Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зографски преодоля квалификациите в Лилехамер

Свий
X
Свий
  •  

  • Зографски преодоля квалификациите в Лилехамер

    Владимир ЗографскиСветовният шампион за юноши в ски скока Владимир Зографски преодоля квалификациите в състезанието за Световната купа в Лилехамер, Норвегия, и се класира за днешния старт на олимпийската шанца.


    18-годишният самоковец скочи 86 и 87,5 метра. Зографски постигна една от най-високите скорости на засилване от 96,9 км/ч. Той получи 124,1 точки, което му позволи да раздели 25-ото място в пресявките с австриеца Мартин Шмит. Общо 40 скачачи преодоляха квалификациите.

    Това е първи успешен старт за Владимир, който има проблеми с екипировката. Както е известно, българинът беше дисквалифициран след първия опит на състезанието в Куусамо (Финландия) преди няколко дни. След наказанието от Международната федерация по ски (ФИС) са заплашили Зографски с дисквалификация за две години, ако продължи да не спазва изискванията за тегло и размер на ските.

    Шефът на направление ски скок Валтер Хофер заяви, че при следващо провинение нашият състезател ще бъде изваден от стартовете за Световната купа този сезон. Талантът вече три пъти е наказван през 2011 година.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X