Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Милионерът Тони Паркър играе в АСВЕЛ за $2000 на месец

Свий
X
Свий
  •  

  • Милионерът Тони Паркър играе в АСВЕЛ за $2000 на месец

    Тони Паркър, АСВЕЛ ВильорбанЕдна от големите звезди на европейския баскетбол – французинът Тони Паркър, за съжаление няма да пристигне в София в понеделник. 29-годишният пойнт гард няма да предвожда отбора на АСВЕЛ Вильорбан за двубоя срещу Лукойл Академик от втория по сила турнир „Еврокъп” във вторник от 18:00 часа в зала”Арена Армеец”. Причината била контузия в рамото.


    Трикратният шампион в НБА със Сан Антонио Спърс се прибра във Франция заради локаута в Асоциацията, където сезонът е пред пълен провал и е сигурно, че до 15 декември от другата страна на Атлантика няма да има мачове.

    Още след първите срещи в нашата група “D” Паркър бе обявен за най-стойностен баскетболист (MVP) в „Еврокъп”. Бившият съпруг на Ева Лонгория наниза 34 точки, спечели 5 борби под кошовете и направи 5 завършващи подавания за успеха на АСВЕЛ над Валенсия в Лион с 87:77. Лукойл Академик пък се наложи като гост над Остенде с 66:65.

    Паркър с екипа на Сан Антонио СпърсПаркър е интересна фигура на терена и извън него. Той е роден на 17 май 1982 година в белгийския град Брюж, известен и като Брюхе. Баща му Тони Паркър – старши, е известен американски професионален баскетболист, а майка му е холандският модел Памела Файърстоун. Скоро след раждането му семейството се мести в Париж. Малкият Тони дълго време се занимава с футбол и баскетбол едновременно като предпочитанията му са повече към играта с крака. Но появата на магическия Майкъл Джордън и ефектът му върху играта с оранжевата топка по целия свят, карат Паркър да се ориентира окончателно към баскета.

    През 2001 година гардът е избран в драфта на Националната баскетболна асоциация от Сан Антонио. Тони Паркър е шампион през 2003, 2005 и 2007 година. Последната титла с „шпорите” е гарнирана с избирането на французина за MVP на финалните плейофи и така става първият европеец с това престижно звание.

    Интересна подробност е, че Уилям Антъни Паркър притежава 20 процента от клуба, в който играе сега. През лятото европейският вицешампион с Франция подписа нов, четиригодишен, договор със Сан Антонио на стойност над 50 милиона долара. Но според договора с АСВЕЛ Вильорбан вълшебният стрелец получава едва по 2000 долара месечно. Твърди се, че Тони сам плаща застраховките си от НБА, които са на стойност 250 000 долара за три месеца.Ева Лонгория и Тони Паркър


    Тони нашумя в светските среди с брака си с актрисата Ева Лонгория през 2007 година. Двамата официално се разведоха в началото на 2011-а. Освен като супер спортист, Паркър е известен и като талантлив хип-хоп музикант. През 2007-а той издаде албума „TP”. Сингълът от него "Balance-toi" (с Лонгория) стигна до първо място във френския чарт SNEP.

    Жалко, че Тони Паркър няма да пристигне в София утре и да покаже световната си класа в срещата с българския първенец Лукойл Академик” във вторник. Това би било истински празник за доста постния откъм големи личности и събития роден баскетбол.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X