Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Победи за шахматистите ни в Гърция

Свий
X
Свий
  •  

  • Победи за шахматистите ни в Гърция

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vesko+ivan cheparinov.jpg
Прегледи:1
Размер:93.0 КБ
ID:6514462Българските отбори регистрираха победи на европейското първенство по шахмат, което върви в Порто Карас, Гърция.


    В надпреварата при мъжете воденият от Веселин Топалов тим се наложи над състава на Полша с 2,5:1,5 точки. Ключова за успеха ни се оказа победата на Александър Делчев над Камил Милтон на втора дъска.

    Най-продължителна бе битката на първа дъска, където Веско Топалов успя да удържи реми на Радослав Войташек в сложна ситуация, с което подпечата успеха.

    С две победи и равенство тимът ни разделя 7-ата позиция с отборите на ,крайна, Русия, Франция и Германия. Лидери с по три победи от три мача са Азербайджан и Испания.

    В надпреварата при дамите българките бяха убедителни срещу състава на Израел, побежд0авайки с 3:1 точки. Ива Виеднова не остави шансове на мая Порат, а Емилия Джингарова се справи с Олга Василев. На първа дъска лидерката на отбора ни Антоанета Стефанова направи с черните фигури с Маиа Клинов. Без победител завърши и партията на трета дъска между Марсел Ефроимски и Маргарита Войска.

    С актив от две победи и загуба българките разделят 9-ата позиция. С пълен актив се движат основните претенденти за титлата - Русия и Грузия, както и тима на Украйна.


    Още по темата

    Шахматните ни отбори не успяха да победят Украйна


    Снимка: Официален сайт на турнира
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X