Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лукойл Академик допусна първа загуба

Свий
X
Свий
  •  

  • Лукойл Академик допусна първа загуба (обновено)

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1760.jpg
Прегледи:1
Размер:109.4 КБ
ID:6515910Баскетболният шампион на България Лукойл Академик отстъпи с 64:72 точки (15:18, 13:20, 19:22, 17:12) на испанския Валенсия пред 5500 зрители в „Арена Армеец” в двубой от група “D” на втория по сила турнир „Юрокъп”. Това бе първа загуба за отбора, който стартира с две победи в състезанието.


    Треньорът Йовица Арсич започна с Брандън Хийт (на първата снимка), Ламонт Мак, Тодор Стойков, Андре Оуенс и Тенчо Банев. Гостите от Испания започнаха да трупат преднина и на полувремето водеха с 10 точки – 38:28.

    В началото на третата четвърт играчите на Академик се поокопитиха и свалиха разликата до средата на периода. След това обаче Флоран Пиетрус и Нандо де Коло възстановиха разлика и дори я увеличиха. Звездата от НБА Тиаго Сплитер игра доста лениво.

    В средата на заключителната част „студентите” намалиха разликата до само седем точки при 54:61. 115 секунди преди края резултатът стана 58:64 след кош на Тодор Стойков и се появи надежда за българския първенец. Но разликата така и не бе намалена повече.

    Капитанът Тодор Стойков завърши със 17 точки – три тройки. Плеймейкърът Божидар Аврамов добави 13 точки. Двамата ни центрове Тенчо Банев и Бруно Шундов овлядаха едва по една борба под кошовете, докато Сплитер направи цели 12.

    Най-резултатен за гостите бе Ник Кейнър-Медли, който завърши с 27 точки, 21 от които наниза през първото полувреме. Почти цялото второ той не влезе в игра заради травма в левия крак. В края на срещата, когато Лукойл намали разликата, треньорът на гостите Франсиско Олмос прати Медли да разгрява. До новото му влизане в игра обаче така и не се стигна.

    „Започнахме отпуснати мача и трябваше да догонваме. Много грешки направихме, а срещу нас имаше много силна защита - не скри огромното си разочарование след мача треньорът на Лукойл Йовица Арсич. - Играхме в отбрана така както трябваше само в първите 20 секунди. След това нищо не се получи. Видя се, че с мека защита и то срещу испански тим няма как да стане.

    Валенсия показа, че е класен тим, който идва от много силен шампионат със страхотна конкуренция. Там всеки мач има мъжки битки, което им позволява да поддържат нивото си.

    Истината е, че днес не играхме като обор. Срещу агресивни тимове трудно се прави нападение с 5-6 паса. При нас всяко подаване бе рисково.

    Имам сериозни претенции към момчетата ми за представянето им в защита. Много говорихме за това, че трябва да сме агресивни в защита, но точно това не направихме и загубихме".

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1811.jpg
Прегледи:2
Размер:147.0 КБ
ID:6515911"Когато играем като отбор, нещата се получават - коментира пред репортер на OFFRoad-Bulgaria капитанът на Лукойл и най-резултатен за "студентите" в мача Тодор Стойков (на втората снимка). - Днес показахме отборна игра само в отделни моменти. Точно това бе и разликата от мача ни преди седмица срещу Вильорбан. Тогава и петимата на площадката бяхме едно. Когато някой опитва индивидуална игра, нещата не стават. Не искам да коментирам отделни имена".

    "Играхме плахо - каза един от най-добрите на площадката за Лукойл Божидар Аврамов (на третата снимка). - Пропукахме сме много рано в защита и допуснахме един от класните им състезатели да се разиграе (б.р Ник Кейнър-Медли) и да бележи без проблеми. Твърди меки бяхме в защита.

    През второто полувреме, след като направихме корекции, нещата започнаха да се получават. За съжаление обаче не успяхме да се спасим от загубата.

    Шансовете ни остават. Все пак това е първа загуба в групата за нас. Рядко ни се случва да се изправяме срещу толкова класен тим. Сега трябва да си извлечем нужните поуки и да променим играта си за мача след седмица във Валенсия".

    "Доволен съм от победата - заяви наставникът на Валенсия Франсиско Олмос. - Не играхме перфектно, но постигнахме това, за което бяхме дошли. В защита показахме солидна игра и успяхме да спрем основните фигури на Лукойл Брендън Хийт и Ламонт Мак. Сега шансовете ни за класиране в следващата фаза стават още по-сериозни.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1828.jpg
Прегледи:1
Размер:90.6 КБ
ID:6515912Мачът не бе лесен за нас. Медли получи контузи още през първото полувреме и затова и почти не игра през второто. Пиетрус също имаше проблеми.

    Ключов ще бъде следващия мач. Според мен повечето неща в групата ще се решат идния вторник в срещата с Лукойл във Валенсия. Надявам се до тогава да имам на разположение и повече играчи. Сега заради травми и проблеми трябваше да разполагам с 8-9 състезатели.

    Нямам никаква представа дали Тиаго Сплитер ще играе и следващата седмица. Сега имаме в неделя мач с Реал (Мадрид) и се надявам да го ползвам. Той се чувства добре при нас. Доволен е от всичко. От ръководството на Сан Антонио Спърс зависи кога ще се завърне в Съединените щати".

    Следващата среща на Лукойл Академик е на 6 декември, отново срещу Валенсия, но в Испания.



    Снимки Серегй АНТОНОВ
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X