Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сергей Бубка: Овчарският сок е професорска дисциплина

Свий
X
Свий
  •  

  • Сергей Бубка: Овчарският скok е професорска дисциплина

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2031.jpg
Прегледи:1
Размер:124.5 КБ
ID:6515971Един от най-великите лекоатлети в историята Сергей Бубка даде специално интервю за ОFFRoad-Bulgaria. 47-годишният председател на олимпийския комитет на Украйна, член на Международния олимпийски комитет и вицепрезидент на Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) бе в Правец за откриването на новия лекоатлетически стадион. Въпреки изключително натоварената си програма феноменалният украинец се съгласи да отдели време на читателите на ОFFRoad-Bulgaria.


    "Овчарският скок е професорската дисциплина в атлетиката - заяви Бубка. - Освен чисто физическите и психически качества, които трябва да имаш, се иска и много мислене. За да станеш наистина успешен състезател в тази дисциплина, трябва да комбинираш по възможно най-добрия начин много фактори в себе си".

    Носителят на 35 поправки на световния рекорд в овчарския скок заяви, че не може да отдели едно или няколко от върховите си постижения над останалите.

    "Всички рекорди за мен са специални - коментира Сергей Бубка. - Естествено, сред най-незабравимите ми моменти в състезателната ми кариера е първият ми рекорд, който поставих през 1984 г. (б.а - 5,75 м). Велика дата в живота ми е и 13 юли 1985 г, когато на състезание в Париж успях да преодолея за първи път 6-те метра".

    Сергей Бубка не скри, че обича да идва в България.

    "Идвал съм много пъти в красивата ви страна - заяви той. - Не помня кога това се случи за първи път. Но беше някъде през 80-те години на миналия век".

    Снимка Сергей АНТОНОВ


    Очаквайте подробности!
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X