Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Петра Квитова взе четири годишни награди

Свий
X
Свий
  •  

  • Петра Квитова взе четири годишни награди

    Петра КвитоваНай-успешната тенисистка през сезона Петра Квитова получи четири от наградите на женската асоциация. Чешката левичарка бе определена за №1 на годината. Тя спечели шест титли, сред които Wimbledon и WTA Championships, а освен това донесе на страната си и отборната купа Fed Cup.


    Петра започна сезона като №34 в световната ранглиста, а го завърши втора. Заради това 21-годишната блондинка от Биловец бе наградена и за най-прогресиращата тенисистка. Останалите награди за нея са за спортсменство и етичност и за пробив, според вота на феновете в интернет.

    „Този сезон беше просто мечта. За мен е невероятна чест, да спечеля наградата „Тенисистка на годината” и да се присъединя до някои от най-добрите играли някога този спорт, като Мартина Навратилова. Никога няма да забравя тази година и се надявам да не намалявам темпото”, заяви Квитова.

    За двойка на годината бяха определени Квета Пешке от Чехия и Катарина Среботник от Словения. Те спечелиха шест титли през сезона,като триумфираха и на Wimbledon.

    Румънката Ирина-Камелия Бегу бе избрана за новачка на годината. Тя направи впечатляващ пробив, като посрещна Нова година под №214, а сега е 38-а в света. 21-годишната тенисистка от Букурещ изигра първите си два финала в турнири на WTA – в Марбея и Будапеща.

    „Завръщане на годината” бе присъдено на германката Забине Лизицки. Този сезон след контузия тя спечели турнирите в Бирмингам и Далас и игра полуфинал в Лондон.

    За изявите си извън корта Франческа Скиавоне беше отличена като най-етична тенисистка.

    Феновете избраха за най-добра тенисистка Агниешка Радванска от Полша, а за най-добра двойка Виктория Азаренка (Беларус) и Мария Кириленко (Русия).
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X