Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свилен Нейков: В бюджета за 2012 г. са предвидени 37,8 млн. лв за спорт

Свий
X
Свий
  •  

  • Свилен Нейков: В бюджета за 2012 г. са предвидени 37,8 млн. лв за спорт

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6750.jpg
Прегледи:1
Размер:90.9 КБ
ID:6515445В държавния бюджет за 2012 г., който вече мина на първо четене в Парламента, са предвидени 37,8 млн. лв. за спорта.


    Това обяви министърът на спорта Свилен Нейков пред Нова телевизия. Той уточни, че в сравнение с тази година е предвидено увеличение от 3 млн. лв.

    "От допълнителните средства около половината сума ще отделим за двете нови спортни училища, които приехме - става дума за тези в Русе и Плевен. За новостроящият се антидопингов център, който трябва да открием през април следващата година ще отидат около 500 000 от тази сума.


    Разчетите са около 600 000 лв. от останалия милион да отидат за олимпийска подготовка преди Игрите в Лондон следващото лято, около 200 000 лв. за програмата за хора с увреждания и останалата част за наеми за новопридобитите обекти от Министерството на отбраната", разясни Свилен Нейков.

    "По принцип спорта е приоритет - добави той. - Средствата обаче никога не достигат, защото знаете, че материалната база, с която разполага България, все още не е толкова добра. В условия на криза ние направихме много спортни обекти до момента. Сред тях са националните бази "Белмекен спорт палас" и зала "Раковски" в София".

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6749.jpg
Прегледи:2
Размер:71.7 КБ
ID:6515446Спортният министър разкри и очакванията си за българското представяне на най-големия спортен форум на планетата следващата година - олимпийските игри в Лондон.

    "Надявам се на добро представяне в борбата, художествената гимнастика, леката атлетика, спортната стрелба и бокса - каза Нейков. - Очаквам мъжкият ни национален отбор по волейбол да се класира за Игрите и там да покаже класата си".

    Сред темите, които министър Нейков коментира пред Нова телевизия бе и проекта за нов национален стадион.

    "Предстои да обявим конкурс и е нормално архитектите да си кажат думата - разясни Свилен Нейков. - Представихме идеен проект. При строежа на новия стадион трябва да се съобразим с инфраструктурата, с останалите обекти, които се намират на територията, където ще бъде построен той, така че да бъде комуникативен.

    Има краен срок. Принципно за построяването на един такъв стадион са необходими около две години, две години и половина. Оттук нататък всичко зависи от продължителността на процедурите. Колко ще се забавим като администрация, за да може да направим първата копка и нещата да се задвижат наистина. Стремим се всичко, което правим да отговаря на световните и европейски изисквания. Това значи, че ще бъде по-голям, това значи, че ще бъде 80% покрит с козирка, паркоместата. Към базата да има и поне два тренировъчни стадиона".

    Спортният министър заяви, че от футболния ЦСКА трябва да изплатят минимални задължения към държавата, след което решението на Министерския съвет за отдаване на базите на стадион "Българска армия" и на Панчарево ще бъде задвижено.

    Снимки Сергей АНТОНОВ
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X