Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джокович спаси мачбол, преди да спечели

Свий
X
Свий
  •  

  • Джокович спаси мачбол, преди да спечели победа №70

    Новак Джокович. Снимка: ЕвроспортИспанецът Давид Ферер се наложи над британеца Анди Мъри с 6:4, 7:5 в двубой от група „А” на заключителния турнир на най-добрите тенисисти ATP World Tour finals в лондонската зала „О2 Арина”. Загубата на местния любимец смълча голяма част от 17-те хиляди зрители. След мача той каза, че може да се откаже от по-нататъшно участие. В другия двубой Новак Джокович спаси мачбол, преди да се наложи над Томаш Бердих.


    Мъри не игра на ниво и отстъпи, въпреки че водеше с пробиви и в двата сета. Това беше първото поражение на шотландеца от Ферер на твърди кортове и първо след пет поредни победи. Испанецът стигна на два пъти до сетбол в десетия гейм. При втората възможност Давид успя след непредизвикана грешка на съперника от форхенд.

    След това третият в световната ранглиста Анди поиска лекарска помощ, заради проблеми в слабините. След паузата Мъри заигра отлично и проби в първия гейм. Испанецът го върна. После отново британската надежда излезе напред с брейк за 4:3, но след това допусна тутакси нов рибрейк. При 6:5 Ферер направи решителния пробив и приключи мача.

    Мъри заяви, че не се чувства добре и не е тренирал пълноценно цяла седмица. Във вторник той щял да вземе решение дали да продължи, или да се откаже от участие.

    В късната среща от групата световният номер едно Новак Джокович се наложи трудно над чеха Томаш Бердих с 3:6, 6:3, 7:6(5). В заключителния сет сърбинът спаси мачбол при 5:6 гейма и после надделя в тайбрека след общо два часа и 38 минути игра. Това беше 70-а победа за Ноле този сезон.

    Днес е супердербито на мастърса. В повторение на финала от 2010 година шампионът Роджър Федерер среща Рафаел Надал след 22 часа българско време. Другата среща от група "Б" е между Жо-Вилфрид Цонга и Марди Фиш.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X