на всички сайтове и форуми, които линкнаха репортажа ни при тях. Най-много от връзките дойдоха от сайта sobstvenik.com, който пренасочи към нас 1800 нови потребители.

    Особено вълнуваща е дискусията за нашата акция в BG-mamma, в която потребителките на този форум споделят как момчетата от OFFRoad-Bulgaria са ги оставили без дъх и са си поплакали, докато са чели репортажа.

    Специални благодарности към блогъра Боян Юруков, който в статията си "Героите в една трагедия" нахока медиите, че се нахвърлят като лешояди върху трагедията, вместо да обърнат внимание на истинските ценности. Статията стана една от най-цитираните в социалните мрежи и новинарските форуми. Може би до голяма степен тя спомогна за избухналия днес медиен интерес към нас.

    "Респект" и "Уважение" са думите, които най-често употребяват за нас колегите от десетките автомобилни форуми, които разказаха за нашата акция.

    Прекрасни думи за нас са казани и във форума hardwarebg.com
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    • OFFTube.bg (video.offnews.bg)
      от Владимир Йончев
      Колеги,
      След дълги перипетии успяхме да активираме отново нашия видеоресурс, който вече е на адрес OFFTube.bg, откъдето препраща на video.offnews.bg.

      Изоставихме стария ресурс, защото софтуерът му вече не се поддържа. Клиповете, качени в него, си стоят и линковете към тях работят, но нови клипове не могат да се качват.

      Новият сайт OFFTube.bg е отворен за всички потребители, но за да се запазим от качването на...
      09-04-14, 18:30
    • OFFNews вече има мобилно приложение
      от Владимир Йончев
      OFFNews.bg вече има мобилно приложение за операционна система Android.
      Мобилното приложение „ OFFNews Mobile “ ще Ви предостави възможността за по- бързи и лесен достъп до новините публикувани на сайта ни.
      Също така с негова помощ ще можете лесно да споделяте всяка новина в социалните мрежи (Facebook, Twitter и др.), както и да следите коментарите към всяка статия.
      Новото ни приложение можете да намерите в Google play store. Ето и директен линк към него – ТУК....
      30-07-13, 16:08
    • Сигнали за злоупотреби в изборния ден
      от Владимир Йончев
      Колеги, сигурен съм, че всички ние, независимо от политическите си пристрастия, искаме изборите да се проведат честно.
      Затова се обръщам с молба да следите за всякакви злоупотреби и да подавате сигнали в тази тема.
      Особено ценни ще са те, ако са придружени със снимка.
      Удобна платформа за споделяне на сигнали, заснети с мобилен телефон е "За честни избори" - видели сте зеления бутон в хедъра на OFFNews. Този сайт следим непрекъснато. Е...
      11-05-13, 22:50
    • OFFNews.bg взе наградата на Асоциацията на европейските журналисти
      от Владимир Йончев
      OFFNews.bg получи наградата на Асоциацията на европейските журналисти – България. В годишната класация на АЕЖ сайтът ни е отличен в раздел “Извън коловоза”. “За удивително кратко време този сайт, стартирал като притурка на интернет форум, се превърна в сериозна медия. Благодарение на ...
      15-03-13, 16:55
    • Историята на Семра. Приказка за мъката и надеждата
      от Владимир Йончев
      ...
      08-02-13, 22:36
    • МОЛ Стамболийски пак гори!!!
      от Владимир Йончев
      Молът на "Стамболийски" пак се запали.
      Много силен пушек. Излизат тълпи хора. Има линейки.
      Това казаха хора, които са наблизо. Репортер и фотограф още пътуват.
      Тук ще ъпдейтваме: http://offnews.bg/index.php/128599/gori-mall-sofia
      29-11-12, 18:54
    Зареждам...
    X