Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шахматистите ни с нова наказателна акция в Гърция

Свий
X
Свий
  •  

  • Шахматистите ни с нова наказателна акция в Гърция

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:shahmatistyte ni na euro2011.jpg
Прегледи:1
Размер:89.7 КБ
ID:6514554Мъжкият ни национален отбор по шахмат продължава страхотното си представяне на европейското отборно първенство, което продължава в Гърция.


    След като в четвъртия кръг на турнира Веско Топалов и компания хвърлиха бомбата, отнасяйки суперфаворита за титлата Русия, в петия тимът ни проведе наказателна операция и на друг от кандидатите за медали - отбора на Германия.

    Отборът ни спечели мача с категоричното 3-1, а ключови се оказаха партиите на първите две дъски.

    Бившият световен шампион Веселин Топалов се разправи с Аркадий Найдич. На втора Иван Чепаринов пък демонстрира блестящ стил срещу Георг Майер и го принуди да се предаде. Александър Делчев направи реми на трета дъска с Даниел Фридман, а Кирил Георгиев раздели точката с Ян Густафсон. В класирането отборът ни вече е едноличен лидер, като е следван от тимовете на Румъния, Азербайджан, Франция и Гърция.

    В най-интригуващия мач от шестия кръг на състезанието българите ще спорят с тима на Франция.

    В надпреварата при дамите българките стигнаха до 2-2 с тима на домакините.

    Антоанета Стефанова и Маргарита Войска на първа и трета дъска направиха ремита съответно срещу Йелена Дембо и Марина Макропуло. На втора дъска Ива Виденова продължи със силното си представяне, като се справи с Ана-Мария Боцари. На четвърта дъска обаче Емилия Джингарова загуби партията си срещу Екатерини Павлиду.

    В класирането след петия кръг българките делят 16-17-о място със състава на Израел. Лидерки са рускините.

    В шестия кръг отбора ни играе срещу Турция. Мачът пропуска най-силната ни състезателка Антоанета Стефанова, а на първа дъска ще играе Ива Виденова. На четвърта пък сяда Адриана Николова.


    Снимка Официален сайт на турнира
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X