Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Федерер на финал в Лондон

Свий
X
Свий
  •  

  • Федерер на финал в Лондон

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:roger_federer.jpg
Прегледи:1
Размер:38.2 КБ
ID:6515836Световният №4 Роджър Федерер от Швейцария се класира за финала на турнира на шампионите на ATP в Лондон с награден фонд от 5 070 000 паунда.


    Печелилият пет пъти състезанието на най-силните 8 в ранглистата и защитаващ титлата си от миналата година Федерер се наложи на полуфиналите над испанеца Давид Ферер, №5 в ранглистата, със 7:5, 6:3 за час и 25 минути игра.

    Това бе 12-ият сблъсък между двамата при професионалистите, като швейцарецът регистрира 12-ия си успех. Интересното е, че предишният сблъсък между двамата бе преди година отново на финалния турнир на шампионите в Лондон. Тогава обаче двамата се изправиха един срещу друг в груповата фаза на надпреварата.

    В първия сет ключов се оказа 11-ият гейм, в който Федерер успя да пробие подаването на съперника си и да поведе с 6:5 гейма, след което и да затвърди пробива си и да затвори частта след 50 минути игра.

    Във втората част демонстриращият феноменална форма Федерер влезе с бясната скорост, с която приключи първия сет и дръпна с 2:0 гейма. До края бившият №1 не позволи на противника си да стигне до пробив, като в 9-ия гейм стигна до нов пробив, с който грабна и мача по шампионски.

    Федерер успя да направи шест аса срещу само един за опонента му. Швейцарецът регистрира 86% печеливш първи и 59% успешен втори сервис. От 8 възможности за пробив в подаването на Ферер, световният №4 успя пет пъти.

    Другият финалист на турнира ще определят Томаш Бердих от Чехия и Жо-Вилфред Цонга от Франция.


    Още по темата

    Федерер срещу Надал на финалите в Лондон
    Федерер на полуфинал в Лондон след победа над Надал
    Федерер започна с победа в Лондон
    Джокович спаси мачбол, преди да стигне до победа №70
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X