Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шефът на щангите обвини Свилен Нейков за скандала

Свий
X
Свий
  •  

  • Бивш шеф на щангите обвини Свилен Нейков за скандала

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:shtangi.jpg
Прегледи:3
Размер:20.7 КБ
ID:6514696Доскорошният президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев изпрати отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов и медиите, в което се опитва да се оправдае за скандала с лишаването на България от участие на световното първенство в Париж, като обявява за единствен виновник за гафа Свилен Нейков.


    Недопускането на българския национален отбор по вдигане на тежести до участие на шампионата, е станал причина за писмото на Коджабашев. В него предшественикът на Неделчо Колев, който бе обвинен за това, че в началото на 2011 г. не е изпратил на Международната федерация задължителните списъци за допингов контрол, заявява, че главният виновник за поредния тежък удар срещу родната тежка атлетика е лично на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

    Коджабашев подкрепя с документ твърдението си, че министър Нейков е бил уведомен в срок за изискванията на WADA (Световната антидопингова агенция) и Международната федерация по вдигане на тежести, но е демонстрирал незаинтересованост и безхаберие.

    Трикратният световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев е уведомил министър Нейков за списъците и сроковете за подаване на съответните документи, както и за санкцията, че България ще бъде лишена от участие на световното първенство в Париж.

    Преди дни Свилен Нейков обвини директно федерацията за унизителното отстраняване на отбора дни преди началото на шампионата. Освен това спортният министър обяви, че ще иска Коджабашев да върне 50 000 лева, преведени на БФВТ докато той бе неин шеф, за подготовка за проявата във Франция.

    Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова също заяви, че гафът е на федерацията. Тя допълни във вторник, че според нея не става въпрос за някакъв саботаж от външни сили.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X