Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Роджър Федерер започна с успех в Лондон

Свий
X
Свий
  •  

  • Роджър Федерер започна с успех в Лондон

    Федерер форхендПеткратният победител от заключителния турнир на най-добрите тенисисти Роджър Федерер спечели в първия двубой на състезанието в лондонската зала „О2 Арина”. В двубой от група „Б” той се наложи над Жо-Вилфред Цонга с 6:2, 2:6, 6:4 след час и половина игра.


    Шампионът от 2010 г. Федерер проби категорично, на нула, за 3:1 гейма. Швейцарецът продължи да доминира. В осмия гейм отново поведе с 40:0 при начален удар на Цонга и реализира още първия сет пойнт, след нескопосан опит на французина за деми воле, изпратил топката в мрежата. Частта продължи само 21 минути.

    Във втората част Цонга започна много амбицирано, а рекордьорът по титли от Големия шлем позагуби концентрация. След три последователни непредизвикани грешки, тенисистът от Льо Ман успя да пробие за 2:1. Последва нов брейк за 5:2. След това Жо-Вилфред Цонга вече подавше за изравняване на сетовете. Той поведе с 40:15 и приключи при първата си възможност. Така след 51 минути всичко започваше отначало.

    Голямо дебнене падна в заключителната част. В шестия гейм чак Федерер стигна до точка за пробив, но съперникът го неутрализира. В десетия големият шампион се възползва от грешки на съперника – сбъркано воле на мрежата и двойна, за да поведе с 40:0, след което реализира втория си мачбол.

    Успехът донесе 240 000 долара за Федерер. Само за участие се полагат 120 000 долара. Всяка победа в групата се оценява на още толкова.

    В късният двубой от група „Б” в Лондон финалистът от миналата година Рафаел Надал се изправя срещу абсолютния дебютант в Мастърса Марди Фиш.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X