Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ивет Лалова номинирана за атлетка №1 на Балканите

Свий
X
Свий
  •  

  • Ивет Лалова номинирана за атлетка №1 на Балканите

    Добромир Карамаринов, БФЛА. Снимка: Сергей АнтоновПървата Гала на балканската лека атлетика ще се проведе на 1 декември в Правец. Това обяви председателят на БФЛА и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) Добромир Карамаринов. Спринтьорката Ивет Лалова има реален шанс за първото място в анкетата.


    На събитието ще присъства вицепрезидентът на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Сергей Бубка. Легендарният шампион и рекордьор в овчарския скок ще бъде и на официалното откриване на стадиона в Правец в четвъртък.

    "Видяхме се с Бубка по време на световното първенство в Дегу. Той веднага прие поканата на АБАФ", разказа Карамаринов.

    На галата ще бъдат определени най-добрите лекоатлет и лекоатлетка на Балканския полуостров, както и изгряващите звезди от региона. Всяка от 11-те федерации, участващи в Асоциацията дава по едно предложение във всяка категория. За тези имена се гласува на три етапа - от членове, от медии и от експерти.

    Българските предложения са били Ивет Лалова и балканският шампион на 400 м Красимир Брайков. При изгряващите звезди сме нямали номинации.

    Гала вечерта ще бъде подкрепена финансово от Първа инвестиционна банка и MasterCard, които получиха специални статуетки от президента на БФЛА за подкрепата, която оказват на атлетиката.

    Снимка:Сергей Антонов
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X