Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Общи действия на изпълнителната и местната власт за решаване на проблема в с.Мечка

Свий
X
Свий
  •  

  • Общи действия на изпълнителната и местната власт за решаване на проблема в с.Мечка

    По повод на репортаж на плевенски кореспондент от известна частна телевизия за ситуацията в с.Мечка, обл. Плевен, във форума на няколко места се появиха коментари от участници, които нямат никакво наблюдение върху проблема, но пък са много активни в използването на тъмни краски.

    Затова, нека да внесем малко новости по темата. (източник: pleven.mvr.bg)

    На 29 март от 18 часа в село Мечка се проведе обществена дискусия по проблемите на сигурността с представители от Плевенската прокуратура, областна администрация – Плевен, община Плевен и кметската управа.




    /От ляво - кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, комисар Светозар Илиев - директор на ОД на МВР - Плевен - в дясно - кмета на село Коиловци/


    В салона на читалището в село Мечка комисар Светозар Илиев – директор на ОД на МВР - Плевен, заместник областен управител Тошко Гетов, кмета на община Плевен професор Димитър Стойков, прокурор Здравко Луканов, общинския съветник Красимир Атанасов и кмета на село Мечка Пламен Петров се срещнаха с жителите на селото.



    /професор Димитър Стойков - кмет на Община Плевен, комисар Светозар Илиев – директор на ОД на МВР - Плевен, Красимир Атанасов - общински съветник, Тошко Гетов - заместник-областен управител и прокурор Здравко Луканов/


    По думите на кмета на село Мечка повечето от хората са пенсионери на средна възраст 75-80 години. Отглеждането на животни и обработката на земята в дворовете им са основните им препитания. Най-честите престъпления в селото са кражбите на медни и метални предмети от домовете и кражбите на селско стопанска продукция.
    Жители на селото представиха като най-сериозни проблемите с домовите кражби и посегателствата на домашни животни.
    Пред събралите се хора в местното читалище на селото комисар Илиев заяви:
    „Ще направим така, че населението да се чувства по – сигурно”. Директорът оповести поставянето на 12 камери за видео-наблюдение, както и назначаването на разследващ полицай и експерт. Усилия ще бъдат положени за повишаване на ефективността и подобряване на модела на разследване с цел постигане на бързина и високо качество на досъдебното производство. Обясни, че в селото са назначени двама полицейски инспектори, и те са обезпечени с полицейски патрулиращ автомобил за денонощен обход на района. Не всички проблеми в селата могат да бъдат решени от полицията, защото полицаите имат ясно очертани правомощия, но ръководството на МВР в Плевен ще направи всичко необходимо, за да респектира нарушителите, да възстанови спокойствието на хората и да ограничи комуналната престъпност. Ще се повиши контрола при осъществяване на патрулно-постовата дейност и планиране на съвместни действия с кметските управи и частни охранители по опазване на имотите на хората и селскостопанската им продукция. Важно е пострадалите от престъпни посегателства да съобщават в полицията за станалото и по този начин ще съдействат за по-бързото разкриване на престъплението и задържането на извършителите.
    Кметът на община Плевен професор Стойков обясни, че сигурността на жителите в общината е приоритет и са предприети конкретни мерки за гарантиране на спокойствието им и обезпечаването на добър обществен ред, а именно – осигурил е възможност всички заявени жители на селото да бъдат включени в подходящи програми и мерки за трудова заетост; предложил е на Общински съвет – Плевен да бъдат отпуснати допълнително 500 литра бензин за районното управление „Полиция” в Пордим, ще съдейства за осигуряване на максимално прозрачна процедура за избор на охранителна фирма на селото.
    Комисар Светозар Илиев обеща работните срещи по сигурността на малките населени места да продължат.



    /жители от село Мечка/




    /преди срещата - прокурор Здравко Луканов и полицейски служители от Районно управление "Полиция" - Пордим/


    Техническата част на системата е вече готова и предстои старта й.

    Утре (19 април), от 16:30 ч. министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на селото.
    Информация за събитието ще бъде публикувана в темата.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X