Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сергей Бубка във възторг от новата лекоатлетическа писта

Свий
X
Свий
  •  

  • Сергей Бубка във възторг от новата лекоатлетическа писта в Правец

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2050.jpg
Прегледи:1
Размер:130.6 КБ
ID:6515972Председателят на олимпийския комитет на Украйна, член на Международния олимпийски комитет и вицепрезидент на Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) Сергей Бубка не скри възторга си от новата лекоатлетическа писта на стадиона в Правец.


    Легендата на леката атлетика и по-специално на овчарския скок бе специален гост на церемонията по откриването на пистата.

    "Това е едно наистина страхотно съоръжение - коментира пред репортер на OFFRoad-Bulgaria феноменалният украинец. - Само като го видях и веднага ми се прииска да се съблека и да започна да тренирам там. Това е исторически ден за българската атлетика. Надявам се тук да се работи изключително активно и да бъдат изградени наследниците на страхотни спортисти, като моите големи приятели Стефка Костадинова и Христо Марков".

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2061.jpg
Прегледи:1
Размер:149.3 КБ
ID:6515973"Щастлив съм, че днес можем да видим част от един голям проект, чието начало бе поставено преди година - заяви на церемонията по откриването президентът на БФ Лека атлетика Добромир Карамаринов. - Успяхме да изградим пистата за година благодарение на средствата от Спортното министерство.

    Пистата отговаря на абсолютно всички изисквания на ИААФ. Нашите бъдещи планове включват и изграждане на закрита писта в града. Това не е само мечта, а наша цел.

    Първото признание тази писта получи вече, след като ще приеме Европейската купа на 10 000 метра през 2013 г. Дотогава трябва да бъде завършена изцяло и загряващата писта, която е разположена на по-малко от 50 м от основния стадион".

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2023.jpg
Прегледи:1
Размер:139.6 КБ
ID:6515974"Днес е исторически ден за общината ни и за град Правец - заяви кметът на Правец Румен Гунински. - Специално искам да благодаря на министъра на спорта Свилен Нейков, че осигури средства за изграждането на новата лекоатлетическа писта. Горди сме с това прекрасно съоръжение. Задължението ни е до средата на следващата година да изградим и футболния терен и трибуни за 5000 седящи места, както и лекоатлетическа писта за загряване, за която вече сме осигурили средствата.

    Огромна чест е, че сред нас са хора, писали историята на световната атлетика като Сергей Бубка и Стефка Костадинова".

    Освен Сергей Бубка, сред гостите на церемонията бяха и спортният министър Свилен Нейков, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, президентът на атлетическата федерация на страните от Персийския залив Ахмад Ал Камали.

    Сред присъстващите бяха и две емблематични фигури на родната атлетика - Христо Марков и Светла Димитрова-Пищикова, които обаче не бяха сред официалните гости на тържеството.

    Снимки Сергей АНТОНОВ
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X